Estetica dentară: 6 proceduri pentru un zâmbet de invidiat

Estetica dentară: 6 proceduri pentru un zâmbet de invidiat

Te interesează sănătatea și aspectul zâmbetului tău? Atunci răspunsul ar putea fi tehnica dentară, o disciplină al cărei singur scop este să ofere un zâmbet sănătos, natural și frumos persoanelor care vor să se îngrijească de dantura lor. Procedurile pe care le vom menționa în cele ce urmează îți garantează dinți albi și sănătoși, o bună funcționare a acestora, dar și armonie în ceea ce privește fizionomia. În anumite cazuri să parcurgi mai multe etape necesare pentru obținerea unui zâmbet de vis. Iată ce opțiuni ai la dispoziție: 

Albirea dentară 

În cazul albirilor dentare există mai multe proceduri care pot fi utilizate de către specialiști. Vorbim în primul rând despre albirea cu laser, procedură ce poate fi executată în cadrul unei singure vizite la cabinet. După o singură ședință, zâmbetul tău poate fi cu patru, până la șase nuanțe mai alb, iar efectele pot dura timp de șase ani, în funcție de obiceiurile alimentare. 

ADVERTISING

Dacă vrei ca procesul de albire să aibă loc la domiciliu, există și opțiunea albirii dentare cu ajutorul gutierelor special concepute. Le poți umple acasă cu un gel special și le vei aplica pentru un anumit număr de ore, în funcție de recomandările medicului. Efectele pot varia, luând în calcul numărul de aplicări și durata fiecărei aplicări în parte. 

Putem discuta inclusiv despre albirea internă a dinților, tratament care se efectuează doar în cazul pacienților care au trecut deja printr-un tratament endodontic. În lipsa nervului este favorizată colorarea canalului radicular, iar dintele va necesita o albire internă, pe lângă cea efectuată la exterior. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aplicarea implanturilor dentare

O soluție ideală atât pentru persoanele care vor să-și reconstruiască întreaga dantură, cât și pentru cele care doresc înlocuirea unui singur dinte. Implantul este mai exact o rădăcină artificială a dintelui, poziționată în interiorul gingiei. Pe implantul dentar se așează coroana dentară, care suplinește atât aspectul estetic, cât și cel funcțional al dintelui. 

Aplicarea fațetelor dentare

O altă procedură destul de cunoscută, fațetarea dinților este preferată de clienții care-și doresc cu precădere un tratament care să dea rezultate extraordinare, dar în timp scurt. Sunt practic niște lucrări din porțelan, lipite pe suprafața dinților. Astfel se ascund imperfecțiunile sau defectele estetice și zâmbetul capătă aspectul dorit de către client. Acest tip de procedură este recomandată celor care vor să-și schimbe forma dinților, nu pot scăpa de petele de pe suprafața danturii, vor să acopere spațiile interdentare inestetice sau au dinți tociți, strâmbi sau ciobiți. 

ADVERTISING

Aplicarea protezelor dentare

Scopul unei proteze dentare, indiferent de tipul ei, este de a suplini lipsa dinților în cazul în care aceștia au fost pierduți cu totul. Practic, cu ajutorul unei proteze, arcadele dentare pot fi restaurate în întregime. Unele dintre cele mai cunoscute astfel de proteze dentare sunt protezele dentare fixe, pe un număr mare de implanturi, sau supra protezele dentare. 

Tratamentul cu aparatul ortodontic

Aparatul ortodontic sau aparatul dentar este folosit pentru a corecta anomaliile dento-maxilare, de pildă dinții strâmbi și/sau înghesuiți și malocluziile dentare. Acest tratament va fi efectuat cu succes indiferent de vârstă, iar rezultatele includ obținerea unui aspect plăcut, pe lângă sănătatea dinților. Există mai multe tipuri de aparate, acestea fiind împărțite în fixe și mobile, vizibile și invizibile, metalice, de ceramică sau safir, fizionomice și așa mai departe. Vei opta pentru unul dintre ele și în funcție de recomandările specialistului. 

Modificarea zâmbetului

O altă tehnică apreciată în estetica dentară este și modificarea zâmbetului, tratament ce presupune evitarea descoperirii complete a dintelui și a unei părți din cadrul gingiei. Pentru această procedură neinvazivă este folosită toxina botulinică. 

Nu ezita să apelezi la procedura potrivită în cazul tău, dar doar după ce ai consultat un specialist!