Primul laborator cu tehnologie de ultimă generație într-o școală de la sat. A costat 120.000 de euro, din donații

Primul laborator cu tehnologie de ultimă generație într-o școală de la sat. A costat 120.000 de euro, din donații
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un laborator de ultimă generație în valoare de 120.000 de euro i-a întâmpinat pe copiii din comuna Bucov din Prahova în prima zi de școală.

Școala gimnazială Constantin Stere, unde învață 500 de copii, este acum utilată cu imprimante și scanere 3D, roboți educaționali, ochelari de realitate virtuală, software-ul aferent noilor tehnologii 4.0, materiale consumabile, instruire pentru cadrele didactice și mentenanță pentru aparatura donată, pentru următorii trei ani:

  • 3 imprimante 3D + consumabile bio 
  • 2 scannere 3D
  • 8 creioane 3D
  • 25 ochelari VR 
  • Laborator de lingvistică/ SmartClass HUB Digital Language Teaching/Learning Platform
  • Laborator Robotică AI, 25 roboți educaționali
  • Tablă interactivă + sistem complet de microfoane, video, prezentare și conferințe
  • Infrastructură de Rețea Informatică + WIFI
  • 3D Software; Tinker Laboratoare Virtuale (fizică, chimie și biologie)
  • Perete verde/Plant Lab Educational Hydroponics System + Colț dedicat artelor
  • Mobilier ergonomic tip SMART LAB cu display-uri touch integrate – 25 buc. 
ADVERTISING

,,Felicitări tuturor celor implicați ȋn dezvoltarea acestui laborator vizionar. Pavăm, astfel, drumul pentru un viitor promițător pentru tinerii din România, și chiar din Europa. Vedem aici tehnologie de ultimă generație, așa cum eu nu am mai văzut, nici macar ȋn țara mea nu avem astfel de clase”, a afirmat E.S. Dl. Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei ȋn România. 

DSC02800-1

Obiectiv: Dotarea tuturor școlilor din România cu câte un astfel de laborator

Proiectul a fost gândit și implementat de Asociația INACO-Inițiativa pentru Competitivitate, cu sprijinul a șase companii private donatoare: SC ShapeRobotics Romania SRL, SC Windaco Resources SRL, SC Video Technic System SRL,  SC Graphtec Design SRL, SC Cryptodata Tech SRL și SC Graziosa SRL. 

ADVERTISING

Acesta este cel de-al șaselea SmartLab din România, primele cinci fiind lansate ȋn decursul ultimilor doi ani și localizate ȋn: Școala nr. 45, “Titu Maiorescu”, Sector 3, București, Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza”, Sector 3, București, Măgurele Science Park, Măgurele, Ilfov, Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Sector 6, București și Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” municipiul Călărași, jud. Călărași. 

,,Noutățile acestui SmartLab sunt componenta de Arte și ,,peretele verde” pentru agricultura pe verticală. Scopul este de a integra competențele STEAM din proiectul România Educată și la sat, nu doar la oraș, într-un cadru mult mai cuprinzător și adaptat noului nomenclator de competețe digitale SMAC – social, mobil, analitic și cloud. 

ADVERTISING

Continuăm să lucrăm la proiectul SmartLab, iar obiectivul nostru este dotarea tuturor școlilor din România cu câte un astfel de laborator 4.0.

PNRR-ul acoperă una din cinci școli, pentru restul, avem nevoie de investiții din bugetul de stat și din cele locale, dar și de parteneriate public-privat”, spune Andreea Paul, fondatoare INACO. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇