Seceta și anii grei economici necesită creativitate în business și în abordare

Seceta și anii grei economici necesită creativitate în business și în abordare
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Într-o lume care se confruntă cu multiple provocări, industria agricolă este una dintre cele mai afectate. De la secetă la probleme economice majore, la pandemie și crize politice, agricultorii și companiile agricole din întreaga lume sunt nevoiți să găsească soluții creative pentru a supraviețui și a prospera într-un climat tot mai ostil. Cu toate acestea, unii se străduiesc să se adapteze și să învețe din experiențele trecute pentru a construi o industrie agricolă mai puternică și mai durabilă în viitor.

Cu toate acestea, companiile care au fost capabile să-și adapteze afacerile, să rămână centrate pe client și să găsească noi oportunități în fiecare sezon, au reușit să rămână la suprafață în această perioadă dificilă și incertă. Și industria agricolă a fost nevoită să-și schimbe abordarea și să devină mai creativă în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

Pandemia a schimbat dramatic modul în care oamenii își fac cumpărăturile și a afectat lanțurile de aprovizionare ale companiilor. Aceste schimbări au avut un impact major asupra industriei agricole, care a trebuit să se adapteze rapid la noile cerințe și nevoi ale consumatorilor. În acest context, au apărut noi oportunități pentru companiile care au fost capabile să se adapteze la noile condiții de piață și să-și extindă afacerile.

ADVERTISING

În timpul secetei, agricultorii au fost nevoiți să se confrunte cu lipsa de apă și cu recolte mai mici, ceea ce a afectat direct veniturile lor. În aceste condiții, au trebuit să găsească modalități noi de a-și optimiza afacerile și de a-și crește producția. Un exemplu în acest sens este utilizarea noilor tehnologii agricole, precum lucrările minimum tillage, culturi de acoperire sau chiar soluții digitale cum sunt hărțile satelitare, stațiile meteo  care ajută fermierii să monitorizeze mai eficient cultura lor și să obțină producții mai bune.

Totodată, recesiunea economică și războiul din Ucraina au avut un impact major asupra industriei agricole din România. În aceste condiții, companiile au fost nevoite să își revizuiască strategiile și să se concentreze pe găsirea de noi piețe de desfacere și de noi parteneri comerciali.  

O ALTFEL DE ABORDARE

Un exemplu de adaptabilitate la condițiile actuale este RWA Raiffeisen România și abordarea CEO-ului Bogdan Radu.  În plină campanie de primăvară, RWA România își propune să-și consolideze poziția pe piață, urmărind reziliența și stabilitatea ca obiective principale. Pentru a atinge acest lucru, compania are un plan bine stabilit care include o strategie creativă în vânzări, menținerea ritmului de comenzi și livrări pentru toate categoriile de inputuri.

ADVERTISING

Totodată, RWA își propune să rămână profund orientată pe fermierii pe care îi are deja în portofoliu și pe îmbunătățirea calității relației pe care o are cu aceștia.

"Când ne confruntăm cu dificultăți, suntem nevoiți să fim creativi și să găsim soluții inovatoare. În aceste momente, întoarcerea la valorile care ne-au adus aici și la fermierii din comunitatea noastră poate fi o alegere inspirată. Ne bazăm pe comunitatea formată în atâția ani de muncă, pe oamenii pe care i-am și ne-au susținut. " a transmis Bogdan Radu. 

RWA România se concentrează pe coordonarea activităților departamentelor și încurajarea unei culturi organizaționale solide, care include diversitate, investiții în viitor și o puternică ancorare în realitate.

RWA România își propune să se concentreze pe zonele din jurul bazelor proprii, pentru a-și consolida poziția de jucător regional. În același timp, compania încearcă să aducă inovație pe piața românească prin adaptarea unor idei care funcționează în alte piețe și care încă nu sunt prezente în România.

"Toate acestea se întâmplă în contextul unor ani grei economici, care au fost complicați de pandemia COVID-19, recesiunea economică, războiul din Ucraina și un 2022 secetos. În ciuda acestor provocări, RWA România își menține obiectivele și își adaptează strategia pentru a face față condițiilor de piață dificile", a continuat Bogdan Radu.

ADVERTISING

ABORDAREA RWA ROMÂNIA ȘI A LUI BOGDAN RADU

Bogdan Radu, CEO la RWA, consideră că o abordare flexibilă și echilibrată față de clienți (fermieri) este esențială în relația de afaceri. El subliniază importanța transparenței și onestității în această relație, și își valorifică abilitățile de leadership pentru a fi de succes în funcția sa.

Orientarea noastră pe fermier, pe nevoile sale este esențială pentru noi, iar RWA România își dorește să fie partenerul fermierilor, să îi ajute să devină mai competitivi și să obțină rezultate mai bune în afacerile lor.

Bogdan Radu, CEO al companiei RWA, consideră că resursele umane sunt cea mai importantă investiție pentru succesul companiei. El crede că tinerii ar trebui să își dezvolte abilitățile în cadrul companiei sale, dar avertizează că raportul calitate/cost al acestor resurse este nesatisfăcător. În opinia lui Radu, cheia succesului în afaceri este să faci ceea ce spui și să faci ceea ce crezi că este corect, fiind un lider care își păstrează angajații motivați și dedicați într-un mediu competitiv și complex. Prin urmare, el investește în dezvoltarea abilităților și în creșterea angajaților săi, încurajându-i să ia decizii și să învețe din experiențele lor pentru a ajunge la succes într-o industrie în continuă schimbare.

„Consider că succesul în afaceri depinde de faptul că ești consecvent cu valorile și principiile tale și ale companiei din care faci parte. Doar așa vei putea construi un mediu de afaceri durabil și sănătos. Ca lider, trebuie să ai încredere în tine și să înțelegi că motivația și dedicarea angajaților sunt esențiale pentru a obține succesul, mai ales într-un context competitiv și complex.

Este important să ai o viziune de ansamblu asupra situației și să fii pregătit să adopți noi abordări și soluții pentru a răspunde nevoilor clienților. Într-un mediu în continuă schimbare, adaptarea și inovarea sunt cele mai importante instrumente pentru a crește afacerea.” a subliniat Bogdan.

DESPRE RWA RAIFFEISEN ROMÂNIA

Fondată în Austria în 1993 ca o asociere între Raiffeisen Bank și Länderbank, RWA Raiffeisen  și-a extins operațiunile pentru a deveni un furnizor important de produse și servicii agricole în Europa Centrală și de Est.  RWA Raiffeisen Romania a fost înființată în 2014 și de atunci a crescut continuu pentru a deveni una dintre cele mai mari companii de agribusiness din țară. În 2019, Bogdan Radu, preia funcția de CEO RWA Raiffeisen România și continuă să dezvolte compania la nivel local. 

Ca parte a strategiei sale de extindere, RWA Raiffeisen Romania s-a concentrat pe dezvoltarea de relații solide cu fermierii,  pe crearea de parteneriate pe termen lung cu furnizorii de inputuri și cu consumatorii/procesatorii de cereale din piața de agribusiness din România. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii, inclusiv produse de protecție a culturilor, îngrășăminte, semințe și utilaje, precum și servicii de depozitare, finanțare și consultanță pentru a ajuta fermierii și afacerile agricole să crească și să reușească.

RWA Raiffeisen Romania a dezvoltat, de asemenea, parteneriate puternice cu fermierii locali și cooperativele pentru a promova practici agricole durabile și pentru a sprijini dezvoltarea rurală în România. Compania colaborează strâns cu acești parteneri pentru a oferi formare, educație și alte resurse pentru a ajuta fermierii să-și îmbunătățească producția, să-și reducă impactul asupra mediului și să-și îmbunătățească rentabilitatea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇