Pentru că numărul cazurilor pozitive cu COVID-19 a ajuns la 13, două secţii ale Centrului privat de tratare a cancerului OncoHelp din Timişoara au fost închise temporar, de vineri până miercuri.
Conducerea centrului a luat măsuri pentru limitareafocarului, în ultimele 10 zile fiind dispusă testarea şi retestarea extinsă a întregului personal.
„În urma acestei testări extinse au fost identificaţi încă trei angajaţi infectaţi, respectiv un tehnician de radiologie, o infirmieră şi un îngrijitor de curăţenie. În consecinţă, în strânsa colaborare cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, conducerea Centrului de Oncologie OncoHelp Timişoara a luat o serie de măsuri ferme şi stricte, pentru a se asigura ca acest focar va fi stins definitiv”, menţionează OncoHelp.
Astfel, s-a hotărât închiderea temporară, până miercuri, a secţiilor de Oncologie Medicală şi de Hematologie, realizându-se reprogramarea pacienţilor pentru tratamentele oncologice pentru perioada imediat următoare redeschiderii celor doua secţii.
Totodată, se reduce activitatea în ambulatoriul de specialitate, acesta funcţionând doar pentru strictul necesar. În acest interval, se realizează dezinfecţia terminală a celor două secţii, atât pentru spitalizare continuă, cât şi pentru spitalizare de zi.
Concomitent, are loc monitorizarea continuă a stării de sănătate a personalului medical ăi auxiliar al întregului Centru de Oncologie OncoHelp Timişoara şi reinstruirea întregului personal referitor la măsurile de prevenţie a infecţiei cu SARS-CoV-2, atât în mediul spitalicesc, cât şi în viaţa cotidiană în comunitate.
În aceasta perioadă Laboratorul de Radioterapie şi Secţia de îngrijiri paliative din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timişoara îşi vor continua activitatea, focarul existent fiind complet izolat de aceste secţii. Cu toate acestea, şi aici se vor respecta strict măsurile de prevenţie necesare.
"Conducerea Asociaţiei OncoHelp Timişoara, reprezentată de preşedintele conf. univ. dr. Şerban Negru, şi manager dr. Valeriu Boruga, îşi exprima regretul şi doreşte să asigure pacienţii şi familiile acestora că realizează tot ceea ce este posibil pentru stingerea focarului de COVID-19 existent, şi solicită înţelegerea lor pentru respectarea tuturor măsurilor impuse, luate pentru siguranţa lor şi a personalului medical", precizează comunicatul.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, vineri, că la nivelul judeţului sunt active 10 focare de COVID-19, toate fiind sub supraveghere.
Astfel, la unitatea de procesare a cărnii Timişoara sunt 215 cazuri, la un spital privat şase, Spitalul de Psihiatrie Gătaia a rămas la 12 cazuri, o fabrică din Sânnicolau Mare are trei cazuri, în comuna Gottlob sunt 11 cazuri, OncoHelp cu 13 cazuri, o altă firmă, din Lugoj, are 5 cazuri, Secţia de Obstretică Ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara menţine patru cazuri, nou apărut astăzi fiind un centru pentru îngrijirea minorilor din Timişoara, cu trei cazuri. În oraşul carantinat de duminică, Făget, sunt 55 de cazuri.