Coreea de Sud a testat cu succes prima rachetă spaţială cu combustibil solid

Coreea de Sud a testat cu succes prima rachetă spaţială cu combustibil solid
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Armata Coreei de Sud a testat cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid pentru prima dată, miercuri, un pas înainte pe direcția monitorizării ameninţărilor, precum Coreea de Nord.

Lansarea rachetei cu combustibil solid este primul test de acest fel de când Coreea de Sud şi Statele Unite au convenit anul trecut să pună capăt restricţiilor asupra dezvoltării rachetelor balistice de către Coreea de Sud şi are loc la mai puţin de o săptămână după ce Coreea de Nord a efectuat cel mai mare test de rachetă de până acum.

ADVERTISING

”Succesul testării acestui vehicul de lansare spaţială cu propulsie solidă este o etapă importantă în consolidarea puterii de apărare a câmpului spaţial independent de supraveghere şi recunoaştere al armatei noastre într-un moment foarte critic”, a comunicat Ministerul Apărării Naţionale, citând testarea de săptămâna trecută a rachetei balistice intercontinentale (ICBM) de către Coreea de Nord.

Ministrul Apărării al Coreei de Sud a observat lansarea rachetei, care a fost dezvoltată cu ”tehnologie coreeană pură”, se arată în comunicatul citat de Reuters.

ADVERTISING

În octombrie, Coreea de Sud a realizat lansarea de probă a primei rachete cu combustibil lichid, Nuri. Aceasta a fost prima rachetă fabricată în ţară.

Nuri a decolat, dar nu a reuşit să plaseze complet pe orbită un satelit ”fals”, însă a reprezentat un salt major pentru planurile ambiţioase ale ţării de a intra în clubul naţiunilor spaţiale avansate.

Spre deosebire de designul cu propulsie lichidă al lui Nuri, lansarea unei rachete cu propulsie solidă, precum cea testată miercuri, ar fi mai simplă, mai puţin costisitor de dezvoltat şi de fabricat, dar şi mai rapid de lansat, se mai precizează în comunicat.

ADVERTISING

Testul de miercuri a verificat motorul mare cu combustibil solid, separarea carenajului, separarea treptelor şi tehnologia de control al atitudinii în faza superioară, care sunt tehnologii esenţiale pentru vehiculele de lansare spaţială, se adaugă în comunicat.

Ministerul a mai informat că intenţionează să folosească racheta pentru a plasa un satelit mic sau un număr de sateliţi extrem de mici pe orbita joasă a Pământului în viitor şi să transfere ulterior unele tehnologii către sectorul privat pentru a revitaliza industria spaţială din Coreea de Sud.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇