O echipă de medici neurochirurgi din cadrul Spitalului MedLife Humanitas din Cluj a testat săptămâna aceasta, în vederea implementării în cadrul spitalului, cea mai performantă tehnologie robotică și de neuronavigație integrată disponibilă la ora actuală în lume. Platforma de navigație și neuronavigație robotică încercată de medicii din Cluj este folosită în marile centre neurochirurgicale din străinătate pentru efectuarea intervențiilor la nivelul coloanei vertebrale, iar în urma achiziției acesteia, Spitalul MedLife Humanitas va fi primul centru din Transilvania care le oferă pacienților beneficiile acestei soluții tehnologice revoluționare.
“Folosirea unui robot intraoperator în neurochirurgia spinală contribuie la creșterea siguranței actului chirurgical printr-o amplasare mai precisă a șuruburilor în coloana vertebrală și astfel, incidența reintervențiilor scade considerabil. În cazul intervențiilor la nivelul coloanei lombare, tehnologia robotică oferă posibilitatea de amplasare a șuruburilor printr-o tehnică transcorticală, cu folosirea unor șuruburi de dimensiuni mult mai mici și cu o disecție a țesutului musculofascial redusă. Pentru pacient acest lucru se traduce prin diminuarea semnificativă a pierderilor de sânge, durere postoperatorie redusă și risc minim de complicații infecțioase. Totodată, merită amintit faptul că această tehnologie revoluționară minimizează nevoia de control radiologic intraoperator și astfel, scade semnificativ expunerea la radiații, atât a pacientului, cât și a echipei chirurgicale”, a explicat Dr. Gheorghe Ungureanu, Medic Specialist Neurochirurg în cadrul Spitalului MedLife Humanitas.
Medicii de la Spitalul MedLife Humanitas au avut ocazia să utilizeze non-chirurgical prima tehnologie care îmbină abilitățile unui braț robotic cu capacitatea completă de navigare într-o singură platformă, concepută pentru a optimiza recuperarea rapidă a pacienților după intervenții chirurgicale minim invazive la nivelul coloanei vertebrale, măduvei spinării și cerebrale. Avantajul utilizării acestei platforme multifuncționale este acela că oferă chirurgului informații unice, în timp real, pe parcursul intervenției, care permit monitorizarea și ghidarea precisă a instrumentelor și implanturilor în beneficiul pacientului. Altfel spus, în cazul intervențiilor realizate cu această tehnologie se maximizează precizia de plasare a implanturilor, iar recuperarea este mult mai ușoară și rapidă.
Platforma de navigație robotică poate fi folosită pentru o gamă largă de proceduri la nivelul coloanei vertebrale, măduvei spinării și cerebrale, atât la adulți, cât și la copii, precum traumatisme, fracturi, tumori, diformități sau diverse tipuri de fuziuni vertebrale.
În prezent, echipa neurochirugicală a Spitalului MedLife Humanitas poate să trateze întreaga patologie a coloanei vertebrale și a măduvei spinării, de la cele mai obișnuite afecțiuni (hernii de disc, stenoze) până la cele mai dificile cazuri, fie ele traumatisme, tumori sau diformități, având posibilitatea să lucreze în echipe multidisciplinare, prin aborduri complexe, atunci când acestea sunt necesare.
Spitalul Humanitas din Cluj face parte din Grupul MedLife din 2017, atunci când a fost achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al companiei care deține spitalul. MedLife Humanitas oferă pacienților o gamă extinsă de servicii medicale axate, cu precădere, pe tratamente chirurgicale avansate din aria chirurgiei generale, neurochirugiei, chirurgiei oncologice și reoconstructive, chirurgiei vasculare, ortopediei și traumatologiei, chirurgiei endocrine și nu numai.
Despre Sistemul Medical MedLife
Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au
crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.
Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie
în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.
Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze
aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.
Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.
În perioada de pandemie, MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.
Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.