Cum sa cumperi calculatoare second hand, astfel încât să eviți surprize neplăcute

Cum sa cumperi calculatoare second hand, astfel încât să eviți surprize neplăcute
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Cumpărarea unui calculator nu mai este o problemă în ceea ce priveşte bugetul care trebuie să fie alocat, deoarece piaţa de profil oferă variante SH în stare bună şi foarte bună de funcționare. În prezent, oferta pentru calculatoare SH, este semnificativă, ceea ce înseamnă că persoanele interesate să facă o astfel de achiziţie trebuie să ştie ce aleg – de fapt, trebuie să aleagă informat.  

Acest articol poate fi de ajutor, pentru că face referire la mai multe aspecte care necesita atenţie atunci când se cumpără calculatoare second hand!

ADVERTISING

În primul rând, este necesar să se aibă în vedere în ce stare se află calculatorul care urmează a fi cumpărat. Pe lângă posibilele zgârieturi sau lovituri, acesta poate să nu mai fie în garanție sau să prezinte urme ale uzurii și ale timpului, precum și simple defecțiuni. Pe de altă parte, este important să se țină cont de utilizarea pe care o va avea, după ce va fi cumpărat: de exemplu, dacă va fi cumpărat pentru nevoi pur grafice, cum este cazul calculatoarelor pentru jocuri, o placă specială ieftină nu va oferi performanțe adecvate; în mod similar, pentru proiecte deosebit de complexe, un procesor de nivel inferior nu va fi potrivit.

ADVERTISING

Criterii importante pentru  achiziţia de calculatoare second hand

Hard disk-ul și memoria RAM

În ceea ce privește hard disk-ul, cea mai potrivită opţiune este un solid-state, SSD. Chiar dacă are un preț mai mare, aceasta oferă de fapt o reducere a timpului de pornire a computerului, o îmbunătățire cu 20-25% a performanțelor și, astfel, timpi de reacție imediați. La PC-urile mai vechi, este de fapt ușor de găsit Hard Disk-ul clasic, sau HDD, începând de la 500 gb până la 2 TB - acest ultim tip de hard disk, chiar dacă poate atrage datorită prețului său scăzut, nu este recomandat. 

ADVERTISING

Memoria RAM, pe de altă parte, cu cât este mai mare, cu atât va permite utilizarea computerului fără probleme. Așadar, 4 GB sunt suficienți pentru utilizarea zilnică, iar cu 8 GB se pot rula programe elaborate deschise în același timp. Acest lucru este valabil mai ales pentru PC-urile de jocuri, care pot fi asamblate ținând cont de aceste caracteristici, pentru a le spori funcționalitatea.

Autonomie

Utilizatorul obișnuit nu-și face prea multe griji cu privire la autonomia laptopului său: dacă nu îl folosește la serviciu, nu va avea nicio problemă în a-l încărca atunci când nu îl folosește. Pentru profesioniști, însă, este un factor foarte important. În prezent există diverse tehnologii adecvate pentru reducerea consumului. 

Tastatură

Ultima menţiune, dar nu cea din urmă ca şi importanță, are ca subiect tastatura. Probabil că mulţi s-au obişnuit cu tastaturi cu taste mari și înalte, de la calculatoarele de acum câțiva ani şi, din acest motiv, nu acordă atenție tipului de tastatură de pe un PC. Achiziţionarea unor calculatoare second hand cu tastaturi adecvate este importantă. O tastatură care bifează precizia şi confortul la utilizare este de preferat. În unele cazuri, o tastatură cu taste joase poate fi chiar mai confortabilă decât una cu taste înalte.

În final este potrivit să se noteze că în mediul online, Calculator-Ieftin.ro este un magazin cu o ofertă diversificată de calculatoare SH, laptopuri SH, monitoare, imprimante si diverse componente sh, potrivită pentru bugete şi preferinţe variate!