Aplicația de mobil care îți spune dacă te-ai întâlnit cu o persoană infectată cu noul coronavirus are mare succes în Elveția - aproape 1 milion de instalări în 3 zile

Aplicația de mobil care îți spune dacă te-ai întâlnit cu o persoană infectată cu noul coronavirus are mare succes în Elveția - aproape 1 milion de instalări în 3 zile

O nouă aplicație gratuită pentru mobil, care îți spune dacă ai fost aproape de o persoana infectată cu noul coronavirus, tocmai s-a lansat în Elveția și se bucură de mare succes.

Sub protecția anonimatului, telefonul te anunță dacă una din persoanele cu care ai intrat in contact în ultimele zile (la mai puțin de doi metri și mai mult de 15 minute) a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

Astfel, oamenii se pot izola și testa, evitând răspândirea COVID-19 mai departe în comunitate.

Aplicația poartă numele SwissCovid, a fost dezvoltată de Swiss Federal Technical Colleges din Lausanne și Zurich și a fost descărcată de 560.000 cetățeni și expați în ziua în care a fost lansată, 25 iunie.

ADVERTISING

Se pare că se apropie de 1 milion de descărcări. Oamenii sunt foarte responsabili, deși mai avem între 20 și 40 de cazuri noi pe zi în Elveția. Când ne vedem cu prietenii, e primul lucru pe care il întrebăm - dacă au aplicația”, a declarat pentru spotmedia.ro un reprezentant al grupului comunității românești din Elveția, Români în Basel.

Aplicația este disponibilă pentru modele mai noi de telefoane, pentru sistemele de operare Android si iOS. Din păcate, aplicația funcționează doar în Elveția.

Cuvântul cheie este responsabilitate individuală, iar lumea în care trăim aici dovedește că are așa ceva din belsug. Nu îmi ingrădește nimic pentru că, spre deosebire de Google Maps, Facebook, Waze, WhatsApp, aplicația asta nu îmi solicită (și evident nici nu are nevoie/nu folosește) localizarea, numele, pozele, contactele, emailurile și alte sute de date personale. Folosește doar bluetooth să transmită și să primească un cod de cifre și litere de la alte aplicații atunci când mă apropii la 1, 5 metri de alte telefoane pentru 10 minute. Nu doar ca îmi respectă intimitatea, dar mă protejează și mă alertează dacă sunt în pericol! Ce vrei mai mult?”, spune românul stabilit în Elveția.

ADVERTISING

Elveția are, până la această oră, 31.486 de cazuri confirmate, dintre care 29.000 vindecate și 1.682 de decese.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇