Lista consumabilelor pe care eroii le folosesc în fiecare zi - Descoperă care sunt articolele pe care echipele medicale de urgență trebuie neapărat să le aibă mereu la îndemână

Lista consumabilelor pe care eroii le folosesc în fiecare zi - Descoperă care sunt articolele pe care echipele medicale de urgență trebuie neapărat să le aibă mereu la îndemână
Susține democrația
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

În fiecare zi, echipajele de urgență se confruntă cu provocări și situații imprevizibile, unde viteza și pregătirea sunt esențiale pentru salvarea de vieți. Printre cele mai importante resurse de care echipele medicale depind în timpul intervențiilor de urgență se numără consumabilele. Acestea sunt de nelipsit pentru a asigura o intervenție rapidă și eficientă în orice situație de urgență.

Iată care sunt consumabilele folosite de echipajele medicale de urgență

  1. Instrumente și soluții intravenoase

Unele situații de urgență necesită administrarea rapidă a medicamentelor sau a soluțiilor intravenoase pentru a stabiliza pacientul. Mai întâi de toate, medicii trebuie să se asigure că funcția cardiacă și cea respiratorie sunt perfect funcționale, iar apoi să intervină asupra altor probleme. În multe situații, perfuzoarele, alături de branule și leucoplast sunt absolut necesare ca prim echipament de intervenție. Numai cu ajutorul lor pacientul își poate primi tratamentul de care are nevoie. Toate aceste consumabile sunt disponibile în diferite dimensiuni și calibre pe Vetro.ro.

ADVERTISING
  1. Bandaje

Printre cele mai importante consumabile din echipamentul de prim ajutor se numără bandajele. Acestea sunt utilizate pentru a trata rănile, pentru oprirea sângerărilor și protecția zonelor afectate. Bandajele sterile, tifonul, benzile adezive sunt doar câteva dintre variantele pe care echipele medicale le folosesc în diferite intervenții.

  1. Consumabile pentru respirație asistată

În cazul situațiilor de urgență în care capacitatea respiratorie a pacientului este afectată, echipajele de intervenție au nevoie de consumabile pentru a efectua manevre de restabilire a funcțiilor vitale. În acest sens, măștile faciale, tuburile endotraheale, dispozitivele de oxigenare și alte echipamente asemănătoare trebuie neapărat să se găsească în dotarea medicilor. Fără a se restabiliza respirația, resuscitarea pacientului este imposibilă.

ADVERTISING
  1. Materiale pentru controlul hemoragiilor

Pierderile mari de sânge sunt printre cele mai frecvente urgențe. Echipajele de intervenție sunt pregătite să facă față acestor situații cu pansamente hemostatice sau compresive, cleme, dar și alte materiale care pot opri rapid sângerările și pot salva vieți. Ulterior, pot proceda la reechilibrarea hidroelectrolitică a organismului care a pierdut sânge, aplicând o perfuzie pe traseul spre spital.

  1. Dispozitive de monitorizare rapidă

În timpul intervențiilor de urgență, diagnosticul rapid și precis este important pentru a oferi pacienților tratamentul adecvat. Echipajele de intervenție au în dotare tensiometre, electrocardiografe portabile, termometre, pulsoximetre și alte dispozitive de monitorizare a semnelor vitale. Aceste consumabile permit echipajelor de urgență să evalueze rapid starea pacientului și să acționeze în funcție de caz.

ADVERTISING
  1. Materiale pentru stabilizare și imobilizare

În cazul leziunilor grave sau a fracturilor, este important ca pacienții să fie imobilizați până când ajung la unitatea medicală. Echipajele de urgență dispun de consumabile precum atele, guler cervical, tărgi și alte materiale asemănătoare.

Consumabilele menționate mai sus reprezintă doar o mică parte din echipamentul pe care medicii urgentiști trebuie să îl aibă la îndemână atunci când se află de gardă. Având o pregătire adecvată și acces la consumabilele necesare, aceste echipe demonstrează în mod constant curajul și devotamentul în salvarea vieților, fiind adevărați eroi ai comunităților.