Care sunt personalitățile publice în care românii au cea mai mare încredere (Sondaj INSCOP)

Care sunt personalitățile publice în care românii au cea mai mare încredere (Sondaj INSCOP)

Scretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană şi primarul Clujului Emil Boc au peste 30% cotă de încredere în rândul românilor, fiind urmaţi de fostul premier Victor Ponta, de premierul Marcel Ciolacu și Gabriela Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce în topul notorietăţii, 98,9% dintre cei chestionaţi afirmând că au auzit de el, iar poziţia a doua revine Dianei Şoşoacă – 96,7%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Încredere personalităţi publice

Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii cu 34% încredere multă şi foarte multă. Secretarul General Adjunct al NATO este urmat Emil Boc cu 32,4% încredere multă şi foarte multă, respectiv Victor Ponta cu 24,1%.

ADVERTISING

Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu cu un capital de încredere de 20,5%, Gabriela Firea cu 19,5%, Cristian Diaconescu cu 19,1%, Diana Şoşoacă cu 18,6% şi George Simion cu 15,4%.

În Nicolae Ciucă au încredere multă şi foarte multă 12% dintre cei intervievaţi, iar în Cătălin Drulă 5,8%.

Notorietate personalităţi publice

Klaus Iohannis este personalitatea cu cea mai mare notorietate dintre numele testate, 98,9% dintre respondenţi declarând că au auzit de el. Şeful statului este urmat de: Diana Şoşoacă cu o notorietate de 96,7%, Victor Ponta cu 95,7%, Marcel Ciolacu cu 93,9%, Gabriela Firea cu 91,7% şi Emil Boc cu 90,7%.

ADVERTISING

89,6% dintre cei intervievaţi spun că au auzit de Mircea Geoană, 84,4% că au auzit de liderul liberal Nicolae Ciucă şi 82,3% de liderul AUR George Simion. Cristian Diaconescu beneficiază de o notorietate de 68,2%, liderul USR Cătălin Drulă de 43,6%, iar Remus Pricopie 23,5%.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 16 - 24 ianuarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului.

Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

ADVERTISING

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇