Profesiile viitorului pentru liceenii din București

Profesiile viitorului pentru liceenii din București
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Pe data de 25 mai 2021 a avut loc, în liceul Laude-Reut, conferința Jobs of the Future, organizată de departamentul Business English sub coordonarea profesorului Mihaela Rață.

Conferința face parte dintr-o inițiativă în premieră în cadrul învățământului pre-universitar și anume aceea de a pregăti actualii elevi de liceu pentru meseriile viitorului, așa cum vor arăta ele în următorii 8 -10 ani și s-a desfășurat integral în limba engleză. 

JOBS OF THE FUTURE - Profesia Bio-medical Scientist, prezentată de Olga Marin, elevă Laude-Reut

Caption video: Profesia Bio-medical Scientist, prezentată de Olga Marin, elevă Laude-Reut

Evenimentul a avut drept puncte principale de interes configurarea, reconfigurarea și schimbarea din piața muncii astfel încât elevii de astăzi, viitorii profesioniști de mâine, să poată fi echipați de timpuriu cu un set important de abilități care, datorită educației primite, să le ofere un avantaj competitiv major.

ADVERTISING

De asemenea, un accent important a fost pus pe învățarea unor noi abilități și introducerea lor în actul educațional. Aceste abilități includ și recomandările World Economic Forum (gândirea analitică și inovația, învățarea activă, rezolvarea problemelor de complexitate mare, gândirea creativă și analiza, creativitatea, originalitatea și inițiativa, abilități de conducere, folosirea tehnologiei, programare, reziliență, rezistență la stres și flexibilitate) dar nu se rezumă la acestea, incluzând și alte abilități specifice unor joburi de nișă. 

Conferința a fost organizată în trei secțiuni. Primul panel a fost dedicat profesioniștilor consacrați, cu competențe avansate și multă expertiză de lucru, mentori ai liceului nostru; astfel, cuvântul de deschidere a conferinței a fost adresat de Președintele Complexului Laude Reut, doamna Tova Ben-Nun Cherbis iar panelul a debutat cu discursului domnului Sergiu Manea, CEO al Băncii Comerciale Române. Domnul Manea s-a adresat elevilor Laude Reut dar și elevilor de la liceele partenere prezenți la conferința, cu un discurs de înaltă expertiză, profund inspirațional și motivațional, memorabil, un adevărat ghid pentru viitor. 

ADVERTISING

In același panel, a urmat discursul domnului Daniel Rosner, coordonatorul Innovation Labs Romania și Lector Doctor în cadrul Universității Politehnica București precum și al domnului Răzvan Rughiniș, profesor universitar, Prodecan în cadrul Universității Politehnica din București. Domnul Rosner și domnul Rughiniș s-au adresat elevilor cu discursuri de înaltă expertiză tehnică, axate atât pe prezent cât și pe viitor. 

JOBS OF THE FUTURE - Profesia Cyber Security Agent, prezentată de Maria Isailă, elevă Laude-Reut

Caption video: Profesia Cyber Security Agent, prezentată de Maria Isailă, elevă Laude-Reut

Conferința a continuat cu un panel dedicat Alumni, foști elevi ai școlii noastre și care acum trăiesc și practică meseriile visurilor lor, meserii care abia se conturau în perioada anilor lor de liceu. Acest panel a avut trei secțiuni: Business and Marketing (Speakeri - Andrei Chirnogeanu, BMW///M-arketing și Mara Cristina, Brand fairy, podcast host & healing experiences curator), IT&C (speakeri - Andrei Pintea, Bachelor of Computer Science and Engineering și Tomer Mozafi, CEO Prodicode Solutions) și Research & Science (speakeri - Ilinca Manolache, Behavioural Scientist and Adviser, Department of Climate and Sustainability, Presidential Administration of Romania și Mihai Damian, Project Manager - Alternative Active Pharmaceutical Ingredients, Process Optimizations, Troubleshooting, and Bioequivalence studies). 

ADVERTISING

Un important panel a fost dedicat elevilor Laude-Reut, care au avut ocazia să își prezinte propriile proiecte de cercetare asupra meseriilor către care doresc să se îndrepte în viitor. Și acest panel a fost împărțit în diferite domenii de la:

  • Medical Science (Darius Aniculăiesei – Virologist, Ștefania Ștefan - Clinical Geneticist, Olga Marin – Bio-medical Scientist, Dara Nițu – Organ Designer), 
  • Healthcare & Lifestyle (Mia Tsur – Clinical Psychologist, Ana Radu – Health Shaper, Ilinca Dumitrescu – Music Therapist), 
  • Computer Science (Ana Iosep – UX Designer, Maria Isailă – Cyber Security Agent, Ana Dudoiu- Planetarium Director), 
  • Entertainment (Maria Bahnă și Irina Marin – Personal Memory Curator), 
  • Business & Environment (Anelisa Radu – Ethical Sourcing Officer, Ana Cioponea – Bio Designer, Cristi Iancu – Businessman and Entrepreneur, Vlad Vlădoianu – Paleontologist).

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇