Cum poți începe să tranzacționezi aur online?

Cum poți începe să tranzacționezi aur online?

Aurul este considerat un activ sigur în vremuri de incertitudini economice sau chiar de recesiune. 

De ce? Să fie vorba numai de factorul psihologic, aurul fiind un simbol al nobleței și al bunăstării încă din antichitate?

Răspunsul este mult mai complex, iar aurul se menține și în prezent în topul celor mai căutate 5 active în rândul investitorilor din întreaga lume.

Cum investim, astăzi, în aur?

Băncile centrale dețin aur ca activ de rezervă, iar acest lucru nu este întâmplător, deoarece este de așteptat ca aurul să își păstreze o valoare constantă.

Totuși, a trecut vremea când bunicii noștri puneau la loc sigur, în dulap, obiectele din aur pentru „vremuri negre”. Progresul tehnologic a creat diverse modalități de a tranzacționa aur.

ADVERTISING

Liberalizarea mișcărilor de capital și modernizarea continuă a platformelor de tranzacționare ale caselor de brokeraj au făcut ca investiția în aur să fie incredibil de simplă. 

Un lucru deosebit de interesant este faptul că, la momentul actual, 27% din cantitatea totală de aur este deținută sub formă de investiție!

Metalul fizic nu este responsabil pentru mare parte din cifra de afaceri pe aur, ci aceasta se obține prin intermediul instrumentelor derivate. 

În cazul în care ne întrebăm de ce, răspunsul este simplu: este o metodă mai ieftină și mai convenabilă decât altele.

Tranzacționarea CFD-urilor cu activ suport pe aur

Dar, mai întâi, ce este un contract pentru diferență (CFD)? Investitorul nu deține activul de bază. Este, practic, un acord între două părți, prin care orice diferență între un preț prezent și unul viitor va fi decontată în numerar.

ADVERTISING

Tranzacționarea contractelor pentru diferență, a CFD-urilor cu activ suport pe aur, are multe avantaje. 

Costurile de tranzacționare mult mai reduse și lichiditatea ridicată sunt două avantaje majore ale CFD-ului cu activ suport pe aur, în comparație cu aurul fizic. 

Tranzacționarea Gold CFD oferă investitorilor șansa de a deschide așa numitele poziții „short”. Investitorul are, astfel, posibilitata de a vinde în lipsă, la momentul prezent, ceva ce nu deține, și el va răscumpăra activul în viitor la un preț mai bun.  

Diferența de preț dintre cele două momente este marcată ca și profit, deși, concret, investitorul respectiv nu a deținut niciodată activul.

ADVERTISING

Valorificând scăderile de preț, ne protejăm astfel portofoliul împotriva riscurilor. 

De asemenea, putem face „hedging”, adică avem posibilitatea de a îngheța temporar rezultatul unei tranzacții prin deschiderea a două poziții opuse (long/cumpărare și short/vânzare) cu același volum. În acest fel, ne protejăm portofoliul în perioadele de fluctuații nedorite.

Acțiuni cu expunere în companiile miniere de aur

Cumpărarea de acțiuni ale companiilor miniere de aur este o metodă mai clasică de investiții. 

De obicei, cumpărarea de acțiuni ale companiilor care activează în sectorul aurului ar putea fi o idee chiar mai bună decât cumpărarea aurului în sine.

În schimb, producătorii de aur depind în mare măsură de prețul aurului. Adesea, există o corelație pozitivă semnificativă între prețul aurului și diverși factori geopolitici. 

Aurul ne ajută să ne diversificăm portofoliul 

Diversificarea este un principiu esențial și recunoscut în economie. De asemenea, diversificarea face diferența dintre succes și eșec în investiții. 

Riscul asociat cu fiecare metodă sau instrument se dispersează atunci când ai, evident, mai multe variante. 

Chiar dacă anul trecut aurul părea că a trecut în umbra unor active „moderne” precum criptomonedele, scăderile monedelor digitale din acest an au dovedit „forța” pe termen lung a celui mai bătrân „activ de refugiu”.  

Avertisment cu privire la riscuri

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 81% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇