5 sfaturi pentru a avea o casă curată

5 sfaturi pentru a avea o casă curată

Cu toate că pentru unii oameni momentul curățeniei locuinței este unul mult așteptat și relaxant, pentru majoritatea cealaltă, procesul de curățenie este nu doar obositor dar și demotivațional, de multe ori.

Tocmai pentru că marea majoritate a oamenilor își doresc o locuință sclipitoare și mereu curată, fără a depune efort în acest sens, iată 5 sfaturi utile prin care poți avea mereu o casă curată, igienizată și primitoare.

Organizează lucrurile și scapă de cele inutile

O casă organizată, fără multe obiecte decorative și în special fără obiecte lăsate la întâmplare prin locuință, reduce semnificativ timpul necesar pentru curățenie și oferă și sentimentul de aerisire. Așadar, primul pas prin care poți avea mereu o locuință ordonată este să nu lași lucrurile acolo unde le folosești, să donezi ceea ce nu îți este necesar și să arunci ceea ce „poate o să-ți fie util la ceva, cândva!”.

ADVERTISING

Stabilește o sesiune de curățenie generală a întregii locuințe

Odată ce ai scăpat de toate lucrurile nefolositoare, este momentul să faci o curățenie profundă, „o dată și bine”. Alege echipamente adecvate pentru fiecare spațiu și tip de pardoseală, produse profesionale de curățenie special concepute pentru fiecare sarcină, precum detergenți pentru covoare, degresant bucatarie, decapanți, soluții pentru calcar etc. și nu în ultimul rând, alege o zi pe care să ți-o dedici în întregime acestui proces. Desigur, dacă dorești să scapi de întregul proces, firmele profesionale de curățenie vor putea face toată această muncă în locul tău. Avantajul acestora nu este dat doar de experiența operatorilor ci și de echipamentele pe care le dețin, menite să curețe și să îndepărteze orice tip de murdărie, de pe orice suprafață.

ADVERTISING

Curăță pe măsură ce murdărești

Acum că ai o locuință impecabilă, din punct de vedere al curățeniei și a igienizării. tot ce rămâne este să menții această curățenie. Și, pentru a nu fii nevoit să faci curățenie generală în mod constant, poți doar să menții curățenia deja făcută. Menținerea curățeniei devine mai ușoară dacă cureți imediat după ce ai murdărit ceva, evitând astfel acumularea. Spală vasele imediat ce ai gătit sau ai mâncat, șterge urmele de grăsime de pe suprafețe odată ce au ajuns acolo, asigură-te că ai mereu la îndemână mopuri profesionale pe care să le folosești atunci când ai musafiri sau când există urme de murdărie pe pardoseală etc.

ADVERTISING

Păstrează lucrurile des utilizate, în locuri accesibile

Asigură-te că hainele, accesoriile și obiectele pe care le utilizezi în mod frecvent sunt puse în locuri ușor accesibile. (Desigur, nu aleatoriu, ci frumos aranjate). Astfel, vei putea ajunge cu ușurință la ele și nu vei fi nevoit să „întorci” toată casa pentru a le găsi. Pe de altă parte, obiectele rar folosite le poți depozita în spații mai îndepărtate sau mai greu accesibile, pentru a nu te încurca și pentru a menține casa ordonată și aerisită.

Ține articole uzuale de curățenie în fiecare încăpere

Organizează-ți eficient produsele de curățenie folosind coșuri de plastic pentru fiecare cameră, facilitând astfel curățenia rapidă, fără a căuta necesarul și fără a transporta eventualele murdprii dintr-o încăpere în alta. Pentru echipamentele de curățenie voluminoase, cum sunt aspiratoarele sau mopurile, depozitează-le într-un loc central de unde să le poți lua cu ușurință în caz de nevoie.