Cum aleg cel mai bun aparat de sudură în 2021 ca raport calitate-preț

Welder,Erecting,Technical,Steel.,Industrial,Steel,

Alegerea în funcție de putere, dimensiune și tipul de electrod

Nu doar sudorii au nevoie de un aparat de sudură pentru mentenanță, reparații sau diverse montaje, ci și oamenii obișnuiți. Și, pentru că gospodarii cunosc aplicabilitatea proverbului „Să-ți faci vara sanie și iarna car”, se informează și își achiziționează aparate de sudură încă dinainte de a avea nevoie efectiv de ele, dintr-o prudență specifică.

Pe piață se găsesc aparate care sudează cu electrod, cu fir, cu mediu de gaz inert sau cu flacară oxiacetilenică, iar aspectele care sunt de urmărit pentru a se achiziționa cel mai bun aparat de sudură sunt variate, fiind descrise în cele ce urmează.

Este important să se cunoască acest detaliu pentru a ști dacă este în concordanță cu nevoile și proiectele fiecăruia.

Specificațiile tehnice oferite de producători ajută în luarea deciziei. Dacă se folosește pentru suduri simple, care nu necesită o putere mare, este indicat să nu se achiziționeze un aparat de sudură de performanță.

ADVERTISING

Pentru un aparat de sudură mobil este foarte important ca acesta să fie de dimensiuni mici, pentru a putea fi deplasat cu ușurință. Dacă este greu și nu are forme compacte, va fi dificil de întrebuințat, dar și de depozitat în gospodărie.

Prin urmare, cel mai bun aparat de sudură de dimensiuni mici poate fi un MIG multiproces Bohler Uranos 2000 SMC. Acesta protejează sudura și împiedică depunerea de reziduuri rezultate pe suprafața metalică, ceea ce îl face excelent de utilizat în special în spațiile închise. Este un echipament complex, care poate fi folosit totuși și de către cei care nu au experiență vastă în sudură. Greutatea lui este de puțin peste 12 kilograme.

Tipul de electrod este și el un criteriu foarte important de care să se țină cont. Un anumit tip de electrod va acționa mai eficient pe un anume tip de material sau suprafață.

În acest caz, pentru versatilitate, se recomandă un aparat de sudură care are electrodul învelit MMA, pentru că poate suda toate tipurile de electrozi, deci va fi folosit pe o gamă variată de materiale. O variantă, în acest sens, poate fi aparatul de sudură multiproces Miller MPI 220, ce poate efectua următoarele tipuri de sudură: MIG MAG, MIG MAG pulsat, electrod învelit, MMA, TIG, folosind pistolet de sudură TIG cu ventil sau MIG folosind sârma flux.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prețul spune multe despre opțiunile și performanța aparatului

Anumite lucrări solicită perforarea sau chiar tăierea materialelor, iar în acest caz se pot utiliza aparate de sudură care folosesc flacăra pentru a topi metalul, așa-numitele aparate cu autogen. Acestea pot fi folosite și de începători, dar au dimensiuni mari, sunt dificil de depozitat, iar sudura rezultată nu este una netedă.

În cazul materialelor subțiri, atât feroase, cât și neferoase, se va folosi un aparat de sudură TIG. Sudura va fi rezistentă și fără reziduuri. O bună achiziție ar putea fi TIG Bohler Uranos 2200 AC/DC, capabil să sudeze și în curent continuu, dar și alternativ. Cu el se pot suda toate tipurile de materiale: metal, fontă, inox, aluminiu.

Prețul este un alt criteriu important de a alege cel mai bun aparat de sudură.

Sunt atâtea produse pe piață, iar prețul spune multe despre opțiunile incluse și despre performanța acestora. Se știe, ca în orice alt domeniu, că, dacă un obiect este mai scump, este mai complex, este fabricat din materiale de calitate și este net superior ca eficiență celor mai ieftine.

ADVERTISING

În funcție de buget, se poate opta pentru aparate mai ieftine, simple, dar cu care se poate face treabă în funcție de nevoile din gospodărie, dar și unele foarte scumpe, ce vor fi folosite cu succes într-o gamă largă de nevoi, atât la nivel de locuință, cât și pentru uzul industrial.

Tot în ceea ce privește bugetul se va ține cont și de întreținerea aparatelor alese. Consumabilele costă și ele diferit, dacă vorbim despre MIG MAG, MMA, TIG sau sudura Bohler.

Cel mai bun aparat de sudură pentru profesioniști

În cazul profesioniștilor, aceștia pot apela la cele mai noi tehnologii, pentru lucrări de calitate și în deplină siguranță. Un exemplu ar fi un aparat de sudură cu electrod MMA, un model care este clasic și foarte utilizat, atât în interior, cât și în exterior.

Printre cele mai bune aparate de sudură din această categorie, cu raport calitate-preț excelent, se numără Bohler Terra 500 MSE RapidDeep Steel, care acoperă mai multe tipuri de sudură MMA (cu electrod învelit), TIG (în mediu protejat de argon cu electrod de wolfram) și MIG-MAG (cu sârmă).

De asemenea, o altă opțiune excelentă pentru uzul profesioniștilor poate fi și Miller MigMatic S500i, complet sinergic, cu un sistem unic de antrenare a sârmei ce-i oferă performanță deosebită și fiabilitate. De asemenea, raportul calitate-preț este unul foarte bun.

Atât profesioniștii, cât și începătorii își vor alege dispozitivele necesare în funcție de utilizarea acestora și de buget, dar vor trebui să ia în calcul și achiziționarea de echipamente corespunzătoare fără de care nu pot începe procesul de sudură, precum uniformele și încălțămintea special create.