Camere de supraveghere - Care sunt cele mai optime amplasări

Camere de supraveghere - Care sunt cele mai optime amplasări

Care sunt cele mai bune locații pentru amplasat camerele de supraveghere la exterior și interior?

Nu toate locuințele sunt la fel și cei mai mulți proprietari aleg să le protejeze cu ajutorul camerelor de supraveghere. Acestea constituie instrumente excelente în a crea sentimentul de siguranță pe care cu toții ni-l dorim în spațiul cel mai intim, casa noastră.

Configurația casei dumneavoastră, bugetul de care dispuneți și nevoile dumneavoastră specifice de securiztate sunt unice și diferă de cele ale vecinului dumneavoastră. “Când vine vorba despre amplasarea camerelor de supraveghere, nu există o rețetă unică pentru toate locațiile” ne subliniază Marius Popa, de la compania de camere de supraveghere video Rovision. “Cu toate acestea, anumite principii ghidează amplasamentul camerelor de supraveghere pentru obținerea nivelului maxim de protecție dorit”, adaugă acesta.

ADVERTISING

Odată ce ați ales zonele pe care doriți să le supravegheați, este necesar să gândiți locațiile precise pentru instalarea camerelor de supraveghere, pentru a atinge nivelul de protecție dorit.

Aveți grijă ca locația pentru camere să fie la cel puțin 2.5-3m de pământ. Aceasta este o înălțime suficientă pentru a capta detaliile fine și pentru ca accesarea camerelor de catre vandali să fie dificilă. Camerele nu trebuie să se orienteze direct către soare, întrucât lumina va cauza strălucire și contrast puternic în imagine, făcând dificilă apoi interpretarea imaginilor. “Camerele de supraveghere aflate în oferta Rovision au caracteristici care diminueaza mult efectul luminii solare puternice, dar au nevoie de puțin ajutor prin instalarea în cele mai adecvate locuri” subliniază Marius Popa. Analizați mișcările soarelui și orientați camera spre lumina indirectă.

ADVERTISING

Un aspect important când vine vorba despre amplasare este acela legat de vizibilitatea camerelor. Camerele evidente sunt eficiente și îndepărteaza intrușii prin simpla lor prezență. În același timp, ele devin ținte pentru vandalizare. Există proprietari care pun camere false în locuri evidente, dar adaugă și camere reale în locuri mai discrete. Căutați camere de supraveghere cu protecție înaltă la vandalizare (IK10) dacă instalați camerele în zone periculoase și expuse.

Camerele de supraveghere necesită protecție împotriva elementelor. În oferta Rovision veți găsi camere cu grad înalt de protecție la elementele solide și lichide (IP 65 minim). Chiar și așa, este bine să instalați camerele în colțuri sau locuri cu semi-protecție împotriva elementelor naturale.

Care sunt locațiile ideale pentru supravegherea la interior

choosinghiddencameraswithaudioforyourhome

Când vine vorba despre supravegherea video la interior a casei, colțurile reprezintă cele mai bune alegeri. “Instalarea camerelor de interior în colțul camerei vă ofera cel mai bun câmp de vizualizare” precizează specialistul Rovision, M. Popa.

ADVERTISING

Ferestrele pot cauza probleme de reflexie, iar orientarea camerei spre o fereastră poate deteriora calitatea imaginii. Multe camere de supraveghere prezintă tehnologie infraroșie IR, ce ajută la detecția mișcarii și captarea imaginilor în lumină scazută. Lumina IR poate să se reflecte în ferestre și alte obiecte din sticlă, alterând calitatea imaginilor, mai ales în întuneric. Când imaginile apar decolorate sau albite, cel mai probabil reflexia este principala cauză.

Dacă este absolut necesar să îndreptați camera spre fereastră, aveți grijă ca lentila să fie cât mai aproape de sticlă sau să adaugați lumină de fundal (poate lumini pentru detecția mișcării). O camera cu tehnologie WDR(Wide Dynamic Range) este o alegere adecvată pentru astfel de zone.

Urmariți să orientați camera spre lumina indirectă, întrucât lumina directă va decolora înregistrarea. Când vine vorba despre camerele de supraveghere la interior, aveți grijă la veioze, lumini și ferestre luminoase. Nu orientați camerele în mod direct către acestea.

Cum instalați camerele de supraveghere? Câteva trucuri pentru cele mai bune rezultate!

buyingguidetohomesecuritycameras

În cazul în care nu apelați la ajutorul profesioniștilor pentru instalarea camerelor de supraveghere, vă recomandăm să consultați cât mai multe surse de încredere pentru a aduna informații despre montajul optim.

Începeți prin a testa echipamentul pe care urmează să-l instalați. Acționați camera într-un singur loc pentru a fi siguri că ea funcționează așa cum trebuie. Dacă este posibil, testați camera chiar în locația definitivă pentru a evalua înregistrarea. Puteți vedea tot ce v-ați propus? Este semnalul wi-fi suficient de puternic? Există vreun obstacol sau strălucire care să altereze câmpul vizual și imaginea?

Aveți grijă ca instrumentele pe care le folosiți să nu distrugă echipamentul de supraveghere. “Mulți clienți începători sunt tentați să folosească cele mai puternice unelte la instalare. Camerele de supraveghere moderne sunt solide, dar sunt, cu toate acestea, dispozitive cu elemente electrice sensibile, care necesită o manevrare atentă, mai ales la instalare” amintește M. Popa de la Rovision. Carcasa, lentilele și componentele electrice pot fi distruse în cazul unei manevrări brutale.

Nu uitați că și camerele de supraveghere au nevoie să fie curățate, mai ales cele din exterior, mereu expuse la praf, polen și alte elemente naturale. Aveți grijă ca locul de instalare să permită curățarea facilă a camerelor de supraveghere.

Care sunt locurile în care să nu instalați camerele de supraveghere

Cu toate că zonele în care puteți amplasa camerele sunt multiple, există spații în care este bine să nu instalați niciodată camere de supraveghere. Este de la sine înțeles că nu puteți monta camere de supraveghere în locurile în care atentați la intimitatea vecinilor dvs. Camerele de supraveghere sunt excelente pentru siguranța noastră, dar nu putem să obținem siguranța afectând intimitatea vecinilor. În general, veți putea monta camere de supraveghere la exterior care acoperă o zonă vastă, chiar dacă acestea vor captura pe fundal și fațada proprietății vecine.

“Problemele apar când camerele captează imagini ale zonelor pe care vecinii le doresc private—imagini ale dormitoarelor, băilor, etc.” spune specialistul Rovision. În același timp, este o problemă când imaginile sunt folosite în alt scop decat cel al protecției.

Băile și dormitoarele sunt alte locații în care camerele de supraveghere nu pot fi instalate. Înțelegem nevoia părinților de a-și supraveghea video în casă copiii sau părinții în vârstă. Cu toate acestea, anumite zone presupun un nivel înalt de protejare a intimității. Există însă alternative care nu sunt la fel de intruzive ca și camerele de supraveghere. “Monitoarele de bebeluși sunt astfel de soluții. Sistemele de supraveghere pot veni cu senzori de mișcare și geam spart la ferestre și usi, astfel ca protecția vârstnicilor și a copiilor să fie eficientă, fără a le afecta intimitatea” încheie consultantul Rovision, Marius Popa.