Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a anunțat public că a avut o formă ușoară de Covid-19, dar s-a însănătoșit repede și a revenit în activitate. ”Cred că e esențial să căutăm sprijinul medicului imediat ce avem cea mai mică bănuială că am fi putut fi expuși sau infectați”, este unul dintre mesajele cheie transmise de gen.lt. Dragoș Petrescu.
”Am încheiat ieri perioada de izolare, la două săptămâni după ce am fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Am pășit în afara biroului însănătoșit și mă bucur să-mi reiau viața normală. Deși am avut o formă foarte ușoară a bolii, trăirile interioare, limitările profesionale și personale inerente tratamentului mi-au permis înțelegerea pandemiei și dintr-o altă perspectivă”, a scris vineri pe Facebook șeful SMAp.
- Șeful Statului Major are Covid. Și ministrul Apărării s-a izolat
- Ministrul Agriculturii a anunțat că are Covid
Gen.lt. Dragoș Petrescu spune că experiența ultimelor săptămâni a făcut ca respectul pe care îl poartă personalului medical să capete ”noi valențe”.
”Le mulțumesc tuturor celor care, cu profesionalism, dedicare și, mai ales, empatie, m-au ajutat să depășesc aceste momente și mi-au direcționat procesul de vindecare. Au fost alături de mine oameni extraordinari care, pe lângă cele mai bune sfaturi medicale, mi-au dat încredere și optimism”, se arată în postare.
Totodată, am convingerea că respectarea măsurilor de prevenție este esențială în limitarea numărului de îmbolnăviri. Am avut întotdeauna grijă la aceste măsuri și cred că aceasta este o bună explicație pentru faptul că, deși am contactat virusul, probabil în urma unei greșeli de care nu-mi dau seama, nu l-am transmis nimănui în jurul meu, protejându-i pe ceilalți atât cât a fost cu putință”, a mai scris acesta.
gen.lt. Daniel Petrescu
Șeful SMAp subliniază că ”misiunile armatei pot fi îndeplinite numai cu oameni sănătoși, pregătiți și cu moralul bun”.
”Prioritatea mea va rămâne protejarea personalului propriu în fața bolii, mai ales ca vom rămâne angajați în acțiunile de sprijin pentru stoparea răspândirii COVID 19. Deși am reușit, până acum, să păstrăm un număr relativ mic de infectări în unități și în structura de forțe, pandemia nu ne-a ocolit și nu ne ocolește. Din nefericire, colegi de-ai noștri au pierdut lupta cu acest inamic perfid. Îmi exprim întreaga compasiune față de familiile îndurerate!
Nu în ultimul rând, cred că e esențial să căutăm sprijinul medicului imediat ce avem cea mai mică bănuială că am fi putut fi expuși sau infectați. Nu sunt specialist, dar cred că, în acest moment, un diagnostic rapid și o supraveghere medicală adecvată pot determina evoluția și pot scurta foarte mult perioada de manifestare a simptomelor bolii. În viitorul apropiat îmi pun speranțele în campania de vaccinare, care sper să ne conducă la eliminarea virusului și reluarea vieții sociale normale”, se mai arată în postarea citată.
C.B.