Provocări în guvernanța din spațiul public într-un ecosistem global, dezbătute la a treia ediție a conferinței internaționale „Viitorul Guvernanței: The Future of Governance” organizată de ENVISIA Boards of Elite

Provocări în guvernanța din spațiul public într-un ecosistem global, dezbătute la a treia ediție a conferinței internaționale „Viitorul Guvernanței: The Future of Governance” organizată de ENVISIA Boards of Elite
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Inovații disruptive: despre folosirea inteligenței artificiale si reglementari in utilizarea responsabilă a acesteia pentru sectorul public și privat.

Provocări globale în implementarea reglementărilor necesare construcției unui mediu de afaceri sustenabil – principii ESG.

Influențele standardelor de guvernanță din sectorul public asupra companiilor la nivel global.

A treia ediție a conferinței internaționale „Future of Governance” va reuni peste 15 vorbitori de top care vor dezbate provocările în guvernanța din sectorul public privite din perspectiva ecosistemului global. Conferința, organizată de Envisia Boards of Elite, va avea loc pe 13 mai 2024, la InterContinental Athénée Palace, și va reuni autorități, organisme de reglementare, reprezentanți de afaceri din România, membri ai consiliilor de administrație și profesioniști în domeniul guvernanței.

Cu peste 300 de participanți la ultimele două ediții, Envisia continuă să se dezvolte și să devină, prin activitățile sale, platforma internațională care invită practicieni și factori decizionali de top să împărtășească informații și bune practici, provocări și scenarii despre posibile evoluții în domeniul Guvernanței.

ADVERTISING

„Guvernanța, atât la nivel corporativ, cât și la nivel de stat, se confruntă cu schimbări de paradigmă. Simpla ocupare a unei funcții de conducere nu este suficientă. În cadrul Envisia Boards of Elite – comunitatea de profesioniști membri în consilii de administrație – promovam principii sustenabile de guvernanță, demonstrate de membrii comunității care au participat la programele destinate exclusiv profesionalizării membrilor de board, care conduc pe baza cunoștințelor și bunelor practici internaționale de cel mai înalt nivel. În contextul actual al alegerilor naționale, al climatului macroeconomic și social și al provocărilor continue existente în acest moment, membrii Consiliilor de Administrație și liderii în afaceri ar trebui să colaboreze pentru a naviga în ecosistemele sociale, politice și economice curente, foarte complexe. Mandatul lor este să adapteze și să consolideze strategii corporative, să ofere sprijin comunităților locale și, pe cât posibil, autorităților, asigurând reziliența într-o perioadă de schimbări majore. În 2023, discuțiile s-au concentrat pe inteligența artificială, procesele de calcul cuantice și amenințările digitale asupra confidențialității și securității, determinate parțial de apariția unor instrumente de inteligență artificială generative precum ChatGPT și au devenit un subiect de dezbatere major din punct de vedere al impactului asupra eticii ecosistemului de Guvernanță. Această creștere a interesului este oglindită în lumea corporativă, o parte semnificativă a companiilor mari recunoscând importanța utilizării inteligenței artificiale în procesele lor. În acest context, implementarea unor reglementări precum Legea privind serviciile digitale și Directiva privind raportarea sustenabilității corporative remodelează mediul de guvernanță corporativă, ajutându-l să gestioneze tensiunile geopolitice, evoluția rapidă a tehnologiei și preocupările legate de mediu. Conferința internațională „Future of Governance” 2024, care se concentrează pe provocările din spațiul public, este o platformă menită să încurajeze dialogul privind guvernanța din perspective multiple: geopolitic, strategic, politici publice. Acest eveniment este menit să faciliteze schimbul de informații, bune practici și viziuni pentru viitor, susținând guvernanța responsabilă în ecosistemele politice, sociale și economice. Este un apel la guvernanți si companii, Consiliile lor de Supraveghere sau de Administrație, să se ridice la nivelul provocărilor contemporane, facilitând dezvoltarea afacerilor și comunităților și implementând practici sustenabile în lanțurile de valoare globale” - Carmen Micu, CEO & Co-Fondator Envisia.

ADVERTISING

Participarea la conferință este o oportunitate pentru cei interesați să înțeleagă mai bine temele discutate, datorită unor vorbitori de top, precum Dl. Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, Dna. Anna Akhalkatsi, Country Manager pentru România și Ungaria pentru Banca Mondială, Dl. Mircea Abrudean, Secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, Dl. Adrian Țuțuianu, Secretar General Adjunct al Guvernului cu rangul de Secretar de Stat, reprezentând Secretariatul General al Guvernului (SGG), Dl. Mihai Precup, Președintele Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanței Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Dl. Luca Niculescu, Secretar de Stat/Coordonator Național pentru procesul de aderare a României la OCDE, Ministerul Afacerilor Externe al României, Dl. Florin Spătaru, Consilier de Stat in cadrul Cancelariei Primului Ministru, Dl. Dinu Bumbăcea, Partener Executiv Național, Lider Consultanță, PwC Romania, Dna. Aurelia Costache, Partener, Lider Inteligență Artificială & Date, EY, Dl. Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Deloitte Legal, Dna. Antonia Colibașanu, Fellow Senior și Analist Senior, Geopolitical Futures, Foreign Policy Research Institute, Dna. Christina Verchere, CEO OMV Petrom, Dl. Andrew Kakabadse, Profesor de Guvernanță și Leadership Strategic, unul dintre primii 50 de gânditori din lume, reprezentant al Henley Business School și Envisia Business School.

ADVERTISING

Pentru informații suplimentare privind ordinea de zi a evenimentului și opțiunile de înregistrare, accesați: Provocări de guvernanță într-un ecosistem global.

Despre ENVISIA

ENVISIA – Boards of Elite este prima școală de afaceri din Europa Centrală și de Est dedicată pregătirii specializate a membrilor consiliilor de administrație, executivilor de top (CEO, CFO, COO, CIO, CRO, etc.), precum și specialiștilor cu înaltă expertiză care vizează aceste poziții. ENVISIA oferă programe și cursuri pentru dezvoltarea competențelor și abilităților de leadership, servicii de evaluare a board-readiness si board fitcoaching & mentoring la nivel de board. Envisia are parteneriate educaționale de prestigiu cu universități, organisme de reglementare și asociații profesionale internaționale și naționale. 

Viziunea Envisia este aceea de a fi hub educațional în Europa Centrală și de Est pentru profesionalizarea membrilor consiliilor de administrație, cu scopul de a contribui la dezvoltarea unor generații de lideri care întruchipează profesionalismul, conduita etică și responsabilitatea, aducând plus-valoare companiilor și comunităților locale. 

Misiunea Envisia este de a construi o comunitate de membri de board profesioniști.  Astăzi Comunitatea Envisia Boards of Elite numără peste 150 de membri profesioniști în boarduri. 

Envisia promovează activ practici responsabile de guvernanță corporativă, pregătind companiile și consiliile de administrație pentru ritmul alert al provocărilor contemporane. 

Principalii parteneri educaționali ai Envisia sunt: Henley Business School (HBS) – University of Reading UK, European University Cyprus (EUC), Chartered Institute for Securities and Investment (CISI) UK, International Association for Sustainable Economy (IASE), BVB – Bursa de Valori București. 

Principalul obiectiv al ENVISIA îl reprezintă evoluția profesională și personală a elitelor, pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri care să genereze dezvoltare economică și socială pe termen lung.  

Mai multe detalii despre ENVISIA sunt disponibile la adresa web: www.envisia.eu.