Ce beneficii pot aduce aplicațiile mobile afacerii tale

Ce beneficii pot aduce aplicațiile mobile afacerii tale
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Aproape 90% dintre utilizatorii de smartphone-uri se plimbă zilnic de pe-o aplicație pe alta și tot mai mulți fac achiziții pe dispozitive mobile.

Dacă nu te-ai gândit până acum la dezvoltarea de aplicații mobile, atunci află că poate fi un lucru foarte benefic pentru afacerea ta, ajutându-te să creezi relații mai puternice cu utilizatorii pentru care dispozitivele mobile au prioritate și să crești vânzările de produse sau servicii. 

Dar să investești într-o aplicație nu este puțin lucru, așa că e important să cunoști și să cântărești beneficiile creării unei aplicații mobile pentru tine:

1. Construirea unui brand mai puternic

Aplicațiile mobile oferă o platformă unică pentru a-ți promova brandul și valorile sale. Prin intermediul unei aplicații bine concepute, prin design și strategia de comunicare corectă, poți crea o experiență coerentă și memorabilă pentru clienții tăi, consolidând astfel recunoașterea brandului și loialitatea clienților. De asemenea, o aplicație mobilă oferă clientului serviciul potrivit la momentul potrivit, ceea ce îți ajută afacerea să își îndeplinească în mod constant promisiunea de marcă.

ADVERTISING

2. Conexiune mai bună cu clienții

Aplicațiile mobile îți permit să te conectezi cu clienții în timp ce aceștia sunt în mișcare. Poți trimite notificări push utilizatorilor despre promoții, vânzări și multe altele pentru a interacționa cu ei. Datorită funcțiilor precum direcționarea geografică, poți chiar interacționa cu clienții atunci când aceștia se află la o anumită distanță de locația ta fizică (dacă ai una).

Canale precum rețelele sociale, e-mailul sau site-ul web te pot ajuta să intri în legătură cu clienții, dar o aplicație îți oferă încă o cale de explorat. Deoarece oamenii își folosesc telefoanele mai des decât computerul sau tableta, prin dezvoltarea de aplicații mobile te poți asigura că aceștia văd mesajul tău într-un mediu fără distrageri sau concurență.

3. Îmbunătățirea interacțiunii cu clienții

Datorită proliferării aplicațiilor mobile, cumpărătorii cu vârsta între 18 și 34 de ani fac majoritatea achizițiilor de bunuri sau servicii de pe telefonul mobil. Acești consumatori doresc să interacționeze cu mărcile prin intermediul aplicațiilor deoarece simplifică procesul de cumpărare. 

ADVERTISING

O aplicație românească care ajută consumatorii în acest sens, oferind acces la serviciile a peste 1000 de specialiști din zona hair and beauty este Mero. Pe lângă a oferi locația, programul și prețurile practicate de fiecare specialist, aplicația permite clienților să vadă și recenzii și, mai ales, să se programeze sau să modifice programările prin intermediul mesajelor. O astfel de aplicație are 5 steluțe pe Google Play pentru că este ușor de utilizat, oferă diverse tipuri de servicii într-un singur loc, arată estetic și îmbunătățește procesele de interacțiune cu clienții.

4. Sporirea valorii pentru client

Companiile concurează pentru atenția cumpărătorilor, ceea ce înseamnă că trebuie să oferi valoare clienților tăi cu fiecare ocazie. Dezvoltarea de aplicații mobile te poate ajuta să oferi clienților funcționalități și servicii personalizate, prin tehnologii ca realitatea augumentată (AR), care îți permite crearea de filtre virtuale pentru linia ta de îmbrăcăminte sau pentru serviciile de hairstyling oferite. 

ADVERTISING

Reține că aplicația ta trebuie să ofere mai mult decât un simplu formular de contact sau flux de produse. Clienții doresc să le fie cât mai comod și rentabil să achiziționeze ceva, deci aplicația trebuie, de asemenea, să ofere un beneficiu unic pe care nu îl pot obține în altă parte. De exemplu, poți oferi reduceri exclusive pentru aplicații sau un chatbot ce se folosește de inteligență artificială (AI) pentru a îmbunătăți experiența cumpărătorului. 

O aplicație românească ce oferă mai mult decât posibilitatea de a achiziționa bilete la film este Cinemagia. Cinefilii pot afla de aici ultimele știri despre actori și despre premiile câștigate de aceștia, iar astfel pot fi atrași către noi filme pe care să le vizioneze.

5. Creșterea implicării utilizatorilor

Utilizatorii petrec de șapte ori mai mult timp în aplicațiile mobile decât în browserele mobile. Aplicațiile mobile sunt, în mod natural, mai captivante decât alte experiențe, ceea ce ajută mărcile să sporească implicarea clienților. 

Clienții pot interacționa cu marca ta într-o varietate de moduri prin intermediul unei aplicații. Dacă ai un feed cu produse, oferă clienților mai mult control cu funcții precum „produsele preferate” sau „coșul de cumpărături”. 

Poți integra și o funcție pentru primirea de recenzii sau sondaje legate de satisfacția clientului, care îți permite să colectezi cu ușurință datele de care ai nevoie. Aceste date pot fi folosite pentru a înțelege mai bine publicul țintă și pentru a îmbunătăți produsele sau serviciile oferite. De exemplu, dacă utilizatorii aplicației postează frecvent recenzii despre aceeași problemă, poți utiliza aceste informații pentru a-ți îmbunătăți marca.

În final, amintim că optimizarea pentru App Store este crucială pentru creșterea unei afaceri. Având în vedere numărul uriaș de aplicații disponibile în magazinele de aplicații, o poziționare bună în rezultatele căutării poate face diferența între succes și eșec. Prin optimizarea metadatelor, a imaginilor și a descrierilor, o aplicație poate să atragă mai multe descărcări și, implicit, să câștige mai mulți utilizatori. De asemenea, o bună gestionare a recenziilor și a evaluărilor poate consolida încrederea utilizatorilor și poate influența decizia de instalare a aplicației.