Tot ce trebuie să știi despre organizarea unui teambuilding reușit pentru angajații tăi

Tot ce trebuie să știi despre organizarea unui teambuilding reușit pentru angajații tăi
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Teambuilding-ul reprezintă o activitate care ajută la cunoașterea echipei și dezvoltarea unor relații puternice între membrii acesteia. Activitățile din cadrul unui teambuilding încurajează comunicarea deschisă și reduc stresul și tensiunea asociată cu locul de muncă. Angajații pot lua o pauză de la sarcinile zilnice și pot folosi această oportunitate pentru a se relaxa și a se distra. 

Orice teambuilding de succes are câteva componente esențiale care trebuie avute în considerare

Stabilește locația în care veți merge

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să stabilești unde veți merge, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru această activitate. De regulă, teambuilding-urile se organizează în afara orașului, într-o unitate de cazare care are atât sală de conferințe, cât și spațiu exterior pentru desfășurarea unor activități. Alegerea cazării se va face în funcție de numărul de angajați care vor participa la teambuilding. Nu uita să informezi din timp angajații cu privire la data acestuia pentru a te baza pe o participare în număr cât mai mare. Dacă anunți angajații cu 1-2 săptămâni înainte de teambuilding, s-ar putea ca mulți dintre ei să aibă deja planuri și să nu poată veni.

ADVERTISING

Planifică eficient transportul angajaților

Dacă ai ales locația, următorul punct important în organizare este reprezentat de transportul angajaților. În situația în care angajații dispun de mașini de serviciu, îi poți ruga să se grupeze într-un mod eficient, astfel încât nimeni să nu rămână pe dinafară. Dacă nu vrei să te stresezi cu acest aspect și vrei să eviți certurile dintre angajați, poți oricând să apelezi la o firmă care oferă servicii de închiriere de autocare, precum este și TabitaTour.ro. Reprezentanții acesteia îți pun la dispoziție nu doar flota de autocare și microbuze, ci și un echipaj bine pregătit și sfaturi pentru alegerea celui mai bun mijloc de transport pentru nevoile tale. 

ADVERTISING

Stabilește programul teambuilding-ului

Ultimul pas este alegerea activităților pentru teambuilding și construirea unui program în jurul lor. Bineînțeles, programul nu ar trebui să fie atât de strict pentru că nu îți dorești ca angajații să se simtă exact ca pe parcursul celor 8 ore de muncă, dar este important să știe la ce oră se vor servi mesele, când vor avea loc anumite activități și când au timp liber pe care îl pot petrece cum își doresc. În ceea ce privește activitățile, acestea ar trebui să fie alese în funcție de obiectivele teambuilding-ului: îmbunătățirea comunicării din angajați, construirea încrederii, stimularea creativității, sărbătorirea anumitor realizări etc. Activitățile pot fi de tipul unor jocuri de echipă, a unor activități sportive sau sesiuni de lucru în grup. 

ADVERTISING

Dacă urmezi acești pași, poți fi sigur că va fi un teambuilding de succes, în care angajații se vor distra și cine știe, poate chiar vor lega prietenii. Beneficiile unui teambuilding reușit se vor vedea nu doar în rezultate, ci mai ales în atmosfera relaxantă din cadrul companiei.