Vești bune pentru călători: Italia, alături de alte patru țări, intră pe lista ”zonelor verzi”, iar traficul aerian din România către aceste destinații se reia complet.
Avem vești bune și pentru turiști, dar mai ales pentru cei care lucrează în turismul românesc: Un studiu spune că 50% dintre români își vor petrece vacanțele în țară, iar angajatorii continuă să le ofere angajaților tichete tocmai către destinațiile interne.
Nu în ultimul rând, New York se trezește la viață după primele măsuri de relaxare, iar companiile românești au acum la îndemână o metodă mai elegantă de a controla temperatura celor care le trec pragul.
Italia, zonă verde: Traficul aerian se reia
Italia, Irlanda, Finlanda, Estonia şi o parte a Franţei au fost incluse pe lista ”zonelor verzi”. Astfel, persoanele care vin din aceste ţări în România nu mai trebuie să se izoleze la domiciliu şi poate fi reluat traficul aerian.
Vestea și mai bună este că zborurile către şi dinspre ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.
New York a redeschis terasele și frizeriile
Vești bune și de peste hotare.
După mai bine de 100 de zile de restricţii, locuitorii oraşului New York au putut sărbători luni progresele în combaterea coronavirusului. Americanii pot să se ducă la frizer, pot face cumpărături și pot lua cina în oraș.
După ce a fost epicentrul pandemiei globale de coronavirus, oraşul este ultimul din statul New York care a trecut în faza a 2-a de redeschidere. Restaurantele şi barurile oferă servicii în aer liber şi multe magazine şi-au reluat activitatea.
Studiu: 50% dintre români își petrec vacanța în țară
Vești bune pentru turismul românesc.
Se pare că 50% dintre români vor să își petreacă vacanța din următoarea perioadă în țară în contextul COVID-19, relevă un studiu realizat de Hospitality Culture Institute și firma de cercetare de piață EXACT Business Solutions.
Printre destinațiile preferate de români se numără Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca.
Dintre românii care preferă vacanțele în destinațiile din țara noastră, 33 la sută merg într-un city-break de două ori pe an, iar 30% merg o dată la fiecare 2-3 luni.
De asemenea, 40% dintre turiștii români alocă pentru vacanță într-o destinație locală între 501 și 1.000 lei/persoană pentru un city break, iar 34% bugetează mai puțin de 500 de lei/persoană pentru un city break .
Angajatii reîncep sa cumpere în forță vacanțe în România
Tichetele de masă, cadourile, vacanțele, transportul și pensiile private sunt beneficiile cele mai accesate în luna iunie de către angajații români care primesc beneficii extrasalariale în sistem flexibil în platforma BenefitOnline.ro.
„Vacanțele în România, achiziționate prin intermediul voucherelor de vacanță, ce sunt taxate doar cu impozitul pe venit (10%), revin în atenția angajaților, cu atât mai mult cu cât foarte mulți dintre ei și-au cumulat bugetele pe perioada pandemiei și dispun acum de sume mai mari.
Ceea ce va face și mai mult diferența pentru aceștia anul acesta este că acum vor putea folosi cardurile de vacanță să își poată achiziționa vacanțe în România direct prin cea mai mare platformă de rezervări din lume – Booking.com, cu peste 12.000 de proprietăți listate pentru țara noastră”, spune Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro, într-un comunicat de presă.
O metoda mai puțin invazivă de măsurare a temperaturii corporale
Vești bune pentru companii și angajații lor: termometrul îndreptat ca un pistol spre cap devine deja istorie.
În România există acum o soluție profesională non-contact de detectare a temperaturii umane, ce permite măsurarea simultană a mai multor persoane de la distanță, ea fiind perfectă pentru companiile care își reiau activitatea după pandemie și sunt obligate să asigure măsuri de prevenție a răspândirii COVID-19, potrivit unui comunicat SIEL INVEST.
Soluția este dezvoltată de Dahua Techology și constă într-o cameră termală, care măsoară cantitatea de energie pe care o persoană o emite în raport cu împrejurimile sale, un senzor de calibrare a temperaturii și un echipament de înregistrare a datelor, cu inteligență artificială.