După opt ore, a supraviețuit. De acum era bine

După opt ore, a supraviețuit. De acum era bine
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Era o zi normală de muncă la spital, când a sunat telefonul fix: A adus ambulanța o fetiță de 2 ani și 7 luni, care a înghițit pastilele tatălui găsite pe noptieră, mai exact cinci tablete de dicarbocalm. La scurt timp a găsit-o mama cu folia în mână, palidă la față și vomitând. Închid telefonul și încep să îmi pregătesc toate cele necesare pentru a acorda primul ajutor. Urc în secție.

După opt ore de tratament și așteptare, fetița a început să se joace. Era de acum în afara pericolului.

Așa povestește un medic ziua lui la spital. Un spital din provincie, din orașul Măcin, care deservește o populație de 32.000, din Măcin și 24 de comune limitrofe. Anual, sunt tratați aici în jur de 900 de copii.  De acum, medicii din secția de pediatrie a Spitalului Orășenesc Măcin din Tulcea vor avea noi echipamente: analizor gaze sanguine, aspirator de secreții portabil, EKG și un bilirubinometru care să îi sprijine în oferirea unor investigații și asistență de calitate pentru un diagnostic sigur și precis, în urma unei dotări ample făcute de Organizația Salvați Copiii România, parte a programului de întărire a capacității sistemului medical românesc.

ADVERTISING

 La spital vin medici care fac naveta zilnic de la Brăila sau Galați, iar  de multe ori când sunt anunțate condiții meto defavortabile, medicii preferă să rămână în spital, chiar dacă nu sunt de gardă,  pentru intervenții de urgență, spune managerul spitalului, Vasilica Dascălu.

#INVESTIȚIE ÎN VIAȚĂ cu 20% din impozitul pe profit 

Companiile pot investi în programul de dotare a secțiilor de neonatologie și pediatrie, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

ADVERTISING

În cadrul acestui program, au fost investiți peste 8.500.000 de Euro în dotarea a 105 de unități medicale, (secții de neonatologie, terapie intenivă neonatală, secții de pediatrie și OG) din toate județele țării, cu peste 1020 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și susținerea tratamentului a peste 140.000 de copii.