32 de centre de vaccinare împotriva COVID-19 vor funcţiona în judeţul Timiş, din care 17 vor fi la Timişoara şi două la Lugoj. Astfel de centre vor mai funcţiona în oraşele din judeţul Timiş, dar şi în localităţile aflate în apropierea municipiului Timişoara.
Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Prefecturii Timiş, cele 32 de centre de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Timiş vor fi situate astfel:
- municipiul Timişoara - 17 centre,
- municipiul Lugoj - 2 centre,
- Sânnicolau Mare - un centru,
- Jimbolia - un centru,
- Giroc - un centru,
- Recaş - un centru,
- Buziaş - un centru,
- Dumbrăviţa - un centru,
- Făget - un centru,
- Deta - un centru,
- Săcălaz - un centru,
- Ghiroda - un centru,
- Moşniţa Nouă - un centru,
- Ciacova - un centru,
- Gătaia - un centru.
"Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcţiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcţional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă iniţială de triaj, apoi o zonă de recepţie, o zonă de aşteptare şi punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) şi zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare”, se arată în comunicat.
Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice şi a celor cu dizabilităţi.
Etapele vaccinării
Vaccinarea se va face în trei etape astfel:
- în prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătăţii şi în cel social;
- în a doua etapă va fi vaccinată populaţia la risc, adică adulţii cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care îşi desfăşoară activitatea în domenii cheie;
- în a treia etapă va fi vaccinată populaţia generală.
Vaccinarea se va face cu planificare prealabilă.
Potrivit Prefecturii Timiş, foarte probabil, din luna ianuarie va începe campania de vaccinare.