39 de echipe se alătură programului de accelerare Innovation Labs 2021 în București și Sibiu

39 de echipe se alătură programului de accelerare Innovation Labs 2021 în București și Sibiu
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

În urma celor două Hackathoane desfășurate simultan weekend-ul trecut în București și Sibiu, 39 de tinere echipe de start-up-uri tehnice se alătură celor 23 de echipe deja calificate după Hackathoanele din 4-5 martie din Cluj-Napoca și Timișoara. Împreună, vor participa în programul de mentorat Innovation Labs, care se va desfășura pe parcursul următoarelor 7 luni.

Hackathoanele reprezintă etapa de selecție a acceleratorului Innovation Labs, pentru programul de mentorat de 7 luni, organizat de Asociația Tech Lounge, Tech Lounge, Fundația Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub Sibiu și Cowork Timișoara cu sprijinul BRD–Groupe Société Générale, Atos, Orange, UiPath, Elrond, Microsoft, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic, și în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării. 

Săptămâna aceasta, pe 20 și 21 martie 2021, se va desfășura Hackathon-ul din Iași, înscrierea pentru acesta se poate face pe www.innovationlabs.ro/register până la data de 19 martie inclusiv. 

În cele cinci centre, programul este susținut academic de 11 universități de top din România: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara. 

ADVERTISING

Cele două Hackathoane din București și Sibiu au adunat un număr de 78 de echipe, formate din peste 230 de tineri cu proiecte curajoase, care își propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluțiile lor tehnologice. 

Echipe_BucSibiu_Innovation-Labs-2021

Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre cele opt verticale de afaceri ale programului: Agriculture, Blockchain, CyberSecurity, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Echipele s-au încadrat la una dintre cele trei categorii, în funcție de experiența membrilor echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

În baza opțiunilor juriului și a publicului participant, echipele cu cel mai mare potențial au intrat în etapa de dezvoltare și mentorat rapid din cadrul Hackathon-ului. Pe parcursul zilei de sâmbătă și a nopții ce a urmat, un total de 50 de echipe de tineri selectate au lucrat la perfecționarea unui prototip cât mai convingător al ideii lor inițiale, sub îndrumarea mentorilor și a membrilor juriului din cadrul Hackathon-ului.

Duminică, 14 martie, echipele au expus o versiune îmbunătățită a produsului și a strategiei lor de business în fața juriului și a publicului, printr-o prezentare ce a inclus o demonstrație tehnică și un elevator pitch de 2 minute. Juriul a selectat cele mai performante și promițătoare 39 de echipe, care au intrat astfel în programul de dezvoltare și mentorat de 7 luni: 33 de echipe în București, 6 echipe în Sibiu. Echipele calificate încep de astăzi o experiență intensă de interacțiuni săptămânale cu mentorii, utilizatorii și potențialii investitori, pătrunzând treptat în lumea inovării digitale și a antreprenoriatului tehnic.  

ADVERTISING

Alături de echipele participante în hackathon, sâmbătă, s-au găsit și numeroși membri ai comunității Innovation Labs, actori marcanți ai ecosistemului antreprenorial inovativ din România. Unii dintre ei au acceptat și invitația lui Andrei Pitiș, Vladimir Oane și Răzvan Rughiniș pentru a participa la o serie maraton de interviuri - Innovation Labs Backstage Talks. Printre cei care au răspuns provocării și au împărtășit viziunea proprie sau au dat sfaturi echipelor participante s-au numărat ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Ciprian Teleman, ministru sănătății, Vlad Voiculescu, directorul general al UEFISCDI, Adrian Curaj, rectorii celor trei universități bucureștene partenere, precum și manageri, dezvoltatori și ingineri din partea susținătorilor corporate ai programului, atât naționali, cât și locali.

Printre inovațiile propuse de tinerele echipe din Hackathoanele Innovation Labs din București și Sibiu

FlexiOffice, start-up susținut de BRD – Groupe Société Générale, dezvoltă o platformă ce oferă o soluție de gestionare eficientă a spațiului de lucru pentru companii și spații de coworking. Platforma pune la dispoziție un raport cu privire la activitatea angajaților, fiind utilă atât acum, cât și pe viitor, date fiind numeroasele companii ce vor adopta un stil hibrid de lucru în următorii ani.

MediBlock, start-up susținut de Atos și implementat de o echipă susținută de The Romanian - American Foundation - ca exemplu de succes de echipă interdisciplinară - ce aduce alături studenți din cadrul Universității Politehnica din București, viitori ingineri, cu studenți din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, viitori medici, lucrând la o aplicație de stocare a datelor medicale prin intermediul tehnologiei blockchain. Soluția propusă de MediBlock promite astfel să rezolve problemele legate de confidențialitate, accesibilitate și stocare a datelor din sistemul medical.

ADVERTISING

Recycllux, start-up ce se bucură de susținerea Elrond și Atos, folosește imagini din satelit și algoritmi de machine learning pentru a identifica locurile marine poluate cu plastic, iar apoi găsește agenți colectori printr-o tehnologie de tip blockchain.

Alte 4 echipe s-au alăturat programului în acest week-end în categoria University Spin-off - zonă din program susținută de Orange, care oferă echipelor bazate pe rezultate de cercetare susținerea necesară pentru a duce proiectele lor tehnice spre piață. 

Săptămâna aceasta, pe 20 și 21 martie 2021, urmează Hackathon-ul Innovation Labs Iași. Înscrierea pentru acesta se poate face pe www.innovationlabs.ro/register până pe data de 18 martie - fiind bineveniți participanți din toate centrele universitare din țară. 

Pe 14 octombrie, în cadrul evenimentului Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta produsele în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie recunoscute prin premiile Innovation Labs. Echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs. 

Parteneri și susținători ai programului Innovation Labs

Innovation Labs 2021 este un program organizat în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, de Asociația Tech Lounge, Fundația Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, Atos, Orange, UiPath, Elrond, Microsoft, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic și în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.

Echipele participante beneficiază de susținere din partea partenerilor tehnologici ai programului: Adobe, Keysight, Fitbit, DPD România, Medicover, Eximprod Grup, Windsoft, PSS Prosoft Solutions, NXP, Ortec, Endava, PentestTools, BRD Mindcraft în București, Linnify, Macadamian, Wolfpack Digital în Cluj-Napoca, Intel în Timișoara. 

Innovation Labs este un program universitar implementat alături de partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

 Echipele calificate în programul de mentorat Innovation Labs 2021 București 

NumărEchipăTipDescriere
1TopCropSpin-offTopCrop oferă o soluție pentru optimizarea rotației culturilor agricole, folosind imagini satelitare și algoritmi de machine learning. Fermele mari întâmpină dificultăți în planificarea culturilor și optimizarea procesului agricol, iar ședințele interminabile, precum și deciziile suboptime, sunt doar câteva dintre problemele care au dat naștere soluției TopCrop. Soluția propusă permite astfel automatizarea procesului decizional în vederea creșterii productivității fermelor agricole.
2RecyclluxSpin-offRecycllux implementează cele mai noi tehnologii în crearea unei rețele pentru reciclarea plasticului marin. Soluția propusă de Recycllux folosește imagini din satelit și algoritmi de machine learning pentru a identifica locurile marine poluate cu plastic, iar apoi găsește agenți colectori printr-o tehnologie de tip blockchain. Destinat în special agenților poluatori care pot astfel demonstra responsabilitate extinsă conform cerințelor europene, sistemul propus oferă o soluție pentru o reciclare mai eficientă a plasticului.
3Perfect DealStart-upPerfect Deal dezvoltă o platformă de tranzacționare dedicată produselor alimentare și agricole. Soluția propusă urmărește să conecteze mai ușor producătorii locali cu distribuitorii, încercând să îmbunătățească colaborarea dintre ei. Mai mult, prin intermediul unei tehnologii de tip blockchain, Perfect Deal își propune să creeze un spațiu virtual care permite verificarea istoricului de tranzacții al producătorilor și distribuitorilor.
4DataZardStart-upDataZard propune o aplicație care oferă companiilor informații despre propria lor imagine online. Aplicația încearcă să răspundă la nevoile companiilor de a obține feedback direct și rapid de la clienți. Folosind algoritmi de inteligență artificială, soluția propusă analizează mediul online pentru a reda o imagine clară asupra felului în care sunt percepute companiile și instituțiile care cer acest serviciu. Spre deosebire de competitori, DataZard are avantajul de a fi o soluție mai ieftină, cu suport în limba română, care nu necesită o echipă specializată pentru analiza datelor.
5MediBlockStart-upMediBlock propune o aplicație de stocare a datelor medicale prin intermediul tehnologiei blockchain. Soluția propusă de MediBlock promite astfel să rezolve problemele legate de confidențialitate, accesibilitate și stocare a datelor din sistemul medical.
6cyberUpStart-upcyberUp dezvoltă o platformă educațională care își propune să-i învețe noțiuni de cybersecurity pe angajații din companii, pregătindu-i pentru identificarea și gestionarea atacurilor cibernetice. Astfel, cyberUp oferă o soluție bazată pe gamificare pentru pregătirea personalului din organizații în fața riscurilor cibernetice.
7AiSA - Artificial Intelligence Store AnalyticsStart-upAiSA (Artificial Intelligence Store Analytics) dezvoltă o soluție pentru a ajuta magazinele să înțeleagă interacțiunea consumatorilor cu spațiul comercial. Spre deosebire de e-commerce, magazinele fizice nu au suficiente date despre interacțiunile clienților cu produsele, așa că AiSA propune o analiză automată a comportamentului acestora cu tehnologii de tip computer vision, machine learning și cloud processing. Folosind imaginile filmate de camerele video din magazine, AiSA promite să sporească profitabilitatea spațiilor comerciale.
8uRentStart-upuRent propune o aplicație de gestionare a proprietăților care să faciliteze procesul de închiriere. Soluția propusă promite să crească vizibilitatea și transparența ofertelor venite direct de la proprietari, să îmbunătățească comunicarea proprietar-chiriaș prin crearea unui chat și să implementeze o soluție de plată mai simplă. Prin această aplicație vor putea fi făcute rezervări, vor putea fi trimise online documentele necesare închirierii și vor putea fi setate termene de plată.
9AdvertAIScale-upAdvertAI oferă o aplicație pentru marketingul digital, axată pe generarea de conținut scris pentru campaniile de publicitate. Adresată antreprenorilor, companiilor mici precum și companiilor mijlocii, soluția dezvoltată de AdvertAI își propune să rezolve problema costurilor și a calității conținutului scris necesar pentru o campanie publicitară de succes.
10Vende MarketplaceScale-upVende Marketplace oferă o platformă care vine în sprijinul companiilor mici și mijlocii implicate în activități artizanale. Platforma dezvoltată își propune să contribuie la vinderea și achiziționarea produselor artizanale de nișă prin dezvoltarea unui spațiu în care cererea și oferta se pot întâlni.
11MyBlocScale-upMyBloc oferă o aplicație adresată celor care administrează mai multe spații fizice sau locuințe. Soluția propusă facilitează plățile multiple prin operații simple. Astfel, MyBloc promite să faciliteze procesul de administrare a proprietăților, economisind timpul și energia proprietarilor.
12Wind Tree & Solar TreeStart-upWind Tree & Solar Tree propune o soluție inovativă pentru generarea de energie verde. Soluția dezvoltată presupune culegerea de energie solară și eoliană prin intermediul unor dispozitive al căror design inspirat din natură oferă o nouă viziune asupra orașelor inteligente. Astfel, echipa Wind Tree & SolarTree promite să populeze atât mediile urbane, cât și mediile rurale, cu arbori capabili să genereze energie electrică.
13Atom8Start-upAtom8 propune un sistem pentru dezvoltarea produselor IoT care vizează automatizarea spațiilor fizice. Sistemul oferit de Atom8 presupune conceperea unei game largi de prototipuri de tip „casă inteligentă" conectate la o platformă centrală și scalabilă. Dispozitivele inițiale, conectate la platformă, analizează comportamentul utilizatorului și permit identificarea nevoilor acestuia în vederea dezvoltării de noi dispozitive. Astfel, Atom8 își propune să ofere un proces personalizat de automatizare al spațiilor fizice.
14StudentHubStart-upStudent Hub dezvoltă o aplicație dedicată studenților, ajutându-i să urmărească cu ușurință, într-un singur loc, toate noutățile legate de facultate și să poată oferi feedback în acest sens. În felul acesta, studenții vor fi mai informați și mai implicați în activitățile desfășurate în cadrul facultății lor, fără să se piardă într-un labirint de mesaje pe grupurile de Facebook, Whatsapp, e-mail etc.
15SKULPTORSpin-offSKULPTOR oferă o soluție de printare 3D cu aplicație în industria de construcții. Dezvoltată în colaborare cu un start-up din Danemarca, soluția propusă promite să reducă eroarea umană, timpul de construcție, volumul deșeurilor rezultate și să ofere mai multă libertate de design. Astfel, SKULPTOR oferă un mijloc sustenabil pentru construirea orașelor inteligente ale viitorului.
16RONINStart-upRONIN dezvoltă o platformă robotică open-source care își propune să revoluționeze lumea roboților autonomi de interior prin folosirea de DIY (Do It Yourself) RaspberryPi. Soluția propusă promite o aplicabilitate largă în vederea maximizării eficienței proceselor repetitive, de la zona medicală la cea industrială.
17FlexiOfficeStart-upFlexiOffice dezvoltă o platformă ce oferă o soluție de gestionare eficientă a spațiului de lucru pentru companii și spații de coworking. Platforma pune la dispoziție un raport cu privire la activitatea angajaților, fiind utilă atât acum, cât și pe viitor, dat fiind faptul că numeroase companii susțin că vor adopta un stil hibrid de lucru în următorii ani.
18StropsyStart-upStropsy oferă un asistent inteligent pentru parcurgerea conținutului scris din articole și pagini web. Dezvoltat sub forma unei extensii Chrome, Stropsy capitalizează pe tehnologii de tip big data și inteligență artificială pentru a permite o mai bună înțelegere a conținutului specific de învățare. Astfel, Stropsy oferă cercetătorilor, studenților și celor interesați de înțelegerea jargonului științific un mijloc de traducere în timp real a termenilor tehnici dintr-un domeniu specific.
19ArbitriumStart-upArbitrium redefinește metodele de stabilire a obiectivelor proprii, folosindu-se de stimulente financiare pentru a încuraja schimbările comportamentale pozitive în rândul utilizatorilor săi. Soluția propusă permite, pe lângă monitorizarea obiectivelor personale, aderarea în cadrul unor comunități de oameni care au obiective similare. Prin această abordare, Arbitrium urmărește să încurajeze dezvoltarea de obiceiuri sănătoase prin recompense financiare și sociale.
20VIMfitScale-upVIMfit oferă o aplicație mobilă care își propune să motiveze oamenii să își atingă obiectivele ce țin de fitness. Dedicată utilizatorilor care au sau își doresc un stil de viață activ, soluția dezvoltată salvează timpul pierdut în căutarea unui antrenor personal sau a unui program de antrenament. Aplicația dezvoltată își propune astfel să încurajeze excercițiul fizic, în special pentru cei care lucrează în regim de telemuncă.
21HMEDSScale-upHMEDS oferă un hub educațional medical accesibil prin intermediul unei aplicații conectată la un serviciu de cloud streaming. Soluția oferită de HMEDS pune la dispoziția celor interesați o reprezentare grafică de înaltă calitate a corpului uman, alături de patologiile, procedurile de diagnosticare și procedurile de tratare aferente. Prin intermediul tehnologiilor de tip realitate virtuală și realitate augumentată, HMEDS urmărește să faciliteze procesul de învățare la distanță din domeniul medical.
22mobiteStart-upmobite dezvoltă o aplicație mobilă care își propune să reducă risipa de mâncare. Soluția oferită de Mobite își propune să rezolve această problemă prin a pune la dispoziția consumatorilor posibilitatea comandării la prețuri mici a surplusului de mâncare din anumite restaurante.
23OrthovisionScale-upOrthovision oferă un sistem bazat pe inteligență artificială dedicat dentiștilor, ortodonților și practicienilor din domeniul stomatologiei. Soluția propusă vizează facilitarea procesului de diagnosticare și tratare a problemelor de aliniere dentară. Astfel, Orthovision își propune să îmbunătățească viteza de planificare a tratamentului ortodontic prin procesarea automată a radiografiilor pacienților.
24Home phARmacyStart-upHome phARmacy propune o soluție bazată pe realitatea augumentată pentru a facilita accesul consumatorilor la informațiile farmaceutice. Soluția dezvoltată urmărește astfel să rezolve problemele create de gestionarea deficitară a procesului de autotratare cu produse medicamentoase, oferind un mijloc interactiv de achiziție a informațiilor aferente produselor farmaceutice.
25Diabetes ManagerStart-upDiabetes Manager dezvoltă o aplicație mobilă utilă atât pentru pacienții cu diabet, cât și pentru medicii lor. Soluția propusă urmărește să asigure o bună monitorizare a bolii printr-un sistem ce permite actualizarea în timp real a stării de sănătate a pacientului. Astfel, prin intermediul acestei aplicații, medicii pot supraveghea constant și semnala orice problemă cu privire la valorile înregistrate manual de către pacienții lor.
26AlpreviaScale-upAlprevia oferă o aplicație pentru a facilita procesul de autoidentificare a factorilor de risc ce pot afecta sănătatea pacienților. Aplicația dezvoltată permite emiterea de recomandări preventive cu privire la diferite boli prin intermediul unei aplicații web. Astfel, Alprevia încearcă să regleze, adapteze și să dezvolte o interfața potrivită pentru autotratare prin intermediul unui algoritm inovativ.
27Med RemindersStart-upMed Reminders dezvoltă o aplicație Android utilă pentru persoanele care urmează numeroase tratamente. Soluția propusă oferă un sistem de gestionare și simplificare a tratamentului medicamentos prin funcționalități precum memento-uri zilnice și jurnale generate automat.
28SpectrumStart-upSpectrum oferă o aplicație care vine în sprijinul persoanelor ce suferă tulburări din spectrul autist (TSA). Folosind carduri digitale, microfoane, camerele dispozitivelor mobile și algoritmi de inteligență artificială, Spectrum permite pacienților care suferă de TSA să poată recunoaște emoțiile de bază ale interlocutorului. De asemenea, aplicația pune la dispoziție și o interfață specială prin intermediul căreia este stimulată comunicarea dintre pacienți și medicii lor. Astfel, Spectrum folosește un ansamblu de tehnologii pentru a facilita comunicarea pacienților TSA cu ceilalți și integrarea acestora în societate.
29KIDocScale-upKIDoc oferă o platformă medicală dedicată facilitării îngrijirii copiilor cu boli cronice de către familiile acestora, asigurând o comunicare simplificată cu echipa medicală și o atenție sporită cu privire la respectarea tratamentului și la gestionarea securizată a documentelor medicale. Astfel, KIDoc își propune să democratizeze accesul la tratament pentru copiii cu boli cronice și pentru familiile acestora.
30BENSpin-offBEN oferă o aplicație mobilă dedicată pacienților cu boli cronice prin intermediul căreia aceștia vor putea accesa diferite statistici, tendințe, grafice și informații utile pe baza stării lor de sănătate. Astfel, BEN își propune să îmbogățească educația medicală a pacienților prin intermediul unui consilier virtual care conectează informațiile publice cu nevoile de informare ale pacienților cu boli cronice.
31DetepsyStart-upDetepsy propune un dispozitiv portabil care poate identifica până la șapte tipuri de crize epileptice, eficientizând timpul medicilor dedicat acestor proceduri. Astfel, datorită unei monitorizări constante bazate pe EEG, acest dispozitiv va putea oferi un semnal de avertizare înainte ca o criză gravă să se producă.
32CardiOnlineScale-upCardiOnline oferă o aplicație mobilă de reabilitare online, destinată sănătății pacienților ce au trecut prin anumite probleme cardiovasculare acute. Soluția propusă este concepută pentru a facilita recuperarea pacienților prin identificarea timpurie a factorilor de risc potențiali. Astfel, scopul aplicației CardiOnline este de a reduce riscul de mortalitate asociat bolilor cardiovasculare, sprijinind pacienții să trăiască sănătos.
332SpaceStart-up2Space își propune să creeze primul vehicul de livrare nano-spațial românesc – o rachetă – care să transporte până la 10 kg de încărcătură utilă pe orbita joasă a Pământului. Astfel, prin soluția dezvoltată, 2Space își propune să revoluționeze transportul pe distanțe lungi.

Echipele calificate în programul de mentorat Innovation Labs 2021 Sibiu

NumărEchipăDescriere
1HawkingFolosind inteligența artificială, Hawking va deveni un asistent personal virtual care poate întruchipa diferite personalități și să fie alături de oameni atunci când se simt singuri sau vor să învețe anumite lucruri noi, precum învățarea unei limbi străine. Obiectivul aplicației este de a sprijini indivizii să comunice mai ușor, prin intermediul unui chatbot care va juca rolul diferitelor celebrități și persoane publice, reacționând specific în funcție de informațiile primite și învățând constant din interacțiunile cu utilizatorii.
2BidsBIDS este prima platformă de licitații din România care facilitează vânzarea și cumpărarea de produse noi și vechi, în special în domeniul electrocasnicelor. Valoarea adăugată a acestei platforme este că reduce timpul alocat acestor acțiuni și sprijină achiziționarea de bunuri care nu mai sunt folosite de proprietarii actuali.
3petfyPetfy este o platformă digitală care ajută iubitorii de animale să se interconecteze și să găsească cele mai utile servicii pentru animalele lor. Platforma facilitează contactarea ambulanțelor veterinare și a veterinarilor din proximitate pentru situațiile de urgență, digitalizarea datelor veterinare și oferă informații privind vaccinarea și consultațiile periodice necesare.
4boltworkBoltwork este un spațiu virtual de promovare și achiziționare a serviciilor de manufactură, în special legate de proiectare și modelare 3D. În momentul de față, aceste anunțuri sunt dispersate pe diferite platforme și grupuri, însă ele nu sunt centralizate într-un singur loc. Prin spațiul virtual comun Boltwork, serviciile de manufactură vor putea să fie achiziționate mai ușor, iar oferta va fi la dispoziția clienților, oferind informații despre calitate și prețuri.
5NFCNFC (Non Fundable Courses) este o platformă care își propune să prevină falsificarea diplomelor. Platforma procesează diplomele cu ajutorul tehnologiei blockchain, asigurând astfel autenticitatea.
6ExactBusExactBus este o aplicație cu ajutorul căreia utilizatorii serviciilor de transport în comun pot vedea în timp util locația autobuzelor din regiune. Aplicația, destinată mai întâi regiunii Sibiu, mai pune la dispoziție programul autobuzelor și facilitează achiziționarea biletelor direct din aplicație.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇