Cum să eviți o pană de curent și să-ți folosești toate electronicele

Cum să eviți o pană de curent și să-ți folosești toate electronicele
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Trăim într-o era a incertitudinii. Peste tot se produc avarii are rețelelor județene, mondiale de electricitate sau chiar de apă. Locuitorii din câteva zone ale Bucureştiului recunosc sentimentul de instalații de proastă calitate, deoarece nu au apa caldă și au început să găsească moduri ingenioase pentru a avea acces. 

O pană de curent este inevitabilă, dar încă mulți oameni nu știu ce să facă într-o asemenea situație. Deci este important să fii pregatit pentru orice eventualitate. Așadar, citește acest articol până la final pentru a afla cum să treci peste o pană de curent. 

ADVERTISING

Iată cum să te pregătești din timp pentru a avea energie

  1. Baterii externe

E bine mereu să ai bateria externă încărcată pentru că nu ştii când o să ai nevoie de ea. Mulți oameni dețin un astfel de device ce chiar salvează multe telefoane de la descărcare, dar asta nu te va ajuta în cazul unei pene de curent prelungită. Varianta cea mai bună și sigură este să achiziționezi baterii staţionare de pe sorgeti.ro, care au o perioadă mult mai lungă în care pot fi utilizate , comparativ cu cele externe care țin în jur de 3-4 încărcări ale unui telefon. 

ADVERTISING

Acestea sunt folosite și în anumite industrii, ce depind masiv de curent și nu-si permit întreruperea acestuia. Se folosesc în medicină: spitalele trebuie mereu să aibă curent, o simplă pană de curent poate lua sute de vieți în cateva secunde, deci asigurarea acestuia este o prioritate pentru toate spitalele. Industria informatică mai depinde foarte mult de electricitate. Toate serverele lor au nevoie de curent pentru a funcționa, dacă se opresc nu se pot prăbuși numai veniturile lor, ci pot afecta, dacă sunt o companie mare, întreaga piață mondială, incluzând bursa sau chiar și criptomonedele.

ADVERTISING
  1. Provizii

Nu există certitudinea ca o pană de curent ţine doar câteva ore, de aceea este mereu bine să fii pregătit. Cămara trebuie să fie mereu plină! Acum nu este vorba de consumabile precum fructe, legume sau carne, ci de conserve, gemuri și orice altceva ce poate fi stocat pentru mai mult timp. Având în vedere cultura noastră, se poate spune că românii sunt privilegiați din acest punct de vedere pentru că este o tradiţie ca în orice gospodarie să se facă tot felul de gemuri fructate, zacuscă, ce este un aliment excelent care poate fi ținut câțiva ani buni și multe alte bunătățuri. Totul ţine și de localizarea geografică, deoarece fiecare zonă are reţete și tradiții diferite.

  1. Radio

Nu trebuie să te bazezi pe faptul că tu ai curent și îți poți folosi electronicele, deoarece nu toți pot fi pregătiți, din cauza acestui fapt este bine să ai la îndemână un radio ce merge pe baterii. Este metoda perfectă prin care să primești vești despre starea actuală a zonei în care te afli.

În concluzie, este bine să fii pregătit, dar totul se face cu moderaţie. Nu trebuie sa te lași prins de paranoia “și dacă se întâmplă”. Este un mod nesănătos de a-ţi petrece viața și vei pune sub semnul întrebării integritatea oricărui lucru. Cel mai bine este să ştii că ai totul sub control datorită acestor pași simpli de urmat.