Mai multe cazuri de Mpox, detectate în Marea Britanie

Mai multe cazuri de Mpox, detectate în Marea Britanie
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Două noi cazuri de tulpina mpox Clade 1b au fost detectate în Marea Britanie, au anunțat autoritățile.

Săptămâna trecută, Agenția de Securitate Sanitară (UKHSA) a declarat că un singur caz de variantă Clade 1b a virusului mpox (Variola maimuței) a fost confirmat în Londra.

Agenția a anunțat acum alte două cazuri printre contactele primului caz, transmite Sky News, citat de Mediafax.

Aceşti doi pacienți se află sub îngrijire de specialitate la Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust din Londra.

„Riscul pentru populația Regatului Unit rămâne scăzut”, a declarat UKHSA.

ADVERTISING

Primul caz detectat la Londra săptămâna trecută a fost o persoană care fusese în vacanță în Africa. Aceasta a dezvoltat simptome asemănătoare gripei la mai mult de 24 de ore după ce s-a întors în Regatul Unit și, ulterior, o erupție cutanată care s-a agravat în zilele următoare.

Contactele tuturor celor trei cazuri sunt monitorizate și li se va oferi testarea și vaccinarea, după caz, a transmis agenția.

Cum are loc infectarea

Variola maimuței se poate răspândi prin contactul apropiat cu o persoană infectată. Virusul poate pătrunde în organism prin leziunile pielii, prin tractul respirator sau prin ochi, nas și gură.

ADVERTISING

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), transmiterea se poate produce prin stropii din respirație, iar cum aceste particule călătoresc în aer la o distanță scurtă, e nevoie de "contact față în față prelungit" pentru ca virusul să treacă de la o persoană la alta. Lucrătorii din sectorul medical și cel social care îngrijesc persoane infectate au un risc mai mare de infectare, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Care sunt simptomele

Conform CDC, variola maimuței are o perioadă de incubație între șapte și 14 zile, urmată de apariția primelor simptome.

ADVERTISING

Manifestările inițiale includ febră, dureri de cap, ganglioni limfatici umflaţi, dureri de spate, frisoane, dureri musculare și oboseală. Febra este urmată deseori de erupții cutanate, de multe ori la nivelul feței, care se răspândesc și în alte zone ale corpului, cel mai adesea pe palme și pe tălpi.

Erupțiile pot provoca mâncărimi insuportabile sau pot fi dureroase și trec prin mai multe schimbări înainte de a se transforma în cruste care se desprind de pe piele. Leziurile pot provoca cicatrici.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, infecțiile se vindecă de obicei de la sine și durează între 14 și 21 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇