Cum să reduci costurile facturii la energie pentru iluminatul industrial

Cum să reduci costurile facturii la energie pentru iluminatul industrial

Fie că ai o sală de sport, un depozit sau o hală, știi deja că majoritatea consumului de electricitate e determinat de iluminat. Dacă reușești să gestionezi eficient consumul din această zonă, vei reduce semnificativ costurile prevăzute de facturile energetice.

În orice industrie ai activa, știi deja că unul dintre secretele reușitei în afaceri este să poți reduce costurile, în timp ce crești sau măcar menții productivitatea. Pe fondul scumpirilor accentuate de pe piețele de energie, din ce în ce mai multe companii țintesc către obiective de a reduce consumul sau de a-l eficientiza. 

Poate părea destul de dificil să inițiezi o strategie amplă care să se reflecte într-un cost mai mic la facturi, dar acesta este doar un mit. În realitate, tot ceea ce ai nevoie este să te orientezi către dispozitive de ultimă generație și să le lași să-și facă treaba, în timp ce adopți, desigur, alături de angajații sau partenerii tăi, un comportament responsabil de consum.

ADVERTISING

Iată câteva metode eficiente care te ajută să reduci costul facturilor în hale, depozite sau diverse săli industriale

1. Adoptă sistemele de iluminat cu LED

Dispozitive de iluminat cu LED, de ultimă generație, au avantajul de a fi mult mai eficiente din punct de vedere energetic, în comparație cu sistemele tradiționale. 

Pe lângă faptul că presupun în sine un consum mai redus de energie, sistemele de iluminat cu LED au avantajul de a se bucura de o durată de viață mai lungă. De asemenea, nu necesită un anumit timp de răcire, iar avantajul major este că presupun aprindere instantanee.

De altfel, dar nu în ultimul rând, aprinderea poate fi programată, cu ajutorul unor senzori. Aici intervine cea mai mare parte a eficientizării consumului. Acestea fiind spuse, poți vedea aici corpuri de iluminat industrial LED de la Led-zone.ro.

ADVERTISING

2. Folosește la maximum lumina naturală

Chiar dacă nu vorbim despre iluminarea unei case sau a unui apartament, și în depozite sau halele industriale poate fi utilizată eficient lumina naturală. Dacă îți construiești de la zero un astfel de amplasament, programează-i ferestre generoase sau chiar un tavan care permite pătrunderea luminii naturale.

De asemenea, dacă achiziționezi sau închiriezi un spațiu deja construit, poți să intervii asupra ușilor sau ferestrelor și să montezi unele mai generoase. 

Urmând acești pași, vei reuși să reduci consumul din timpul zilei, iar o astfel de metodă este deosebit de eficientă, mai ales dacă activitatea profesională în spațiul respectiv se desfășoară și pe timpul nopții. Astfel, vei reuși să economisești bani pe timpul zilei, amortizând costurile din timpul nopții. 

ADVERTISING

3. Gândește bine sistemele de încălzire, în funcție de necesitate

O hală sau un depozit pot avea diverse întrebuințări. De exemplu, poate fi un spațiu de depozitare care nu are nevoie de temperaturi similare unui apartament în care se locuiește. 

De asemenea, e posibil ca activitatea din respectivul spațiu să necesite o temperaturi mai înalte, mai ales dacă acolo lucrează personal ce are nevoie de toate condițiile optime pentru a-și desfășura activitatea.

Acestea fiind spuse, înainte de a alege un sistem de încălzire, ține cont de destinația și obiectivul pe care-l are spațiul respectiv și vei reuși astfel să faci economii substanțiale la facturi.

În cele din urmă, nu uita că, datorită evoluției tehnologice, indiferent de suprafața pe care o ai de iluminat, dispozitivele LED reușesc să îndeplinească cele mai exigente așteptări, motiv pentru care nu ai de ce să te îngrijorezi.