Cum pregătești locuința pentru animalul de companie: 4  sfaturi

Cum pregătești locuința pentru animalul de companie: 4  sfaturi
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Adoptarea unui animal de companie înseamnă o serie de schimbări în viața ta. În primul rând, va trebui să îți eliberezi programul, astfel încât să poți petrece mai mult timp cu noul membru al familiei, până când acesta se va acomoda cu noul cămin. Iar în al doilea rând, va trebui să te asiguri că locuința ta este locul perfect pentru un câine sau o pisică. Dacă ai oarece dubii legate de acest aspect, iată câteva sfaturi și recomandări care te-ar putea ajuta să îți pregătești casa pentru un animal de companie.

Cumpără produsele necesare 

Dacă te pregătești să adopți un animal de companie, va trebui să îi asiguri tot confortul necesar. Cumpără-i hrana potrivită, boluri speciale, pernuțe, jucării și o zgardă, articole pe care le găsești în magazinul online doraly.ro. Totuși, în cazul preparatelor, trebuie să te informezi în prealabil ce fel de hrană este potrivită pentru vârsta și talia sa. Discută cu medicul veterinar și cumpăra diferite sortimente la început, pentru a le testa. Astfel, îți vei da seama mai ușor ce hrană preferă animalul tău de companie.

ADVERTISING

În cazul pisicilor, vei avea nevoie și de o litieră cu nisip; pentru un pui de câine ar fi ideal să folosești scutece speciale până când îl vei putea scoate la plimbare.  De asemenea, ar trebui să alegi și câteva șampoane pentru animalele de companie, dar și pastă de dinți și periuțe speciale.

Protejează-ți mobilierul

Atunci când au o vârstă fragedă, animalele de companie sunt extrem de curioase și au tendința de a roade tot ce le iese în cale. Mobila, încălțămintea, cablurile – toate vor fi luate la rând. De aceea, ar fi indicat să îi cumperi noului tău prieten blănos câteva jucării speciale care să îl țină ocupat pe timpul zilei. De asemenea, ar fi indicat să izolezi cât mai bine zonele în care se află cabluri pentru ca animalul tău de companie să nu fie tentat să le roadă. În plus, toate produsele de curățenie, dar și medicamentele ar trebuie depozitate în dulapuri bine închise. Același lucru este valabil și în cazul obiectelor de mici dimensiuni, cum ar fi bijuteriile, care ar trebui păstrate într-un loc sigur pentru a evita pierderea lor.

ADVERTISING

Oferă un plus de siguranță

Sunt momente în care nu poți fi alături de animalul tău de companie, așa că atunci când rămâne singur acasă, este important să iei toate măsurile necesare pentru a-l ști în siguranță. Întotdeauna, poate să existe riscul ca o pisică să iasă accidental pe fereastră sau să rămână blocată pe balcon. O soluție ar fi să închizi mereu geamurile când pleci de acasă, însă acest lucru nu ar fi sănătos pentru animalul tău de companie. Prin urmare, cel mai bine ar fi să montezi plase de protecție la geamuri, mai ales dacă locuiești la un etaj superior. O altă soluție ar fi să optezi pentru ferestre termopane cu sistem de deschidere în plan paralel. Acestea permit aerisirea spațiilor fără riscul ca animalul tău de companie să se poată strecura afară.

ADVERTISING

Organizează-i un loc pentru odihnă

Este important ca animalul tău de companie să aibă un loc special pentru odihnă, unde să fie ferit de zgomote și frig. Caută un colț liniștit al casei, cu lumină naturală, unde poți așeza un pătuț confortabil. Încearcă să alegi un coșuleț sau o pernă potrivită pentru vârsta și talia animalului tău de companie; dacă vrei să îi oferi un plus de confort, poți așeza și o pătură pufoasă în culcuș. Nu uita că pisicile sunt mereu încântate de cutii și pungi, așa că dacă felina ta adoră să se ascundă în cutii de carton, poți transforma câteva dintre ele într-un pătuț confortabil.

Toate aceste recomandări ar trebui să te ajute să îți pregătești casa corespunzător înainte de a adopta un animal de companie. Un câine sau o pisică pot aduce multă bucurie în viața ta, însă, în același timp, reprezintă o mare responsabilitate. De aceea, este necesar să iei toate măsurile pentru a-l proteja pe noul membru al familiei.