Ford România anunță că va oferi granturi cu valoare cuprinsă între 15.000 și 30.000 de dolari pentru încă șase proiecte de antreprenoriat.
Ideile care primesc finanțare pentru dezvoltare au fost selectate în urma unei compețiții anuale organizate între studenții Universității din Craiova.
Potrivit comunicatului Ford România, acestea sunt:
- AgeleSS -Shoes, Sneakers and More: Recondiționarea pantofilor vechi pentru a produce încălțăminte accesibilă, reducând în același timp impactul negativ pe care milioane de perechi de pantofi îl au asupra mediului în fiecare an.
- ASKS -Academy of Science, Knowledge and Skills: Încurajează din ce în ce mai mulți tineri să se apropie de Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică prin workshop-uri dedicate, o tabără de vară și legături cu business-uri locale care asigură experiență reală pentru participanți.
- GRENA -Green Nature for Healthy Life: Construcția unor sere care vor îmbunătăți recoltele, dezvoltarea unornoi varietăți de plante care sunt adaptabile la schimbările climatice, sprijinirea fermierilor mici și înființarea unor workshop-uri dedicate unui stil de viață sănătos pentru tineri.
- H4H -Human for Human: Un centru de reabilitare care va acoperi mai multe zone de interes medical, oferind acces îmbunătățit la informații și sfaturi profesioniste, terapie fizică, logopedie, educație psiho-socială,sprijinind dezvoltarea personală a tinerilor.
- NAO: Un program inovator software dedicat roboților NAO care va asigura implicarea interactivă și emoțională a copiilor diagnosticați cu autism în timpul sesiunilor de terapie.
- MarCo: Afacere dedicată zonei de marketing și comunicare care va sprijini ONG-urile concentrate pe binele comunității și întreprinderile sociale CRAF care au nevoie de ajutor în zona comunicării. Studenții vor putea să câștige experiență foarte valoroasă la nivel practic.
„Am fost foarte fericită să văd numărul mare și varietatea de propuneri pe care le-am primit în acest an. Se pune un accent deosebit pe îmbunătățirea vieții oamenilor prin proiecte care abordează nevoilecomunității, în diverse domenii,de la agricultură la asistență medicală și educație. Pasiunea și angajamentul tuturor studenților sunt impresionante”.
Debbie Chennells, manager Ford Fund, Ford Europa
Un angajament de un milion de dolari
Proiectele se desfășoară în cadrul nou lansatului Centru de Resurse și Angajament Ford din Craiova (CRAF), inaugurat în luna octombrie a anului trecut.
Conceput pentru a sprijini crearea de noi locuri de muncă, a îmbunătăți potențialul economic și nivelul de trai al locuitorilor din Oltenia, Centrul este subiectul unei investiții totale de un milion de dolari în decurs de patru ani realizată de Ford în colaborare cu partenerul său internațional, GlobalGiving.
Noul Centru este, de asemenea, rezultatul unei colaborări cu Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL), o organizație non-profit locală care urmărește să maximizeze oportunitățile de instruire antreprenorială și dezvoltare pentru tineri, și cu Primăria Craiova, care pune la dispoziție clădirea.
Cum s-a desfășurat competiția
La fel ca anul trecut, Educol a demarat o competiție între elevii de la diferite facultăți din cadrul Universității din Craiova, oferind totodată consiliere și îndrumare, cu scopul de a-i ajuta pe studenți să definească propunerile înainte de a le transmite spre analiză către organizație, Ford România, Ford Fund, Primăria Craiova și Federația Studenților Universității din Craiova.
Proiectele Ford în România
Cele șase proiecte noi se vor alătura celor trei proiecte aflate în prezent în curs de dezvoltare la CRAF, care au primit deja granturi:
- EcOil-Cuv (ce vizează colectarea uleiului uzat dedicat reciclării și transformarea sa în săpun organic, cu scopul de a micșora impactul negativ asupra mediului);
- GoBike Craiova (centre de închierere a bicicletelor la preț accesibil pentru a stimula mobilitatea și un stil de viață sănătos);
- Centrul de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială (un program afterschool conceput pentru a integra copiii din medii defavorizate și care este bazat pe o serie de cursuri de limbi străine).
Activitățile recente ale Ford Motor Company Fund în România includ reabilitarea heliportului spitalului Județean de Urgență Craiova și amenajarea spațiului de joacă a două grădinițe din Craiova (Grădinița nr. 5 „Îngerașii” și Grădinița nr. 33 Făcăi).
De asemenea, în cursul lunii iunie, Ford România, împreună cu partenerul său, Napoca Rally Academy, va desfășura cursurile graitute de conducere defensivă Ford Driving Skills for Life în Pitești, București și Timișoara.
DSFL este mult premiatul program gratuit de conducere preventivă al Ford, la care participă anual peste 1000 de tineri șoferi dinRomânia și peste 2500 de elevi în cadrul sesiunilor desfășurate în școli