Autoritatea pentru Digitalizarea României şi Ministerul Fondurilor Europene au semnat marţi, prin semnătură electronică, contractul de finanţare pentru proiectul Platforma Software Centralizată pentru Identitate Digitală (PSCID).
Prezent la eveniment, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a întărit ideea că digitalizarea este o prioritate zero a Guvernului Orban.
"Astăzi înregistrăm încă un pas în direcţia digitalizării administraţiei, dar şi în direcţia creşterii absorbţiei fondurilor europene. Sperăm ca această platformă să contribuie decisiv la digitalizarea întregului proces administrativ", a afirmat el, citat într-un comunicat al Guvernului.
"PSCID este un proiect esenţial mai ales din perspectiva accentului pus pe siguranţă şi centralizare. Ştim cât de importante sunt încrederea şi securitatea când un cetăţean accesează un serviciu online.
Primul pas în acest proces este autentificarea. Astăzi, există servicii de autentificare diferite.
Prin PSCID, vom regăsi toate aceste identităţi, care acum sunt separate şi la niveluri de încredere distincte, într-un singur loc, în această platformă.
Astfel, vom avea modalităţi puternice şi sigure de identificare şi autentificare electronică.
Vom creşte încrederea cetăţeanului în acest tip de servicii şi vom avea un prim pas absolut obligatoriu în accesarea unui serviciu public electronic", a precizat preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaş.
Unul dintre pilonii strategici ai activităţii Autorităţii pentru Digitalizarea României este Identitatea electronică. Implementarea acestui proiect reprezintă un moment de referinţă pentru procesul de transformare digitală a României şi, mai ales, pentru îmbunătăţirea interacţiunii dintre instituţiile publice şi cetăţean, se mai arată în comunicatul citat.
Proiectul PSCID este finanţat din Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020, Axa Prioritară 2 "Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă".
Valoarea totală a proiectului este de 99,939,410.00 lei, din care 97,940,721.76 lei sunt fonduri structurale nerambursabile şi 1,998,688.24 lei cofinanţare, beneficiarul fiind Autoritatea pentru Digitalizarea României.
Citește și: