Creșterea calității vieții: 4 direcții ușor de urmat pentru a te simți mai bine în pielea ta

Creșterea calității vieții: 4 direcții ușor de urmat pentru a te simți mai bine în pielea ta
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Schimbările pe care le simțim necesare pot aduce un plus de prospețime și evoluție pozitivă în viața de zi cu zi. În funcție de cum se schimbă nevoile și prioritățile noastre, este indicat să ajustăm anumite rutine sau aspecte ale vieții, pentru a ajunge unde ne dorim. De asemenea, apar momentele când pur și simplu avem nevoie de o schimbare cât de mică, dar în realitate semnificativă. Atunci când simți nevoia unei schimbări, este indicat să începi cu lucrurile cel mai ușor de abordat și să evoluezi gradual, în funcție de necesități. Iată câteva idei ușor de implementat și de menținut. 

Cosmetice & produse de îngrijire

Categoria cosmeticelor și a produselor pentru îngrijire primește constant îmbunătățiri. Alegem ce este mai potrivit pentru particularitățile noastre și, evident, avem grijă să nu ducem niciodată lipsă de sampon, parfumul preferat sau nuanța de fond de ten potrivită. 

ADVERTISING

În unele situații, schimbarea de care avem nevoie poate să se refere la ingrediente, mirosuri, texturi și culori pentru oricare produs din această gamă variată. Nu ezita să testezi și să alegi produse pe care nu le-ai mai folosit până acum, deoarece te-ar putea surprinde plăcut. În plus, schimbările pozitive țin și de împrospătarea spațiului de îngrijire și ordinea acestuia. Prin urmare, odată la ceva timp treci prin toate produsele, verifică perioada de valabilitate și cu această ocazie aranjează-le diferit, pentru a elimina monotonia. 

Alimentația

Auzim atât de multe recomandări legate de nutriție încât pare extrem de greu să ajungem la o concluzie. În realitate, este mult mai ușor - trebuie să alegem ceea ce funcționează cel mai bine pentru propriul organism, din surse cât mai sigure și naturale. Grăsimile sănătoase, echilibrul între proteine, glucide, lipide, fibre și alți nutrienți necesari corpului sunt elemente care pot fi obținute și mai apoi absorbite doar prin intermediul unei diete diversificate și complete. 

ADVERTISING

Poți alege fructele și legumele de sezon, pentru a-ți spori convingerea că acestea nu au fost forțate pentru a crește. Adaugă și condimente care susțin metabolismul, digestia sau circulația sângelui. Monitorizează consumul de alcool și îmbină dozele mici cu mâncărurile potrivite, pentru un plus de savoare. De asemenea, nu uita ca din când în când să mănânci și alimentele de care îți este poftă - o abstinență forțată face mai mult rău decât bine. 

Obiceiuri sănătoase

O întreagă listă de obiceiuri sănătoase poate fi disponibilă chiar și la cea mai simplă căutare pe internet. Toate ideile se învârt în jurul hidratării, mișcării și odihnei corecte - tocmai de aceea este important să acoperi câte puțin din toate. În ce privește odihna, este clar că avem nevoie de 7-8 ore se somn pe noapte, iar studiile conform cărora femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații sunt cât se poate de reale.

ADVERTISING

Hidratarea este importantă pentru buna funcționare a organismului, dar influențează și starea generală de spirit, greutatea și chiar aspectul pielii. Recomandările legate de cei doi litri de apă pe zi se referă la o medie corporală, astfel că, dacă organismul tău îți transmite semnale că are nevoie de mai mult, n-ar trebuie să eziți. În realitate, medicii transmit că nu ar trebui să așteptăm să ni se facă sete pentru a bea apă. 

Mișcarea - care îi sperie pe cei mai mulți - nu se referă mereu la exerciții de forță în sala de fitness, dacă nu te poți acomoda cu acest tip de workout organizat. Mișcarea în aer liber funcționează și ea de minune, la fel cum este mersul cu bicicleta, înotul sau plimbările prin zone liniștite, cu vegetație. 

Mindfulness

Când vorbim de sănătatea corpului, aceasta nu poate fi completă fără o sănătate a minții. Meditația, dezvoltarea personală, urmarea unei pasiuni, toate contribuie la un mai bun echilibru pe termen lung, în ce privește acest capitol. De asemenea, dacă simți că nu găsești răspunsul la unele întrebări sau te neliniștește o problemă recurentă, poți apela la un coach, un psiholog sau chiar un mentor, pentru a găsi rezolvările corecte la toate problemele. 

Frumusețea vremurilor pe care le trăim vine și din faptul că nu trebuie să fie totul liniar, ci că ne putem bucura și de neprevăzut. Am vorbit despre micile schimbări, care odată făcute au un impact pozitiv pe termen lung. Ele par relativ simplu de implementat și sunt chiar realizabile dar mai au un avantaj ascuns. Micile schimbări sunt rampa de lansare pentru schimbările majore pe care vrei să le faci în viața ta și vor rămâne acolo până când momentul va fi potrivit, deoarece reprezintă obiceiuri sănătoase și deja formate.