Cum te ajută infiltrațiile PRP în genunchi

Cum te ajută infiltrațiile PRP în genunchi

Te confrunți cu probleme ale articulațiilor? Te deplasezi din ce în ce mai greu? Îți este din ce în ce mai greu să desfășori activitățile zilnice? Sau ai suferit o intervenție chirurgicală și îți dorești să revii la locul de muncă?

Există tratamente care te ajută să te recuperezi mai repede după unele intervenții chirurgicale sau ca urmare a unor afecțiuni care nu-ți dau pace. 

 Un astfel de tratament este și terapia de regenerare cu ajutorul infiltrațiilor PRP la genunchi, care se adresează vindecării pacienților cu leziuni ale părților articulației, în anumite boli degenerative, precum și în cazuri de traumatisme articulare, musculare.

ADVERTISING

Acest tratament cu infiltrații PRP poate fi administrat atât în cazul leziunilor pentru care nu este nevoie de intervenție chirurgicală, cât și în cazul postoperator, după meniscectomie, artroscopie etc. După aceste intervenții chirurgicale, se recomandă tratament de refacere celulară, la aproximativ două săptămâni de la operație.

Dacă nu a existat o intervenție chirurgicală, tratamentul necesar cu infiltrații, precum și numărul ședințelor, se stabilesc în cadrul unei consultații medicale. 

Ce este infiltrația PRP?

Pentru început se recoltează o cantitate de 10-20 ml de sânge, într-o eprubetă ce se plasează într-o centrifugă specială. Prin acest proces se separă plasma și trombocitele, după care printr-o procedură minim invazivă se introduce substanța rezultată în urma procesului descris anterior în articulația afectată. Procedeul nu este dureros, iar durata acestuia este de 1-2 minute și este realizat doar de către un medic specializat în această procedură.

ADVERTISING

Ce afecțiuni se tratează cu infiltrații PRP în genunchi?

  • Afecțiuni cronice, gonartroze;
  • Recuperare rapidă postoperatorie;
  • Traumatisme sportive;
  • În caz de accident.

Sunt doar câteva din afecțiunile tratate cu ajutorul acestei proceduri.

Ce beneficii au aceste infiltrații prp în genunchi?

  • Efect de regenerare a țesuturilor afectate;
  • Efect de îmbunătățire a microcirculației locale;
  • Timpul de recuperare este mai mic;
  • Scade considerabil consumul de medicamente antiinflamatorii, atât de dăunătoare organismului;
  • Scade riscul unei posibile operații în cazul unei afecțiuni netratate corespunzător.

Ce trebuie să știe un pacient înainte de efectuarea acestei proceduri?

  • Nu trebuie să sufere de boli de coagulare;
  • Nu trebuie să mănânce grăsimi și dulciuri, seara de dinaintea procedurii;
  • Tensiunea trebuie să fie optimă în momentul procedurii.
ADVERTISING

După cât timp se observă efectele benefice ale infiltrațiilor?

Chiar după prima ședință se observă o scădere a tensiunii în articulație, iar după următoarele două sesiuni crește toleranța persoanei la efort.

Aceste infiltrații prp în genunchi se efectuează la un interval de 21 de zile, iar tratamentul se realizează de fiecare dată de către un medic specialist. 

Contraindicațiile în cazul acestei proceduri sunt legate de anumite boli de sânge, cancere, dar acestea sunt cazuri stabilite doar de către medicul specialist în timpul unei consultații. Cât despre posibilele efecte adverse, uneori se poate constata o jenă locală, dar nu mai mult de 24 de ore.

La cât timp după efectuarea procedurii poți desfășura activitățile cotidiene?

De obicei, este posibilă revenirea la activitățile zilnice, imediat după procedură, dar nu și în cazul acelora care solicită foarte mult articulația. 

Care sunt aceste activități care suprasolicită articulația? Șofatul, exercițiile de antrenament, gimnastică. 

Adresează-te unui medic specialist în cazul unor afecțiuni ale articulațiilor, iar acesta va stabili dacă poți beneficia de infiltrații prp în genunchi, precum și numărul necesar de ședințe. 

Ai grijă de tine! Ai grijă de sănătatea ta!