3 întrebuințări pe care nu le știai ale bormașinii

3 întrebuințări pe care nu le știai ale bormașinii

Deții o bormașină? Află acum ce poți realiza cu ajutorul acesteia. Spoiler alert, ea face mai mult decât găuri. De cele mai multe ori, trusa de unelte a unui meșter numără un șir fără final de instrumente, șurubelnițe și alte ustensile. Cu ajutorul unei bormașini, însă, nu doar că îți vei îndeplini sarcina cu brio, dar vei avea și mai puține dispozitive de întreținut.

Ce roluri poate avea o bormașină?

1.     Mașină de găurit

Prin definiția sa, bormașina este, de fapt, o mașină de găurit. Prima menire a acesteia este aceea de a realiza, prin sfredelire, găuri în diverse materiale precum piatră, metale, cărămidă etc. Datorită burghiului rotitor, ea este aliatul pe care te poți baza la orice proiect. Fie că vrei să pregătești un perete pentru a susține un tablou, să stabilizezi dulapuri de perete, fie că vrei să îți construiești o bancă metalică ori să prelucrezi o piesă de mobilier, această funcție a dispozitivului te va ajuta să îți finalizezi cu succes misiunea. Chiar și doar datorită acestei prime întrebuințări, bormașina este un aparat necesar în magazia ta. Apelează cu încredere la gama variată de bormașini de pe Micul-Fermier.ro pentru a alege ustensila potrivită. Însă rolurile ei sunt departe de a se termina. Citește în continuare pentru a afla ce altceva poți face cu ajutorul unei bormasini.

ADVERTISING

2.     Freză

Această unealtă este cel mai des utilizată în cazul materialelor dure precum lemn sau metal. Ea reprezintă un instrument cu caracter aschietor, adică dispune de unul sau mai multe tăisuri a căror milcare este realizată în ritm rotativ cu ajutorul unui ax. Bormașina se poate transforma în freză prin schimbarea capului mobil. În funcție de scopul pe care acestea îl vizează, frezele pot fi de mai multe feluri: cu frezare cilindrică, frontală sau bifazică (simultan cilindric și frontal). Utilizarea unei bormașini, prin schimbarea capului mobil, îți va permite să economisiți bani și spațiu, punându-ți la dispoziție o unealtă 2-în-1 și nu numai.

ADVERTISING

3.     Ciocan rotopercutor

Acest instrument operează prin efectuarea unei serii repetitive de lovituri. Acesta este adesea utilizat în efectuarea de găuri în pereții unei locuințe. Forța și impactul pe care el le exercită asupra materialului vizat îi garantează succesul indiferent de soliditatea suprafeței penetrate. Puterea sa este, așadar, principalul avantaj. Însă, cele mai uzuale întrebuințări ale acestuia pot fi realizate, prin utilizarea unui cap mobil potrivit, de bormașină. Astfel, pentru proiectele ce țin de casă, poți să te bazezi pe o bormașină să suplineze cu succes rolul unui ciocan rotopercutor. Dezbaterile între cele două ustensile sunt mereu în toi, însă dacă nu lucrezi în domeniul construcțiilor adevărul e că nu ai nevoie de două instrumente să facă același lucru. Bucură-te de toate facilitățile pe care bormașina ți le pune la dispoziție.

ADVERTISING

Astfel, cu ajutorul unei bormașini este, oficial, deținătorul a cel puțin trei unelte. Prin întrebuințarea corectă a capului mobil poți folosi un aparat la multiple sarcini de gospodărie, fără să fie nevoie să achiziționezi o altă ustensilă pentru fiecare nevoie întâmpinată.