Despre viața in era Work at home. Sfatul psihologului

Despre viața in era Work at home. Sfatul psihologului

Pandemia, din pacate, a lovit la baza familiei, provocand o seamă întreagă de dispute legate de modul în care pot sau nu sa fie împletite, în același spațiu, sarcinile de serviciu cu cele casnice. 

Există deja o categorie destul de importantă de angajați care vor fi obligați și pe viitor să lucreze de acasă. Pentru că angajatorii și-au dat seama că, lăsându-și sau obligându-și angajații să lucreze de acasă, își pot tăia foarte mult din costuri.

Însă, independent de strategia companiilor, oamenii vor incerca să se adapteze noilor condiții. Astfel, vor avea de discutat și lamurit, împreună cu ceilalți membrii ai familiei, (soț, soție, copii), cum își pot împărți spațiul, astfel incât să își poată executa sarcinile de serviciu.

ADVERTISING

Ușor de spus, foarte greu de facut. Mai ales, atunci cand vorbim despre copii mici, care nu pot ințelege de ca unul dintre părinti sau ambii sunt acasa, însă nu pot să se joace cu ei. Pentru că, într-adevăr, avem două mari ecuații de rezolvat. Relația cu soția/soțul și relatia cu copiii.

O formulă universal valabila, din pacate, nu există. Astfel încât, cel mai indicat sfat ar putea fi acela de a apela la un specialist psihoterapeut, pentru a analiza foarte clar care sunt problemele mai vechi sau mai noi din viata de familie. Dar și care pot fi soluțiile personalizate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Psiholog: Să învațăm de la copii sa ne bucurăm de viață

Discutând insa, la modul general, putem spune că există câteva sfaturi ce pot fi enunțate, dar doar la modul general, cum ar putea fi:

În primul rând, este foarte importantă o discuție cu partenerul, despre cum si unde se poate amenaja un spatiu de lucru, cat mai convenabil pentru intreaga familie.

Stabilirea unui program de lucru. Chiar dacă la început, poate fi foarte greu de respectat de către ceilalți membrii ai familiei, cu timpul, dacă suntem consecventi, putem obține rezultatele dorite.

ADVERTISING

Regândirea sarcinilor casnice. Să nu uitam că pe lângă serviciu, avem și o familie care are nevoie de noi. Este foarte important să încercăm să fim cât mai implicați în această privință. 

Stabilirea unui program general de activitati sociale, sportive. Este important, pentru psihicul celor care lucrează de acasă, să nu uite de mișcare și de interacțiunile sociale.

Dacă totuși considerăm că avem anumite probleme grave, greu de depășit, este important să apelăm cât mai urgent la un specialist, pentru a nu lăsa situația să se agraveze.

In concluzie, putem spune că pandemia va trece, mai devreme sau mai târziu, însă este foarte important cum ne petrecem timpul până trece, pentru a nu ne alege, în urma acestei situatii dramatice, cu probleme grave, ce pot duce la: divorț, șomaj, sau afecțiuni de natură psihică sau fizică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇