Cum va fi vremea săptămâna 23–29 noiembrie 2020: Vine primăvara la final de toamnă?

Cum va fi vremea săptămâna 23–29 noiembrie 2020: Vine primăvara la final de toamnă?

Ultima săptămână din noiembrie vine cu o vreme care, deși foarte rece pe timpul nopții, se va încălzi progresiv pe parcursul zilei, iar la finalul săptămânii este posibil să ajungem chiar la valori de 13 – 14 grade prin zone extinse din țară.

Din punct de vedere al precipitațiilor, vorbim de o săptămână extrem de secetoasă iar ca fenomene meteo de menționat va fi ceața, prezentă aproape în fiecare zi.

România, lovită de un val de aer polar: Au fost minus 11,6 grade la Miercurea Ciuc și a nins în mai multe zone din țară (foto & video)

Luni, 23 noiembrie:

Avem parte tot de o noapte cu minime negative la nivelul întregii țări, valori cuprinse între –0 spre –2, –3 grade, doar prin estul Munteniei, prin Moldova și Dobrogea urmând să avem valori ușor pozitive, spre 1 – 2 grade.

ADVERTISING

În ceea ce privește maximele, acestea ajung la 5 – 7, 8 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane, unde vorbim tot de maxime negative, –0 spre –2 grade.

Despre precipitații vorbim doar prin Banat, Crișana, Apuseni, izolat prin Transilvania, nordul Maramureșului și al Moldovei, precipitații slabe cantitativ.

Marți, 24 noiembrie:

Prin Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, sud-vestul extrem al Olteniei vorbim de minime pozitive, de la 1 spre 2 – 3 grade, în timp ce în restul țării avem parte de o nouă noapte rece, cu minime sub 0 grade, spre –2, –4 grade, iar pe crestele montane chiar spre –6 grade.

ADVERTISING

Maximele rămân neschimbate, valori cuprinse, la nivelul întregii țări între 6 – 8 grade, ușor mai coborâte prin Transilvania, Maramureș (3 – 4 grade) iar în zonele montane rămânem cu valori negative, de la –1 spre –3 grade.

Șanse foarte mici de precipitații, izolate și neimportante cantitativ avem prin nordul Moldovei și zona Carpaților de Curbură.

Miercuri, 25 noiembrie:

Urmează o noapte foarte rece, cu minime care scad mult sub 0 grade, ajungând la valori de –2, –4 grade, iar prin Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei, al Moldovei, se pot atinge chiar –5, –6 grade. Pe crestele montane vorbim de ger, cu minime care pot ajunge și la –11 grade.

ADVERTISING

Maximele, în schimb, rămân la valorile din zilele precedente, 6 – 8 grade, și cresc prin zonele montane, unde devin pozitive (1 – 3 grade).

Precipitațiile vor lipsi din peisajul zilei.

Joi, 26 noiembrie:

Noapte tot cu minime negative, de la –2 spre –4 grade, iar prin Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și zonele montane temperaturile coboară chiar spre –6, –8 grade.

Maximele se vor situa între 4 – 6, 7 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori spre 8 grade prin Banat, Dobrogea, Muntenia, sudul Transilvaniei.

O nouă zi fără precipitații.

Vineri, 27 noiembrie:

Doar prin sud-vestul Olteniei, sudul Moldovei și prin depresiuni avem parte de valori ușor pozitive, 1 – 3 grade pe timpul nopții, în restul țării vorbim tot de valori negative, de la –1 spre –3 grade, mai scăzute în Transilvania, nordul Moldovei, Maramureș, Banat și Crișana, zone unde pot coborî spre –5, –6 grade.

Avem parte de o inversiune termică puternică în ceea ce privește maximele, care ajung, prin zonele montane, sudul Transilvaniei și Dobrogea chiar la 8 – 10, 11 grade, în timp ce prin Muntenia, sudul Olteniei, vestul extrem al Banatului, Crișanei și nordul Moldovei ne oprim la valori de 0 – 2, 3 grade. Prin dealurile Munteniei, Olteniei, prin sudul și centrul Moldovei, prin nordul Transilvaniei și Maramureș avem maxime de 5 – 7 grade.

Nicio șansă la precipitații.

Sâmbătă, 28 noiembrie:

Nu avem schimbări, nici în ceea ce privește distribuția și valorile minime, în continuare negative în bună parte din țară, dar care pot ajunge și la 4 – 5 grade prin Dobrogea, nici în ceea ce privește valorile maxime și fenomenul de inversiune termică.

Avem parte astfel de maxime de 0  – 2, 3 grade prin nordul Moldovei, Muntenia, vestul extrem al Banatului și Crișanei, iar în zonele montane, sudul Transilvaniei se ating 7 – 9 grade. Dobrogea are parte de o veritabilă zi de primăvară, cu 13 – 14 grade. În restul zonelor vorbim de temperaturi de la 5 spre 7 grade.

Nu se schimbă nimic în ceea ce privește precipitațiile, absente și pe parcursul zilei de sâmbătă.

Duminică, 29 noiembrie:

Dacă pe timpul nopții nu apar diferențe majore față de ziua de sâmbătă, maximele zilei marchează o încălzire semnificativă prin Banat, Crișana, Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei, unde se pot atinge 12 – 14 grade, în timp ce în restul zonelor țării vorbim de valori de 6 – 8 grade, ușor mai scăzute prin nordul Moldovei, sudul extrem al Munteniei și zonele montane (2  -4, 5 grade).

Precipitații slabe sunt posibile prin sudul extrem al Munteniei, prin Oltenia, Banat, Meridionali.

Avem parte de o săptămână extrem de deficitară la nivel de precipitații, care nu ajută deloc o lună noiembrie aflată deja în top 3 cele mai secetoase luni noiembrie din istorie.

Material realizat cu sprijinul Prognoze Meteo.

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇