Idei de pictură pentru copii: tehnici și produse recomandate

Idei de pictură pentru copii: tehnici și produse recomandate

Copiii iubesc întotdeauna culorile, iar o sesiune de pictură poate fi oricând o idee minunată de a petrece timpul împreună. În plus, pentru câteva tablouri ai nevoie doar de hârtie, acuarele, pensule și multă imaginație. Iar dacă vrei să încerci diverse jocuri creative pentru cei mici, poți opta pentru câteva metode inventive de pictură. Folosește diverse obiecte pe care le ai deja în casă și încurajează-l pe cel mic să descopere o nouă lume a artei. Iar dacă ai nevoie de inspirație, iată cinci idei de pictură pe care le puteți încerca împreună!

Folosește ștampile din carton

Dacă ai pe acasă cutii vechi pe care nu le mai folosești, le poți recicla pentru a crea câteva șabloane din carton. După ce le-ai decupat, bagă-le în borcanul cu vopsea, iar apoi așază-le pe hârtie în poziție verticală pentru a crea linii cu ele. Cu ajutorul acestei tehnici poți să creezi imagini cu un mare impact vizual. De asemenea, poți folosi cartoanele și pe orizontală, ca ștampile, decupându-le în forme hazlii. 

ADVERTISING

Totodată, poți să creezi ștampile din frunze și flori uscate, ciucuri, furculițe din plastic, sau scoici, pe care le poți umple cu vopsea și le poți așeza pe hârtie pentru a crea diferite imagini.

Încearcă pictura cu paiul

Înainte de a te apuca de pictură, asigură-te că ai la îndemână tot ce îți trebuie – paie de plastic, hârtie și un recipient în care poți amesteca fiecare vopsea cu cât mai multă apă, pentru că vei avea nevoie de culori cât mai lichide. Cu ajutorul unei pensule sau a unei pipete poți să picuri pe o coală de hârtie câțiva stropi de culoare. Încurajează-l pe cel mic să sufle cu putere prin pai în dreptul stropilor de vopsea, controlând direcția în care dorește să conducă urmele de acuarelă. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pictează cu firul de ață

Această tehnică este asemănătoare cu cea a ștampilei, pentru că trebuie să înmoi firele de ață în vopsea. Așază apoi firul pe coala de hârtie și roagă-l pe cel mic să tragă de fir, pentru a crea diferite urme. De asemenea, poți așeza firul de ață plin de vopsea între două coli de hârtie. Eventual poți pune și o carte deasupra, astfel încât hârtia să rămână fix. Roagă-l apoi pe cel mic să tragă ușor de fir. La final, vei obține o pictură cu efecte vizuale inedite.

Creează colaje cu paste și nasturi

Vrei să pictezi un peisaj marin alături de copilul tău? Cu ajutorul unor paste în formă de scoici sau melci poți realiza cel mai frumos tablou. După ce ați pictat plaja și marea înspumată, puteți aplica fiecare pastă făinoasă, lipind-o de hârtie cu aracet. Iar dacă vrei să adaugi un plus de originalitate picturii, poți folosi și sclipici, pe care îl poți aplica peste valurile mării. De asemenea, și nasturii pot fi folosiți pentru diferite picturi și colaje, cum ar fi o grădină cu flori sau o galaxie înstelată.

ADVERTISING

Pictează cu bețișoare de urechi

Cu siguranță ai admirat măcar o dată în viață o livadă de pomi înfloriți. Un astfel de peisaj ar putea fi o sursă de inspirație pentru o pictură cu bețișoare de urechi. 

Ai nevoie de o hârtie mai groasă, de câteva bețișoare și de acuarele. Poți începe chiar tu pictura pentru cel mic, desenând o tulpină de copac cu câteva crenguțe. Roagă-l apoi pe copilul tău să înmoaie un mănunchi de bețișoare de urechi în vopsea roz sau albă și să preseze ușor vârful bețișoarelor pe marginea crenguțelor pictate deja. După ce ați terminat de pictat florile de cireș, puteți îmbiba celălalt capăt al bețișoarelor în vopsea verde, pentru a picta frunzele copacului.

Dacă vrei să îți planifici un weekend creativ alături de copilul tău, poți încerca oricare dintre ideile de pictură de mai sus. Fiecare metodă îi va stimula imaginația și curiozitatea celui mic, iar acesta va fi dornic să te surprindă cu talentul său.