Cum să amenajezi o locuință pe care vrei să o închiriezi în regim hotelier: 4 recomandări utile

Cum să amenajezi o locuință pe care vrei să o închiriezi în regim hotelier: 4 recomandări utile

Investițiile imobiliare îți pot aduce venituri pasive, fără prea mari eforturi. Dacă ai o sumă de bani și vrei să o folosești în acest scop, probabil că iei în calcul să închiriezi noua achiziție în regim hotelier.

Există o serie de avantaje și dezavantaje privind această practică, în comparație cu cea a închirierii pe termen lung. De exemplu, atunci când închiriezi în regim hotelier, câștigurile pot fi mult mai mari, dar și eforturile sunt pe măsură – de la menținerea curățeniei, la asigurarea consumabilelor pentru clienții care îți calcă pragul. Pe de altă parte, în cazul chiriei lunare, te bucuri de un venit mai mic, dar stabil, care nu impune eforturi prea mari din partea ta – este datoria chiriașilor să mențină locuința curată și toate piesele de mobilier, electrocasnicele și celelalte obiecte în bună stare de utilizare și funcționare.

ADVERTISING

Așadar, dacă te uiți după câștiguri mai mari și ai resursele necesare pentru a te implica într-un astfel de business, închirierile în regim hotelier sunt o idee buna. Iată câteva sfaturi de care să ții cont, dacă vrei să ajungi la publicul tău țintă și să îl determini să te recomande și altora sau să îți lase o recenzie bună și convingătoare:

Asigură-le chiriașilor temporari confortul de care au nevoie

Indiferent dacă locuința pe care o închiriezi astfel este în centrul Capitalei sau la marginea unui sat de munte, îți dorești ca toți clienții tăi să se simtă ca acasă. De aceea, amenajarea în spiritul confortului este foarte importantă. Un pat comod, un set de fotolii confortabile așezate în fața televizorului sau a șemineului, un set de dining care să îmbie la a lua masa în interior sunt doar câteva elemente care pot contribui la acest confort. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Atrage-ți clienții cu ajutorul decorului

Pe de altă parte, estetica mobilierului și a decorului, în general, joacă un rol important, așa că acordă atenție sporită tuturor detaliilor, de la folosirea unor nuanțe luminoase și care inspiră optimism, până la verificarea calității materialelor, indiferent dacă vorbim despre tapițeria mobilierului sau despre felul în care arată și se simt tacâmurile și al vesela. Una e să pășești pe covoare din lână, mătase sau alte fibre naturale și altfel te simți când calci pe un preș din poliester ieftin, iar aceeași analogie este valabilă și pentru așternuturile din bumbac, în comparație cu cele din fibre sintetice.

ADVERTISING

Utilează corespunzător locuința de închiriat

Poate că un robot de bucătărie nu este necesar într-o locuință pe care chiriașii nu o vor folosi, în medie, mai mult de o săptămână, dar o cafetieră e utilă și pentru cei care îți calcă pragul doar pentru o noapte. Mașina de spălat vase este și ea necesară, mai ales dacă locuința pe care o închiriezi este una mai mare, care se pretează pentru vacanțe în familie sau alături de grupul de prieteni. O mașină de spălat rufe poate fi și ea apreciată, la fel și un aspirator, un cuptor cu microunde, o plită sau un prăjitor de pâine. Frigiderul nu trebuie să lipsească, indiferent de dimensiunile locuinței și scopul închirierii. De altfel, utilarea bucătăriei este primul lucru de care ar trebui să te ocupi, înainte de a face orice alt demers privind închirierea.

Curăță corespunzător spațiul și respectă normele de igienă

Curățenia este obligatorie după plecarea fiecărui grup de oaspeți. Îndepărtează murdăria de pe podele cu ajutorul aspiratorului și al mopului, pentru care e indicat să folosești o soluție dezinfectantă. Dezinfectează obiectele sanitare din baie, dar și bucătăria cu detergenți eficienți, cu proprietăți antibacteriene. Schimbă prosoapele și lenjeriile de pat și du-le pe cele folosite la curățătorie, pentru a te asigura că vor fi igienizate corespunzător, la temperaturi înalte - în plus, poți opta și pentru servicii de călcare. Șterge praful, spală oglinzile și dezinfectează clanțele. Folosește un parfum de cameră discret sau un difuzor de aromaterapie, pentru a desăvârși curățenia. Și așteaptă-ți următorii chiriași cu un buchet de flori proaspete, de sezon și cu o atmosferă primitoare.

Închirierea în regim hotelier poate fi o afacere destul de profitabilă, dar și solicitantă, mai ales dacă alegi să te ocupi singur de tot, de la amenajare și până la curățenie. Pe de altă parte, poți apela la serviciile unor firme specializate și, chiar dacă profitul va fi mai mic, eforturile vor fi, la rândul lor, minime. Însă este important să te ocupi de toate aceste lucruri ca la carte și să nu faci compromisuri, pentru a le arăta clienților tăi că respecți șederea lor acolo și îți dorești să o faci cât mai plăcută.