Subiecte fierbinți legate de guvernanță și reglementări privind controlul și securitatea informațiilor, dezbătute la ISACA Romania Chapter Virtual Event

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum
ISACA 700x394

ISACA Romania Chapter and Revista CARIERE organizează evenimentul online cu tema ”Expect the unexpected. Rewind. Reshape. Rethink. Restart” în perioada 2 – 4 Martie 2021. Pe parcursul celor trei zile, în cadrul ISACA Romania Chapter Virtual Event vor fi dezbătute subiecte fierbinți legate de guvernanță și reglementări privind controlul și securitatea informațiilor, dar și de tehnologie și leadership în contextul pandemic apărut anul trecut.

Anul 2020 a adus schimbări radicale în viața profesională și personală, în mod total neașteptat și imprevizibil. 2021 vine de asemenea cu multe incertitudini, însă un lucru este sigur: transformarea digitală, o temă atât de discutată până în prezent, a devenit deja un lucru concret și avansează foarte rapid, forțând organizațiile să reacționeze și să își asume riscuri fără o pregătire îndeajuns planificată. 

ADVERTISING

În acest context, discuțiile vor avea loc în jurul celor mai recente subiecte privind securitatea informațiilor în peisajul legislativ din România:

  • Directiva NIS privind protejarea securității rețelelor și a serviciilor informatice și impactul pe care îl poate avea în sectoare esențiale precum cel bancar, de energie, telecomunicații și infrastructură,
  • noua autoritate de reglementare - Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC),
  • noul Centru european de competențe în domeniul securității cibernetice care va avea sediul la București și multe altele.

Vor fi aduse în discuție oportunități și provocări legate de apariția noilor reglementări și autorități publice, precum și care este poziționarea cea ma potrivită pentru a gestiona aceste noutăți, atât ca individ, cât și ca organizație. 

Totodată, se vor dezbate aspecte la fel de actuale privind evoluția leadership-ului în raport cu tehnologia, posibile diferențe între perspectiva tehnologică și cea digitală, lecțiile învățate și provocările viitorilor leaderi, efortul comun și sprijinul reciproc între lideri și echipele pe care le conduc pentru creșterea nivelului de motivare și atingerea obiectivelor – pe fundalul amprentei definitive cu care anul 2020 a marcat întreaga lume la nivel personal și organizațional. 

ADVERTISING

Ca asociație globală, independentă, non-profit, ISACA este angajată în dezvoltarea, adopția și folosirea cunoștințelor și a celor mai bune practici în industrie, global acceptate, pentru sistemele informatice.

Timp de aproape 50 de ani, ISACA a reprezentat organizația globală care a impus ritmul si a setat normele privind guvernanța, profesioniștii, controlul și securitatea informațiilor din domeniul auditului.

ISACA (Information Systems Audit and Control Association®), are în componență peste 165.000 de profesioniști care își desfășoară activitatea în peste 180 de țări și acoperă o varietate de funcții din zona profesională de audit, gestionarea riscului, securitate și guvernanță în IT/IS, precum și educatori, consultanți și autorități de reglementare.

Agenda evenimentului prezintă următoarele teme:

Ziua 1: Marți, 2 Martie, 14:00 – 18:00 EET
Under pressure
The future of IT security in the Romanian regulatory landscape

ADVERTISING

Ziua 2: Miercuri, 3 Martie, 14:00 – 18:00 EET

The show must go on

Lessons from the past and challenges for future leaders

Ziua 3: Joi, 4 Martie, 12:00 – 17:00 EET (exclusiv pentru membrii ISACA)

The game

Morphing information into knowledge

Workshop 1 – Risk management – security and privacy perspective

Workshop 2 – How to audit NIS – perspectives and hands-on

Subiectele alese pentru acest an vor fi discutate alături de speakerii invitați, care aduc conferinței atât expertiză valoroasă, cât și experiența anului 2020 în organizațiile pe care le reprezintă

  • Dan Cîmpean – General Director CERT-RO
  • Marian Murguleț – Former State Secretary for Information Technology and Government Chief Information Officer, Government of Romania
  • Alexandru Dobrev – Head of Financial Market Infrastructures Oversight Division, National Bank of Romania
  • Bjorn Richard Watne – SVP, Head of Group Security (CISO), Storebrand Group
  • Bruno Horta Soares – Founder and Past-President of the ISACA Lisbon Chapter & Senior Advisor
  • Chris Dimitriadis – Director and Past Chair of the Board of Directors at ISACA
  • Ramona Rațiu –  President ISACA Chicago Chapter, Cyber Security Program Manager
  • Andreea Alexandra Bancu – SheLeadsTech Liaison ISACA Romania Chapter
  • Victor Rotaru – IT & DPO expert 
  • Florin Andrei – Security Program Manager, Secureworks   
  • Adrian Munteanu – University Professor, PhD & IS auditor
  • George Drăgușin –  CyberSecurity & Risk Manager
  • Tiberiu Anghel – Board member ISACA Romania Chapter – Moderator Day 1
  • Grațiela Măgdălinoiu - President ISACA Romania Chapter – Moderator Day 2

Prezentările și discuțiile din cadrul workshop-urilor se vor desfășura în limba engleză sau română, conform opțiunii vorbitorilor. În timpul evenimentului virtual se pot adresa întrebări în cadrul unui chat live.

Participarea este gratuită, în baza confirmării înregistrării pe pagina evenimentului https://revistacariere.ro/eveniment-cariere/expect-the-unexpected-rewind-reshape-rethink-restart/ 

*Pentru participarea la acest eveniment, membrii ISACA beneficiază de credite profesionale (CPE), conform politicilor asociației.

Pentru detalii legate de organizare, adresa de contact este evenimente@cariereonline.ro.

Community Partners: CIO Council, DefCamp, IT&C Security Master, CONCORDIA, Codette,  Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC), Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul UPB

Media Partners: HR Manager, ANIS, Portal HR, Biz, HR Club, Jurnalul de Afaceri, Doing Business, Business Review,  Repatriot, CONAF, Market Watch, Softlead, Financial Intelligence,  Learning Network, SpotMedia, INCIR, Tech Cafe, Hipo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇