Fonduri europene cu Goodwill Consulting: Ghid complet pentru antreprenori

Fonduri europene cu Goodwill Consulting: Ghid complet pentru antreprenori
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Într-un climat dominat de competiție, antreprenorii caută constant modalități de a-și transforma viziunea în afaceri prospere, iar Uniunea Europeană le poate oferi resursele financiare necesare pentru a atinge acest obiectiv. Procesul de obținere a fondurilor europene este însă anevoios – firmele care doresc să le acceseze trebuie să aibă o cunoaștere profundă a legislației specifice și să poată gestiona provocările birocratice. Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor din România, firma de consultanță Goodwill Consulting oferă soluții complete pentru accesarea de fonduri europene și fonduri naționale. Alături de îndrumarea în procesul de navigare în rețeaua complexă a programelor de finanțare ale Uniunii Europene sau a fondurilor guvernamentale, echipa Goodwill pune la dispoziția antreprenorilor pachete complexe de servicii, completate de un serviciu integrat de analiză de procese şi automatizare robotizată.

De asemenea, Goodwill oferă soluții și pentru scăderea facturilor la energie pentru afacerea sau imobilele pe care le deții, prin Goodwill Energy, companie ce pune la dispoziție analiză tehnică, proiectare, furnizare şi montaj sisteme fotovoltaice. Astfel, cu ajutorul Goodwill Energy îți vei putea transforma business-ul într-o afacere eco-friendly.

ADVERTISING

În același timp, poți beneficia de servicii de arhitectură și proiectare pentru investiții private și publice, cu ajutorul Goodwill Studio. Aceste servicii includ și documentațiile tehnice specifice proiectelor realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Află mai departe care sunt pașii necesari pentru a obține fonduri europene, ce greșeli trebuie să eviți și care sunt strategiile pe care trebuie să le aplici astfel încât să obții sprijinul necesar pentru afacerea ta.

Cum să aplici pentru fonduri europene

Ești interesat de accesare fonduri europene în România? Trebuie să știi că toate persoanele juridice din UE pot solicita finanțare din partea Uniunii Europene, care oferă mai multe tipuri de finanțare, cum ar fi granturi, instrumente financiare sau subvenții. Toate tipurile de companii pot solicita fonduri europene sau fonduri naționale, indiferent de domeniul în care activează. Astfel, pot accesa fonduri europene startup-uri, microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari. Anual, peste 200.000 de întreprinderi sunt sprijinite de Uniunea Europeană, potrivit site-ului Comisiei Europene. Așadar, există numeroase oportunități de accesare fonduri europene pentru afacerile din România, însă este nevoie să știi care sunt pașii și strategiile necesare pentru a avea succes. Iată care sunt cei mai importanți:

ADVERTISING
  1.  Identifică nevoile firmei tale. În acest mod, vei determina mai departe strategiile prin care vei putea atinge obiectivele propuse pentru dezvoltarea afacerii tale.
  2.  Stabilește direcțiile generale ale investiției
  • Identifică programul de finanțare potrivit pentru compania ta. În acest scop, poți accesa, de exemplu, site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, al Ministerului Energiei sau ale agențiilor de dezvoltare regională, pentru a vedea lista liniilor de finanțare. Apelează la un consultant specializat în accesarea de fonduri europene, pentru a te asigura că selectezi programul optim pentru afacerea ta.
  • Verifică eligibilitatea firmei tale pentru accesarea programului de finanțare de care ești interesat. Solicită o consultanță gratuită din partea Goodwill Consulting pentru accesare fonduri europene!
  • Stabilește care va fi valoarea totală a proiectului și care va fi sursa de finanțare pentru contribuția proprie. Pe lângă consultanța în obținerea finanțării nerambursabile, Goodwill Consulting îți poate oferi și consultanță pentru obținerea creditelor bancare.
  1. Pregătește dosarul pentru depunerea proiectului de finanțare
  • Cu ajutorul consultantului în atragerea de fonduri europene, realizează un business plan, conform Ghidului solicitantului, disponibil pentru fiecare program de finanțare. În acest scop, ai nevoie de o serie de documente relevante, cum ar fi contracte cu furnizori sau bilanțurile firmei.
  • Este foarte important să respecți cu rigurozitate cerințele referitoare la documentația necesară pentru întocmirea dosarului.
  1.  Depune proiectul la autoritatea programului de finanțare pentru care ai optat
  • Dacă proiectul este acceptat, urmează semnarea proiectului de finanțare și implementarea acestuia.
ADVERTISING

Consultă ghidul reprezentantului Goodwill pentru a pentru a căpăta o cunoaștere mai profundă a lumii finanțărilor!

Cele mai mari greșeli de evitat în accesarea fondurilor europene

Iată care sunt 3 dintre cele mai frecvente motive de respingere a unui proiect de finanțare prin fonduri nerambursabile:

  1.  Nu au fost respectate cerințele de eligibilitate cuprinse în Ghidul solicitantului, de exemplu capacitatea logistică și financiară de susținere a proiectului. Aceste condiții stricte trebuie tratate cu maximă seriozitate pentru ca dosarul să fie luat în considerare.
  2.  Bugetul nu a fost realizat corect, de exemplu anumite cheltuieli au fost sub- sau supraevaluate.
  3.  Sursele de finanțare nu au fost corect identificate. Majoritatea programelor de finanțare oferă ajutorul financiar după efectuarea cheltuielilor asumate în cadrul proiectului, astfel că vei avea nevoie de fonduri pentru implementarea proiectului. De aceea, trebuie identificate în mod corect și realist sursele de finanțare.

Strategii de succes pentru obținerea fondurilor europene

Prin accesarea de fonduri europene îți poți duce afacerea la nivelul pe care ți-l dorești. Fie că vrei să obții fonduri europene nerambursabile agricultură, fonduri europene pentru parc fotovoltaic sau fonduri pentru fabrici de reciclare, trebuie să ții cont de câteva recomandări:

  • Identifică programul de finanțare potrivit afacerii și obiectivelor tale. Acest lucru implică înțelegerea criteriilor de eligibilitate, a procesului de aplicare și a criteriilor de evaluare.
  • Stabilește un buget corect, realist și bine structurat. Acesta va demonstra fezabilitatea proiectului.
  • Ia în considerare impactul pe termen lung al proiectului tău. Este important să accentuezi modul în care proiectul va continua să aibă efecte și după încheierea sa, arată ie.

Procesul de accesare fonduri europene este deosebit de complex și implică respectarea unor condiții riguroase ce țin de eligibilitate sau documentație. De aceea, serviciile de consultanță fonduri europene pot face diferența între acceptarea sau refuzul unei cereri de finanțare. Goodwill oferă antreprenorilor consultanță în fonduri nerambursabile și soluții complete pentru accesarea fondurilor europene în România, de la depunerea proiectului, până la realizarea deconturilor și a rapoartelor de progres. Firma de consultanță pune la dispoziție pachete de servicii pentru dezvoltarea afacerilor, ce pot include proiectare, consultanță achiziții publice, obținere fonduri de investiții sau credite bancare și automatizarea proceselor prin roboți software,dezvoltați de echipa GoodroidDacă și tu vrei să obțiifinanțare prin fonduri nerambursabile europene sau fonduri naționale, solicită o consultanță gratuită cu reprezentantul Goodwill din județul tău!