În ziua de azi, o soluție pentru a trece mai usor peste problemele cotidiene este meditația. Te simți anxios? Meditează 20 de minute pe zi. Ai nevoie de ajutor pentru a adormi? Meditează. Te simți pierdut și deconectat? Din nou, meditează.
Indiferent că ești începător sau doar cauți să te relaxezi după o zi stresantă, un apartament înghesuit și haotic reprezintă un obstacol în procesul de meditație.
Sigur, ideal ar fi să te retragi într-o cameră goală, plină de soare, pentru meditația de dimineață sau într-o curte, unde ești înconjurat de natură. Însă există și modalități eficiente de a-ți crea un spațiu de meditație chiar și în cele mai înghesuite și haotice locuințe.
4 tips&tricks pentru a-ți crea propriul colț de liniște în casă
1.Înconjoară-te de plante
Plantele sunt o sursă puternică de viață. Acționează ca un purificator și generator de oxigen. Îți induc în mod inconștient o stare zen mai ales dacă locuiești într-un spațiu mic sau într-un oraș urban dens.
Pentru un spațiu restrâns, încearcă plantele suculente, cele care au frunzele rotunde.
2.Folosește uleiurile esențiale
Indiferent care este dimensiunea spațiului în care meditezi, uleiurile esențiale sunt un mod eficient de a intra în starea de relaxare.
Optimizează-ți simțurile olfactive folosind uleiuri specifice care se corelează cu starea de spirit pe care dorești să o manifești în timpul meditației. De exemplu, dorești să fii creativ în timpul zilei? Încearcă uleiurile de citrice. Vrei să te relaxezi? Folosește uleiul de lavandă.
3.Setează-ți un playlist meditativ
Muzica poate fi foarte relaxantă. Aceasta este benefică mai ales pentru cei care locuiesc într-o zonă aglomerată a orașului, unde sunetele traficului și sirenelor se aud constant.
Este recomandat să alegi muzică fără versuri. Nu trebuie neapărat să fie muzică clasică, ci orice sunete pe care le găsești liniștitoare. Cum ar fi sunetele oceanului, ciripitul păsărilor sau sunetele șuierătoare ale vântului.
4.Lumina este un element important
Meditarea are ca scop concentrarea asupra prezentului. Unii practicieni opresc toate luminile pentru a medita, în timp ce alții preferă multă lumină naturală în cameră. Deci este cu adevărat o alegere personală.
Dacă ești un fan al camerelor mai luminoase, iluminarea naturală este esențială. Așa că încearcă să găsești un spațiu cu ferestre mari. Dacă te afli într-un spațiu cu ferestre mici, caută o lampă cu intensități diferite, astfel încât să o reglezi în funcție de cum te simți în ziua respectivă.
Apelează la un anticariat ce are inclus serviciul „cumpăr cărți vechi”
Un anticariat ce are inclus serviciul „cumpăr cărți vechi” îți va fi de mare ajutor. Cu siguranță ai o bibliotecă plină de volume deja citite care îți ocupă destul de mult spațiu. Un astfel de serviciu te scapă de ele, iar tu iți poti amenaja locul pentru meditație!
Unde găsești un anticariat ce are inclus serviciul „cumpăr cărți vechi”?
Anticariat-carti.com contribuie la protejarea mediului prin reciclarea cărților care ție nu-ți mai trebuie. Dacă ai o cantitate mai mare de volume, echipa se deplasează gratuit la domiciliul tău pentru a le ridica. În plus, evaluarea și plata cărților se fac pe loc.
Sau dacă vrei să faci o plimbare, să te bucuri de ultimele zile călduroase de toamnă, le poți face o vizită la sediu. Acesta se află în zona Bucur Obor, Bucuresti.
Iar dacă în timpul săptămânii ai un program aglomerat, nu-i nicio problemă! Echipa se deplasează inclusiv după ora 19:00 sau în weekend. Totul în funcție de programul tău.
Prin serviciul „cumpăr cărți vechi” oferit de anticariat, vei avea suficient spațiu pentru meditația care te va scăpa de stresul cotidian.