Numărul bolnavilor Covid aflați la ATI a trecut, din nou, de 1.000. Mahler: Lucrurile s-au schimbat, în ultimele trei zile

Numărul bolnavilor Covid aflați la ATI a trecut, din nou, de 1.000. Mahler: Lucrurile s-au schimbat, în ultimele trei zile

După o perioadă în care numărul bolnavilor de Covid-19 internați la ATI a fost în scădere, situându-se în mod constant sub 1.000, iată că în bilanțul de duminică, autoritățile anunță o creștere a cazurilor grave. Astfel, numărul bolnavilor de Covid ajunși la ATI a crescut la 1.006.

Trendul a fost confirmat de dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, care a afirmat, într-o intervenție la Digi24.ro, că în ultimele trei zile, lucrurile s-au schimbat.

„De aproximativ trei săptămâni lucrurile o luaseră într-o direcție bună, o scădere treptată a numărului de pacienți, însă această săptămână și mai ales ultimele trei zile au însemnat o creștere a adresabilității către Institutul Marius Nasta a pacientului cu forme severe de COVID”, a confirmat, duminică, Beatrice Mahler.

ADVERTISING

Și de data aceasta este vorba de pacienți cu forme severe mult mai tineri decât cei din perioada noiembrie-decembrie.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât în perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare. Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a declarat duminică, la Digi24, managerul Institutului Marius Nasta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Beatrice Mahler a avertizat că "trebuie sa ramânem responsabili și să aplicăm cu atenție măsurile (de prevenție - n.r.) pe care le cunoastem deja".

Ea a mai mărturisit că în rândul personalului medical e o îngrijorare permanentă, o teamă că se va ajunge din nou la momentul noiembrie.

„E o îngrijorare permanentă, o teamă că vom ajunge din nou la momentul noiembrie - și sperăm să nu ajungem într-o situație mai grea decât cea pe care am lăsat-o în luna noiembrie, în care să nu avem locuri pentru pacienți, în care să solicităm transferuri pentru pacienții din terapie intensivă. E o situație pe care nu ne-o dorim, este o situație care va crește stresul și managementul acestor pacienți”, a mărturisit medicul.

ADVERTISING

Și Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca, a spus că în perioada următoare se așteaptăla o creștere a numărului de persoane infectate cu Covid-19, atât ca urmare a deschiderii lcolilor, restaurantelor, cât și a răspândirii în România a tulpinii britanice, care este mai contagioasă.

"Cred însă că va fi un val altfel decât cele de până acum", a spus dr. Radu Țincu, într-o intervenție la Digi24. El a spus, în context, că se așteaptă la un număr mai mare de infectări în rândul populației tinere, în timp ce numărul celor în vârstă infectați va fi mai redus, aceștia fiind imunizați în urma vaccinării.

"Va exista și un procent de oameni care vor dezvolta forme severe, dar acesta va fi mai mic decât cel de anul trecut", a mai spus dr. Radu Țincu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 2.830 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost consemnate 63 de Vdecese.

Bucureştiul are 365 de cazuri noi, iar la mică distanţă se situează judeţul Timiş cu 326 de cazuri noi. Urmează judeţele Iaşi - 140 de cazuri, Hunedoara - 112, Braşov - 108 şi Dolj - 102.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 4,95 în Timiş şi 3,14 în Maramureş, singureşejudeţe care au acest indicator peste 3, situându-se în ”zona roşie”.

În intervalul 27.02.2021 (10:00) – 28.02.2021 (10:00) au fost raportate 63 de decese (33 bărbaţi şi 30 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Bihor, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Satu Mare, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 15 decese la categoria de peste 80 de ani.

61 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.064. Dintre acestea, 1.006 sunt internate la ATI. 

Europa se pregăteşte de al treilea val de COVID-19. Numărul noilor cazuri este în creştere în întreaga lume

Rafila crede că tulpina britanică de COVID-19 circulă în toate județele țării, iar tulpina românească nu există


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇