Facebook dă în judecată Comisia Europeană pentru că... îi cere prea multe informații

Facebook dă în judecată Comisia Europeană pentru că... îi cere prea multe informații

Facebook a dat în judecată Comisia Europeană, care este autoritatea de reglementare în domeniul antitrust din UE, pentru că solicită informaţii excesive, dincolo de ceea ce ar fi necesar, inclusiv detalii foarte personale, pentru investigaţiile referitoare la datele şi piaţa companiei.

”Natura extraordinar de largă a solicitărilor Comisiei înseamnă că ar trebui să oferim documente în mare parte irelevante, care nu au nicio legătură cu investigaţiile Comisiei, inclusiv informaţii foarte sensibile cum ar fi informaţii medicale ale angajaţilor, documente financiare personale şi informaţii private referitoare la membrii familiilor angajaţilor”, a afirmat într-un comunicat juristul general al Facebook, Tim Lamb, citat de Reuters.

ADVERTISING

Acesta a adăugat: ”Considerăm că astfel de solicitări trebuie să fie analizate de instanţele UE”.

Gigantul reţelelor de socializare dă asigurări că este în colaborare cu autorităţile, însă "natura excepţional de vastă a solicitărilor Comisiei înseamnă că noi ar trebui să le furnizăm documente în principal fără legătură cu ancheta lor", a declarat Tim Lamb.

El menţionează în special cereri pentru "informaţii personale extrem de sensibile, cum ar fi informaţii medicale sau financiare, şi informaţii private despre familiile angajaţilor".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Facebook consideră că aceste documente nu pot fi împărtăşite decât cu condiţia respectării anumitor reguli, dar susţine că executivul european a respins ofertele sale de până acum.

UE anchetează potenţiale practici care ar viza împiedicarea oricărei concurenţe din partea unor companii precum Facebook sau Apple.

Comisia Europeană şi-a intensificat ofensiva împotriva platformelor digitale dominante, într-un context de impas în negocierile internaţionale privind taxarea lor.

Facebook susţine că a transmis deja în acest an 315.000 de documente legate de ancheta antitrust, adică 1,7 milioane de pagini.

ADVERTISING

Citește și:

Facebook, YouTube şi Twitter vor respecta în premieră aceleași reguli UE pentru TV


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇