Cum avem grijă de pielea bebelușului

Cum avem grijă de pielea bebelușului

Îngrijirea pielii bebelușului în sezonul rece poate fi o provocare. Aceasta este una dintre cele mai delicate părți ale corpului celui mic și are nevoie de o îngrijire specială, pentru a evita uscarea și iritațiile.

Asigură-i hidratarea optimă

În sezonul rece, umiditatea scăzută, vântul puternic, temperaturile scăzute și schimbările bruște ale temperaturii aerului sunt factorii care pot contribui la apariția iritațiilor sau a pielii uscate la bebeluși. Produsele pentru piele uscată bebeluși joacă un rol important pentru sănătatea lor și trebuie utilizate la recomandarea medicului.

Discută cu medicul pediatru despre hidratarea pielii bebelușului și ce produse îți recomandă. Unele produse, precum CeraVe - Moisturizing Cream & Lotion, pot fi utilizate și la bebelușii cu vârsta de peste două luni, potrivit unor studii noi.

ADVERTISING

Limitează timpul pentru baie

Un alt mod de a preveni pierderea hidratării pielii bebelușului este să îi faci băi scurte în apă caldă. Evită băile prelungite, deoarece pielea lui se poate deshidrata mai rapid în urma expunerii la apă, mai ales dacă este mai fierbinte. [1]

Fă-i masaj delicat

Poți utiliza produsele hidratante care sunt prietenoase cu pielea bebelușului pentru a îi face masaj. Utilizează mișcări circulare, apăsând ușor, dar ferm. Prin masajul cu produse adecvate, este posibil să contribui la menținerea hidratării optime a pielii bebelușului.

Optează pentru țesături moi

Bebelușul ar trebui îmbrăcat în haine din țesături blânde, care să îi permită pielii să respire și care să nu provoace iritații la nivelul pielii. Elimină etichetele care îl pot zgâria și evită materialele care au cusături pregnante sau aspre.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Utilizează detergenți fără parfum

Este indicat să eviți să folosești orice produs care poate agrava pielea uscată sau care îi poate produce iritații bebelușului. Alege să folosești detergenți de rufe și balsamuri fără parfum.

Îmbracă-l corespunzător pentru exterior

Pielea bebelușului poate deveni iritată dacă se încălzește excesiv și începe să transpire. Dacă nu știi sigur cum va fi vremea atunci când ieși cu cel mic din locuință, alege să îl îmbraci în straturi de haine, deoarece acest lucru îți poate fi de ajutor.

Menține o temperatură optimă în locuință

Încearcă să nu supraîncălzești locuința. Din cauza temperaturilor scăzute din exterior, este posibil să apară tentația de a o crește prea mult pe cea din camere. Atunci când ieși cu copilul la plimbare iarna, îl expui la frig, după care, dacă intră în contact cu temperaturile foarte crescute din locuință, pielea i se poate usca mai rapid.

ADVERTISING

Se recomandă să păstrezi o temperatură optimă în casă, nici foarte ridicată, dar nici prea scăzută. Discută cu un medic despre ce interval de temperaturi este indicat pentru bebelușul tău și dacă este sau nu cazul să utilizezi un umidificator. În general, se recomandă ca în cameră să fie suficient de răcoare pentru ca cel mic să poată fi înfășat, ca, în acest mod, să nu transpire. [2]

Îngrijirea corectă și regulată a pielii bebelușilor în sezonul rece poate face o mare diferență în ceea ce privește nivelul lor de confort. O hidratare adecvată, cu produse recomandate de medic, împreună cu alte măsuri de a proteja pielea bebelușului va reduce riscul de apariție a simptomelor neplăcute cauzate de uscarea excesivă.

Consultă medicul pediatru în cazul în care pielea bebelușului nu răspunde la metodele de îngrijire pe timpul iernii pe care ți le-am prezentat anterior sau dacă observi că iritațiile persistă sau se înrăutățesc.

Surse de referință:

1. Werner, Carly. “Tips for Baby Skin Care: In Winter and More.” Healthline, Healthline Media, 12 Nov. 2020, www.healthline.com/health/baby/caring-for-baby-skin-in-winter, accesat la 10 februarie 2023;

2.  Maria Masters, Contributing Writer/Editor. “Winter Skin Care for Babies and Toddlers.” What to Expect, WhattoExpect, 1 Feb. 2023, www.whattoexpect.com/first-year/winter-skin-care-for-baby.aspx, accesat la 10 februarie 2023.