Conflictul din Ucraina ar putea accelera tranziția energetică verde a Germaniei

Conflictul din Ucraina ar putea accelera tranziția energetică verde a Germaniei

Consecințele conflictului din Ucraina ar putea accelera tranziția energetică ecologică a Germaniei, în pofida deciziei Berlinului de a reconecta centralele electrice pe cărbune pentru a compensa scăderea livrărilor de combustibili fosili din Rusia, arată un studiu publicat duminică.

Guvernul german a făcut presiuni pentru trecerea la energia regenerabilă, urmărind ca aceasta să contribuie cu 80% din producția de electricitate a țării până în 2030, potrivit Reuters.

Studiul realizat de Allianz Trade a constatat că obiectivele Germaniei în materie de energie verde sunt susceptibile de a crește ponderea energiilor regenerabile în mixul de electricitate pe termen mediu, chiar peste ceea ce ar fi necesar pentru a îndeplini obiectivele climatice de la Paris până în 2035.

ADVERTISING

Studiul a constatat că o creștere a producției de energie electrică pe bază de cărbune, aprobată de guvernul german la începutul acestei luni, nu va crește emisiile de CO2 în Uniunea Europeană, deoarece producția va fi limitată de sistemul UE de comercializare a emisiilor.

Studiul a afirmat că este puțin probabil ca gazul rusesc să fie înlocuit pe termen lung de cărbune din cauza prețurilor ridicate ale UE pentru comercializarea emisiilor.

"Producția de energie pe bază de cărbune va fi scoasă de pe piață", a declarat Markus Zimmer, autorul studiului.

ADVERTISING

Acesta a spus că procedurile de planificare și aprobare pentru energia regenerabilă trebuie simplificate și accelerate pentru a îndeplini obiectivele guvernului german.

Studiul a estimat că extinderea energiei regenerabile în Germania în domeniul electricității ar necesita investiții anuale de aproximativ 28 de miliarde de euro până în 2035, iar industria ar avea nevoie de aproximativ 440.000 de lucrători între 2022 și 2035 pentru a atinge obiectivele.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇