Orice resursă care are ca scop susținerea elevului în procesul de învățare poate fi inclusă în categoria materialelor didactice. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea cunoștințelor și înțelegerea lumii, prin prezentarea de informații și oferirea unei experiențe complexe.
Există mai multe categorii de materiale didactice, însă cele mai importante sunt cele pentru matematică, cele pentru dezvoltarea limbajului, obiectele senzoriale și echipamentele practice. Fiecare dintre acestea ajută la dezvoltarea unui anumit set de abilități, cum ar fi rezolvarea problemelor, dezvoltarea vocabularului și a limbajului, învățarea formelor și culorilor etc. Materialele didactice sunt special create pentru diverse vârste ale copiilor, fiind catalogate două categorii: materiale de grădiniță și materiale pentru învățământul primar.
Dacă lucrezi în domeniul educației și învățământului, poți găsi diferite tipuri de materiale didactice de calitate, destinate profesorilor, pentru predarea mult mai facilă, dar și elevilor, care vor înțelege mai ușor diverse concepte. Aceste instrumente îi ajută pe cei mici să facă asocieri concrete între imagini și informații pe care le cunosc deja, rezultatul fiind o consolidare a cunoștințelor. În acest fel, percepția vizuală este exersată, iar conexiunile vor fi realizate mult mai ușor.
- 100 de cuvinte în limba engleză
Copiii vor învăța mult mai ușor primele cuvinte dintr-o limbă străină. Privește cu atenție imaginile, alege una și apoi caută cuvântul printre jetoanele mici. Instrucțiuni: se împart fiecărui copil câte 10 jetoane cu imagini. Primul care găsește printre jetoanele mici termenul corespunzător imaginii câștigă runda. Jocul continuă până la terminarea celor 10 jetoane. La final, se calculează câte runde a câștigat fiecare copil.
- Abac individual
Abac format din cinci coloane cu un sortiment complet de forme și culori. Conține 50 de forme și 12 de carduri cu activități interesante pentru a exersa abilitățile de numărare și sortare ale copiilor.
- Adunarea - fișe refolosibile
Prima operație matematică pe care o învață cei mici este adunarea. Cu ajutorul acestor fișe refolosibile, copiii pot calcula iar și iar, în timp ce se distrează și află informații importante. Fișele pot fi scrise și șterse foarte ușor, iar asta le face atractive și utile.
- Ac magnetic
Acesta este cel mai simplu model de ac magnetic pentru experimente, teste de câmp magnetic și determinarea direcției geografice.
- Atlas în imagini, pentru copii
Atlasul ilustrat va ajuta copiii să descopere locurile minunate ale lumii și multitudinea de bogății pe care le are fiecare țară. Include pagini cu hărți, informații, jocuri și întrebări pentru a capta atenția copiilor ore în șir.
- Calendar cu ceas
O unealtă complexă cu ajutorul căreia cei mici învață să citească un ceas, învață zilele săptămânii, lunile, zilele lunii, anotimpurile și chiar vremea. De asemenea, ajută la dezvoltarea dexterității și concentrării.
- Cifre magnetice din spumă 15 cm
Numerele mari de la 0 la 9 fabricate din spumă EVA cu suport magnetic subțire sunt o altă resursă esențială pentru clasă.
- Corpuri geometrice desfașurabile 2D, 3D
Pachetul conține 11 corpuri geometrice solide, ideale pentru a explora proprietățile 3D, dar și corelația dintre formele 2D și corpurile 3D. Sunt fabricate din plastic rezistent și au marginile și colțurile rotunjite. Sunt livrate împreună cu 11 forme desfașurabile din plastic, in 5 culori.
Resursele didactice au un efect atât de benefic asupra învățării deoarece apelează la creativitatea și motivația copiilor. Ei trebuie să înțeleagă conceptele predate, iar apoi vor putea trage propriile concluzii. Imaginația este și ea pusă la încercare, iar procesul de predare este mult mai valoros decât dacă s-ar apela la metoda clasică a dictatului.
Pentru a asigura toate materialele de care au nevoie elevii, te poți baza pe resursele didactice disponibile în magazinele online. Astfel vor învăța cu plăcere despre concepte utile care le vor fi de folos pe tot parcursul vieții.