Viitorii părinți pornesc în căutarea de cărucior cu luni înainte de venirea pe lume a bebelușului lor. Nu e de mirare, întrucât decizia nu este ușoară. Există atât de multe modele de cărucioare copii pe piață, încât nici nu știi de unde să începi și care ar fi cea mai bună alegere.
De aceea încercăm să venim în ajutorul vostru cu un scurt ghid. Sperăm că va fi de folos și că veți lua cea mai bună decizie, pentru voi și pentru micuțul vostru.
Practic sau estetic?
Când alegeți un cărucior trebuie să vă gândiți atât la voi, cât și la bebeluș. Frumos nu înseamnă neapărat și practic. Sigur că veți fi tentați să-l luați pe cel mai solid și mai bine executat, dar gândiți-vă și la faptul că viitoarea mămică va trebui să-l manipuleze și să încapă în mașină sau în ascensor.
Important este ca în final căruciorul ales să corespundă nevoilor familiei voastre, în întregime.
5 criterii esențiale când alegi un cărucior pentru copii
Înainte de a cumpăra un cărucior, asigură-te că îndeplinește o mare parte din criteriile de mai jos. Nu e neapărat o listă completă, dar cel puțin te poți ghida după ea.
Siguranța copilului în timpul transportului este prioritatea numărul 1. Este recomandat să alegi un cărucior care respectă standardul de siguranță european EN 1888.
Cărucioarele care au această certificare au trecut testele de rezistență, de durabilitate (material și componente), dar și cele referitoare la riscul de blocare a copilului în angrenaj.
Asigură-te că nu lipsește bara de protecție pentru partea sport a căruciorului sau că există sistemele de fixare a bebelușului.
Alege un cărucior ușor ca greutate, dar și de manevrat. Pentru tânăra mămică nu trebuie să fie o corvoada să-l folosească și nici nu este recomandat să ridice o greutate prea mare. Ideea este ca odată pliat, căruciorul să poată fi ridicat într-o mână.
Căruciorul trebuie să fie ușor de manipulat. Pe lângă pliere, el trebuie să ruleze impecabil pe majoritatea suprafețelor. Preferabil ca roțile din fată să fie pivotante 360 de grade.
Dimensiunile căruciorului trebuie să fie potrivite și cu cele ale locuinței voastre. Dacă locuiți într-un apartament mai micuț, va trebui să-i găsiți un loc special. Din fericire, în multe blocuri s-au amenajat la parter spații pentru cărucioare, astfel ca părinții nu mai sunt nevoiți să le ducă în case.
Reglarea pe înălțime este și ea foarte importantă. Veți evita astfel durerile de spate datorate poziției incorecte pe timpul plimbării. Mămicile în special vor aprecia această opțiune,întrucât din când în când vor mai renunța pantofii sport în favoarea tocurilor. Măcar cu o ocazie specială.
Accesoriile sunt și ele un argument în plus la cumpărare. În funcție de model, cărucioarele pot avea atașate diferite obiecte utile în general mămicilor, dar și micuților: gentuța sau rucsacul mămicii, umbreluța sau învelitoarea pentru piciorușe.
Cărucioare copii 3 in 1, o alegere utilă
Cărucioarele 3 in 1 sunt cărucioare multifuncționale compuse din trei piese diferite: landou, parte sport și scaun auto tip scoică. Ele sunt o alegere bună atât financiar, cât și din punctul de vedere al utilității, acoperind practic primii trei ani din vârsta copilului.
Landoul se folosește pentru transportul bebelușului în primele 6 luni de viață. Prevăzut cu o salteluță, el este aproape la fel de confortabil ca un pătuț. Acest aspect este foarte important,întrucât în această perioadă micuțul stă mai mult întins.
Scaunul auto tip ‘scoică’ este recomandat până la o greutate a copilului de 13 kilograme. Ai grijă ca acesta să respecte standardul de siguranță ECE R 44/04. Scoica poate fi folosită inclusiv în casă, fără probleme, fiind și ușor de manevrat.
Căruciorul sport este de fapt partea centrală, de bază a căruciorului. O dată îndepărtat landoul, componenta sport poate fi utilizata. El poate fi folosit după ce bebelușul a împlinit 6 luni. Adaptat perfect vieții urbane, cu el, plimbarea va fi mai plăcută atât pentru mama, cât și pentru micuț. Este ușor de pliat și de ridicat, dar și confortabil pentru copil.
Pentru mai multe detalii despre cărucioare copii puteți vizita magazinul www.kidscare.ro.