Start-Up Nation 2022 se lansează azi, cu o noutate absolută

Start-Up Nation 2022 se lansează azi, cu o noutate absolută
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Programul Start-Up Nation, ediția 2022, va fi lansat pe 19 iulie și va avea o noutate absolută – un subpilon dedicat românilor din diaspora.

Aplicanții nu vor avea posibilitatea înscrierii pe ambii piloni ai programului.

„Ediția Start-Up Nation din acest an are o primă mare noutate față de primele două ediții: în afara celor 10.000 de beneficiari prognozați pentru pilonul de bază, va avea un subpilon dedicat strict românilor din diaspora, cu 1.000 de beneficiari”, a anunțat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

ADVERTISING

Lansarea va fi marţi, pe 19 iulie, la ora 10:00, iar perioada de înscriere va fi de 30 de zile lucrătoare, respectiv până pe 30 august, ora 20:00, pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro.

„Până pe 19 iulie, toți cei interesați au posibilitatea să facă preînscrieri pe platforma ministerului.

Pe 18 va fi un interval de câteva ore în care platforma nu va funcționa, motivat de faptul că cei de la STS vor face ultimul import de date din bazele de date de la Registrul Comerțului”, a adăugat Cadariu.

ADVERTISING

Înscrierile se vor putea efectua exclusiv online

În cadrul etapei de înscriere, aplicanţii, cu profilul, user şi parola generate, vor completa, semna electronic, încărca şi transmite formularul electronic de înscriere.

Bugetul alocat este de 520.031.000 de lei, din care 500.000.000 de lei pentru Pilonul I Start-up Nation România și 20.031.000 de lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora, arată un comunicat al ministerului.

Obiectivele programului vor fi stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, dezvoltarea sustenabilă, inovare și pregătire antreprenorială și crearea de noi locuri de muncă.

ADVERTISING

Cererile vor fi finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții:

• Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;

• Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇