Echipa de robotică a României, AutoVortex, câştigătoarea Campionatului Internaţional de la Chicago, a revenit în ţară

Echipa de robotică a României, AutoVortex, câştigătoarea Campionatului Internaţional de la Chicago, a revenit în ţară

Echipa de robotică a României, AutoVortex, câştigătoarea Campionatului Internaţional de la Chicago, a revenit joi în ţară. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că ministerul a decis ca, începând din noul an şcolar, odată cu reluarea olimpiadelor şcolare, să includă în calendarul acestor concursuri organizarea unei olimpiade naţionale de robotică.

Componenţa echipei care s-a impus în concursul de la Chicago este următoarea: Ana Maria Iacob şi Dimitrie Sebastian Cudrici (elevi la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Claudia Catrinel Amariei şi Răzvan Iacob Milea (elevi la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Cezar Andrei Dunuţă (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Victor Brînzan (Şcoala Britanică din Bucureşti), Andrei Laurenţiu Radu (Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti), Carina Gabriela Grec (Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti), Theodor Adrian Vasile (Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Bucureşti), Ştefan Caraenache (Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti), Radu Ungureanu (Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti), Victor Bogdan Ungureanu (Liceul Cronos din Bucureşti), Luca Rusu (Şcoala Americană din Voluntari), Mihnea Vişoiu (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Mihai Melnic (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi). 

ADVERTISING

Coordonator este profesorul Ionuţ Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti), iar mentor, studentul emerit Rareş Ştefan Ion. 

Ministrul Educaţiei a felicitat echipa de robotică a țării noastre, revenită de la prestigiosul concurs desfăşurat pe 16-17 iulie.

"Îmi revine deosebita onoare de a felicita AutoVortex, echipa care a reprezentat cu succes România la Campionatul de Robotică Chicago Robotics Invitational 2021.

Performanţa lor este una de excepţie: este prima oară când o echipă din afara spaţiului nord-american se impune în acest concurs. Acest succes confirmă încă o dată dezvoltarea unui domeniu al meseriilor emergente în şcoala românească, robotica, şi implicit valoarea celor care îşi dedică timpul şi resursele în acest scop", afirmă Cîmpeanu. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit acestuia, robotica este "un instrument valoros pentru antrenarea abilităţilor cognitive şi sociale ale tinerilor" şi, în acelaşi timp, robotica înseamnă dezvoltarea de noi abilităţi, care le vor permite elevilor să transfere ingineria în lumea de zi cu zi, adică una din componentele-cheie ale testelor PISA. 

"Tocmai datorită acestor considerente, Ministerul Educaţiei a decis ca, începând din noul an şcolar, odată cu reluarea olimpiadelor şcolare, să includă în calendarul acestor concursuri organizarea unei olimpiade naţionale de robotică.

ADVERTISING

Practic, vorbim de recunoaşterea rezultatelor obţinute de toate echipele româneşti care au participat în ultimii ani la concursurile internaţionale, fiindcă pe lângă AutoVortex, avem multe alte echipe câştigătoare în România şi este necesar să stimulăm acest demers în sensul de a acorda mai multă importanţă acestui domeniu, profesorilor şi mentorilor implicaţi în susţinerea echipelor", adaugă ministrul. 

Potrivit MEN, în luna mai, echipa AutoVortex a câştigat medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică FTC - Rusia 2021, cu acest prilej fiind medaliaţi onorific de Ministerul Educaţiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇