Gunoiul se transformă în artă, la Eforie Sud

Gunoiul se transformă în artă, la Eforie Sud
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Plaja și faleza din Eforie Sud găzduiesc în luna august o serie de evenimente de ecologizare, unite sub umbrela „Eforie Colorat – Intervenţie culturală”. Artiștii implicați și-au propus să transforme deşeurile găsite în lucrări de artă şi obiecte decorative.

Scopul proiectului este să aducă laolaltă artişti plastici şi oameni preocupaţi de bunăstarea mediului înconjurător.

Ecologizare și transformare în artă

Primul eveniment, un performance artistic // acţiune de ecologizare, coordonat de artistul Emil Cristian Ghiţă, va avea loc miercuri, 4 august, de la ora 10:00, invitaţi să participe fiind atât turiştii, cât şi membrii comunităţii locale.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului, plaja şi faleza din Eforie Sud vor fi curăţate, pentru ca mai apoi deşeurile să fie selectate. Însrierile se pot face până pe 3 august.

ADVERTISING

Atelier de obiecte decorative

O parte va fi utilizată de artiştii Radu Tudor Panait şi Ovidiu Toader pentru realizarea a două sculpturi, iar o altă parte va fi folosită ca materie primă pentru un atelier de obiecte decorative, ce va avea loc în data de 9 august, începând cu ora 15:00.

Înscrierile se fac până pe 8 august, iar atelierul se va desfăşura sub coordonarea artiştilor rezidenţi, iar primele trei lucrări vor fi premiate.

Ateliere despre artă

Pe 10 august, Dan Perjovschi se va întâlni cu publicul interesat în cadrul unui atelier "Gândim şi desenăm împreună" // Dan Perjovschi (ora 10:00), urmând ca Lia Perjovschi să i se alăture pentru a susţine o prelegere intitulată "Despre artă şi viaţă" // Lia Perjovschi şi Dan Perjovschi (ora 18:00).

Un vernisaj unde vor fi prezentate picturile murale şi vor fi expuse sculpturile realizate de cei doi artişti, dar şi cele trei lucrări premiate în cadrul atelierului de obiecte decorative va avea loc pe 11 august, de la ora 11:00.

ADVERTISING

Sculpturi din materiale reciclate

Până pe 12 august, Grădina de vară Cinemascop va deveni atelierul deschis al artiştilor rezidenţi: Radu Tudor Panait şi Ovidiu Toader, care vor realiza cele două sculpturi din materialele reciclate în urma acţiunii de ecologizare din 4 august, şi Andreea Toma şi Barbora Idesova, care vor elabora câte o pictură murală cu tematică ecologică. Publicul este invitat să urmărească procesul de creaţie, începând joi.

Sculpturile vor rămâne în incinta Grădinii de vară din Eforie Sud, pe toată durata desfăşurării proiectului Eforie Colorat - Grădina de vară Cinemascop, până în data de 12 septembrie, pentru ca mai apoi să fie expuse în spaţiul public.

Toate aceste evenimente vor fi documentate.

ADVERTISING

Se va realiza un scurtmetraj care va cuprinde întregul proces de ecologizare a plajei şi falezei şi toate acţiunile care au decurs din acesta.

Documentarul va fi proiectat la Grădina de vară Cinemascop, la finalul lunii august.

Pe lângă acesta, lucrările fiecărui participant al workshop-ului susţinut Dan Perjovschi vor fi reunite, alături de fotografii din cadrul proiectului, sub forma unei mici publicaţii.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇