16 Moduri de a vă îmbunătăți abilitățile de dezvoltare personală

Dezvoltarea personală se concentrează pe creșterea conștientizării de sine, privind obiectivele vieții, provocările personale și aspirațiile de lungă durată.În acest articol, vom descrie unele dintre cele mai importante abilități de dezvoltare personală care vă pot ajuta în călătoria dvs. spre a deveni mai capabil și mai încrezător.

💚 Ce este 𝘾𝙊𝙉𝙎𝙄𝙇𝙄𝙀𝙍𝙀𝘼 𝙋𝙎𝙄𝙃𝙊𝙇𝙊𝙂𝙄𝘾𝘼 ? 💚

Ce sunt abilitățile de dezvoltare personală?

 Abilitățile de dezvoltare personală sunt calități și abilități care te ajută să crești atât personal, cât și profesional. Cu alte cuvinte, acestea sunt abilități care vă ajută să vă hrăniți dezvoltarea personală. Înțelegerea și îmbunătățirea acestor abilități vă pot ajuta să vă maximizați potențialul. Acest proces este, de asemenea, cunoscut sub numele de auto-dezvoltare sau creștere personală.

De ce sunt importante abilitățile de dezvoltare personală?

Abilitățile de dezvoltare personală sunt importante, deoarece vă permit să creați planuri strategice și tactice pentru creșterea personală și profesională către obiectivele dvs. Poate fi util să vă perfecționați abilitățile de dezvoltare personală, astfel încât să le puteți in aplicare în mod natural zilnic.

ADVERTISING
  • Atingeți obiective personale și de carieră
  • Înaintează în carieră
  • Îmbunătățiți-vă punctele forte și talentele
  • Găsiți împlinirea și satisfacția

Abilitățile de dezvoltare personală pot fi trăsături sau calități pe care le aveți deja sau pe care le puteți obține prin educație și formare. Persoanele vor aprecia diferite abilități de dezvoltare personală în funcție de obiectivele lor, dar iată câteva exemple de abilități pe care oamenii le practică în mod obișnuit pentru a facilita creșterea personală:

  • Comunicare
  • Abilitati interpersonale
  • Organizare
  • Rezolvarea problemelor
  • Încredere în sine
  • Adaptabilitate
  • Integritate
  • Etica muncii
  • Conducere

Comunicare

 Competențele de comunicare eficiente joacă o poziție crucială în perfecționarea personalității. Comunicarea îi ajută pe oameni să se specifice în modul cel mai convingător. Gândurile, emoțiile și cunoștințele tale trebuie depășite în modul cel mai ideal, iar abilitățile bune de comunicare te ajută la fel. O persoană trebuie să comunice de fapt frumos pentru a-și face un semn.Aceasta abilitate te poate ajuta si foarte repede sa găsesti un job.

Abilitati interpersonale

Abilitățile interpersonale sunt comportamentele verbale și nonverbale și reacțiile la interacțiunile cu alte persoane.Lipsa aceste abilitati vă afectează capacitatea de a construi relații.

ADVERTISING

Organizare

 Abilitățile de organizare, capacitatea de a planifica, programa și prioritize task-urile. O bună organizare vă poate ajuta să economisiți timp si bani.

Rezolvarea problemelor

 Rezolvarea problemelor este capacitatea ta de a face față situațiilor provocatoare sau neasteptate. Cei care au capacitatea de a rezolva problemele pot rămâne calmi atunci când întâmpină obstacole și își evaluează toate opțiunile pentru a găsi cea mai bună soluție.

Încredere în sine

 Încrederea în sine este credința în abilitățile, acțiunile și deciziile tale. Dacă ai încredere în tine, este mai probabil să urmărești obiective ambițioase, să încerci lucruri noi și să crezi că poți reuși.

Adaptabilitate

 Adaptabilitatea este capacitatea ta de a te adapta rapid și ușor la lucruri noi. Oamenii care dezvolta aceasta abilitate prosperă în orice mediu. De asemenea, pot rămâne calmi în situații surprinzătoare.

ADVERTISING

Integritate

 Oamenii tind să aibă încredere în cei care sunt sinceri și își păstrează valorile. Integritatea înseamnă a face ceea ce este corect și a spune adevărul, chiar dacă acest lucru prezintă provocări. A avea integritate poate duce la o bună reputație și la oportunități de avansare.

Etica muncii

 Etica muncii include nu numai munca grea, ci și fiabilitatea, responsabilitatea, calitatea determinarea și disciplina. Persoanele cu o bună etică a muncii tind să fie productive și să aibă o atitudine pozitivă.

Conducere

Conducerea este abilitatea de a îndruma oamenii. Liderii buni îi pot motiva pe ceilalți și îi pot ajuta să atingă un obiectiv comun. Își construiesc încrederea și îmbunătățesc moralul.

Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de dezvoltare personală

 Vă puteți îmbunătăți abilitățile de dezvoltare personală cu ajutorul unui psiholog online sau in cabinet, luând cursuri, învățând de la oamenii din jur, câștigând noi talente și îmbunătățindu-le pe cele existente. Urmați aceste instrucțiuni pentru a vă dezvolta personal:

  1. Învinge-ți fricile. Frica te poate împiedica să crești și să progresezi. Dacă vă este frică să vorbiți în public, de exemplu, luați un curs sau alăturați-vă unui grup care îi ajută pe oameni să devină mai buni vorbitori publici. Dacă vă este frică să nu vă asumați riscuri găsiți un mentor care să vă ajute să luați decizii bune și să vă construiți încrederea
  2. Citit. Citirea vă poate extinde cunoștințele și vocabularul și vă poate ține la curent. De asemenea, vă poate stimula mintea și vă poate îmbunătăți abilitățile de gândire critică . 
  3.     Invata ceva nou. Aflați o nouă abilitate sau subiect, indiferent dacă o faceți singur sau vă înscrieți la o clasă Luați în considerare urmărirea unui webinar pe teme de dezvoltare profesională, cum ar fi antreprenoriatul sau marketingul pe rețele sociale.
  4.     Cereți feedback. Adresați -vă unui membru al familiei, prieten, coleg sau manager și rugați- l să vă ofere feedback cu privire la un proiect recent sau realizare. Folosiți comentariile lor pozitive, precum și criticile lor constructive pentru a găsi modalități de îmbunătățire
  5.     Observați-i pe ceilalți. Urmăriți și învățați de la oamenii care vă inspiră. Identifică calitățile pe care le admiri în ele și încearcă să le replici pe cele din tine.
  6.     Tine un jurnal. Scrierea într-un jurnal săptămână. Vă poate ajuta să câștigați conștiința de sine și să reflectați asupra evenimentelor, deciziilor și conversațiilor recente. S-ar putea să păstrați un jurnal privat scris de mână sau puteți alege să vă împărtășiți gândurile și experiențele prin blog. Folosiți-l pentru a stabili și evalua obiective și progrese.
  7.     Vorbiti un mentor. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a identifica modalități de a vă construi abilitățile de auto-dezvoltare, discutați cu un mentor . Această persoană ar putea fi un manager, profesor sau un consilier in dezvoltare personala.

Autor - psiholog Alexandra Demian