Tot ce trebuie să știi despre afecțiunile tomnatice și prevenția acestora

Tot ce trebuie să știi despre afecțiunile tomnatice și prevenția acestora

Fiecare anotimp are particularitățile sale, printre care se numără și anumite boli sau afecțiuni specifice sezonului. Toamna nu face excepție acestei reguli, astfel că prezintă și ea o serie de tulburări pe care corpul tău este predispus să le prezinte, odată cu schimbarea anotimpului.

Scăderea bruscă a temperaturilor și fluctuația acestora, umiditatea resimțită în aer și imunitatea scăzută sunt principalii factori pentru care corpul tău este supus, în fiecare toamnă, unor noi provocări de ordin medical. Descoperă cum să faci față cu brio acestora și cum să te bucuri de toamnă, fără vizite la doctor.

ADVERTISING

Care sunt cele mai întâlnite afecțiuni produse de sezonul rece?

Faringita

Inflamarea faringelui este una dintre primele și cele mai întâlnite afecțiuni cauzate de schimbarea de temperatură. Aceasta se manifestă prin usturime la înghițire, durere în gât și  senzație de zgârieturi la nivelul esofagului. Adesea, ea poate fi însoțită de oboseală, dureri de cap, de corp și frisoane. De cele mai multe ori, ea este cauzată de infecții virale sau bacteriene.

Faringita este o boală contagioasă, astfel că, pentru a preveni apariția ei, este important să dedici o atenție sporită sistemului tău imunitar și igienei personale. Este recomandat să eviți consumul de băuturi reci și fumatul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sinuzita

Asemenea faringitei, sinuzita reprezintă o inflamare, în acest caz, a sinusurilor. Principalele simptome sunt înroșirea ochiilor, durerea și presiunea persistentă în zona sinusurilor, tusea, durerea de dinți și durerea de cap. În stare acută, aceasta apare cel mai des în urma unei infecții sau a unei răceli.

Datorită neplăcerilor produse, este de dorit să iei în calcul sfatul medicilor cu privire la prevenția sinuzitei. Asigură-te că ai un program ce îți permite odihna completă pe timpul nopții. Investește într-un umidificator și evită, pe cât posibil, zonele poluate. Minimalizarea contactului cu persoane gripate sau care prezintă afecțiuni respiratorii este necesară pentru a limita șansele de transmitere. Precum în cazul faringitei, este recomandat să te asiguri că menții o igienă corectă și eviți consumul de tutun.

ADVERTISING

Infecțiile urinare

Expunerea la frig este principala cauză a afecțiunilor. Dintre acestea, infecțiile urinare sunt printre primele pe care prezența frigului le intensifică. Cauza principală a acestora este prezența bacteriei E.coli în tractul urinar. Afecțiunea se manifestă prin durere și senzație de usturime la urinare și prin eliminarea unei cantități scăzute de secreție. Pe lângă nevoia constantă de a urina, afecțiunea se poate manifesta și prin febră și frisoane sau stări de greață și vărsături.

În cele mai multe cazuri, infecția urinară este diagnosticată și tratată înainte ca aceasta să afecteze tractul urinar superior, și anume rinichii. Pentru a evita însă riscul unei infecții se recomandă consumul de suplimente alimentare naturiste care să mențină sănătatea sistemului și să reducă riscul de contaminare. Un astfel de produs este BiSeptol urinar cu albastru de metilen și se poate achiziționa de pe Vegis.ro.

Bucură-te de această toamnă fără grija afecțiunilor și a răcelilor. Informează-te cu privire la schimbările pe care anotimpul le aduce și pregătește-ți corpul pentru a depăși cu succes oricare dintre provocările acestui sezon!